Ухвала
від 29.04.2024 по справі 359/2911/24
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №359/2911/24

Провадження №2/359/1828/2024

УХВАЛА

29 квітня 2024 року Бориспільський міськрайонний суд Київської області у складі:

головуючого Борця Є.О.,

за участю секретаря судового засідання Пригоди Т.В.,

за участю позивача ОСОБА_1 ,

за участю представників відповідача Хурси Д.М. , Городька П.П. ,

здійснивши в приміщенні суду у відкритому судовому засіданні підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «Аптека.194», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - сімейний лікар товариства з обмеженою відповідальністю «Аптека.194» Рубцова Аліна Володимирівна , про визнання протиправними дій, що полягають у внесенні недостовірної інформації в електронну медичну карту пацієнта, анулювання відповідного запису та зобов`язання внести досто-вірну інформацію в електронну медичну карту пацієнта,

встановив:

В березні 2024 року ОСОБА_1 звернулась до суду з вказаним позовом та просить визнати протиправними дії сімейного лікаря ТОВ «Аптека.194» Рубцової А.В. , що полягають у внесенні недостовірної інформації в електронну медичну карту позивача; анулювати запис в електронній медичній карті ОСОБА_1 та зобов`язати сімейного лікаря ТОВ «Аптека.194» Рубцову А.В. внести достовірну інформацію в електронну медичну карту позивача.

Відповідно до п.3 ч.3 ст.2, ч.1 ст.7 ЦПК України однією з основних засад цивільного судочинства є гласність і відкритість судового процесу та його повне фіксування технічними засобами. Цей принцип полягає у тому, що розгляд справ у судах проводиться усно і відкрито, крім випадків, передбачених цим Кодексом.

Згідно з ч.7 ст.7 ЦПК України розгляд справи у закритому судовому засіданні проводиться у випадках, коли відкритий судовий розгляд може мати наслідком розголошення таємної чи іншої інформації, що охороняється законом, або за клопотанням учасників справи з метою забезпечення таємниці усиновлення, запобігання розголошенню відомостей про інтимні чи інші особисті сторони життя учасників справи або відомостей, що принижують їхню честь і гідність, а також в інших випадках, установлених законом.

Очевидно, що інформація, внесена в електронну медичну карту позивача, містить лікарську таємницю відносно ОСОБА_1 . Однак позивач не заперечує проти роз-голошення відомостей, достовірність яких є предметом перевірки в цій цивільній справі, та, навпаки наполягає на вирішенні спору виключно у відкритому судовому засіданні. Алгоритм дій сімейного лікаря ТОВ «Аптека.194» Рубцової А.В. , що полягають у внесенні інформації в електронну медичну карту позивача, сам по собі не відноситься до лікарської таємниці.

З огляду на це суд висновує про відсутність підстав для розгляду цивільної справи у закритому судовому засіданні. Тому у задоволенні клопотання представника відповідача Городька П.П. про вжиття цього процесуального заходу належить відмовити.

Відповідно до ч.2 ст.200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду; закриття провадження у справі; закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Згідно з ч.3 ст.200 ЦПК України за результатами підготовчого провадження суд ухвалює рішення у випадку визнання позову відповідачем.

Встановлено, що представники відповідача Хурса Д.М. , Городько П.П. не визнають позов та заперечують проти його задоволення. Крім того, для правильного вирішення спору потрібно дослідити письмові докази та допитати заявлених свідків. Ці обставини об`єктивно унеможливлюють ухвалення рішення суду у підготовчому провадженні. Підстави для залишення позову без розгляду або закриття провадження у цивільній справі відсутні також.

З огляду на це суд вважає, що підготовче провадження слід закрити та призначити цивільну справу до судового розгляду по суті.

Керуючись п.1 ч.1, ч.2 ст.258, ч.4 ст.259, ст.260 ЦПК України, суд

ухвалив:

У задоволенні клопотання представника відповідача Городька Павла Павловича про розгляд цивільної справи у закритому судовому засіданні відмовити.

Підготовче провадження у цивільній справі закрити.

Цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «Аптека.194», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - сімейний лікар товариства з обмеженою відповідальністю «Аптека.194» Рубцова Аліна Володимирівна , про визнання протиправними дій, що полягають у внесенні недостовірної інформації в електронну медичну карту пацієнта, анулювання відповідного запису та зобов`язання внести досто-вірну інформацію в електронну медичну карту пацієнта призначити до судового розгляду по суті на 9 годину 00 хвилин 30 травня 2024 року в приміщенні Бориспільського міськрайонного суду (м. Бориспіль, вул. Героїв Небесної Сотні, 10).

Ухвала суду не підлягає апеляційному оскарженню, набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя

Бориспільського міськрайонного суду Є.О. Борець

Дата ухвалення рішення29.04.2024
Оприлюднено30.04.2024
Номер документу118671151
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання

Судовий реєстр по справі —359/2911/24

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Борець Є. О.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Борець Є. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні