Ухвала
від 29.04.2024 по справі 566/1362/23
МЛИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 566/1362/23

провадження № 2/566/114/24

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження та призначення справи

до судового розгляду по суті

29 квітня 2024 року селище Млинів Рівненської області

Млинівський районний суд Рівненської області в складі:

головуючої судді Хомицької А. А.,

при секретарі Христюк Н. В.,

розглянувши в підготовчому судовому засіданні в селищі Млинів Рівненської області цивільну справу в порядку загального позовного провадження за позовною заявою ОСОБА_1 до Острожецької сільської ради Млинівського району Рівненської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: ТОВ «СБЕ Україна Рівне», ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , про визнання права власності на спадкове майно, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Млинівського районного суду Рівненської області перебуває цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_1 , підписана його представником - адвокатом Музикою-Дубравським В. А. до Острожецької сільської ради Млинівського району Рівненської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: ТОВ «СБЕ Україна Рівне», ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , про визнання права власності на спадкове майно.

У підготовче судове засідання позивач ОСОБА_1 та його представник адвокат Музика-Дубравський В. А. не з`явилися, подали до суду заяву про розгляд справи без їх участі, просили задовольнити клопотання про витребування доказів, а саме матеріалів спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_5 , за результатами підготовчого засідання по цивільній справі постановити ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті (а.с. 47, 65).

Представник відповідача Острожецької сільської ради Млинівського району Рівненської області у підготовче судове засідання не з`явився, 28.12.2023 року подав до суду клопотання, в якому просив розгляд справи провести без участі представника відповідача, проти задоволення позову не заперечують (а.с. 38).

Представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: ТОВ «СБЕ Україна Рівне» у підготовче судове засідання не з`явився, хоча були належним чином повідомлені про час, дату і місце проведення судового засідання, що підтверджується довідкою про доставку електронного документу, про причини неявки суд не повідомили, заяв, клопотань до суду від них не надходило (а.с. 64).

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 у підготовче судове засідання не з`явилися, кожен окремо, подали до суду клопотання про розгляд справи за їх відсутності, просили суд за результатами розгляду справи ухвалити рішення про задоволення позову в повному обсязі (а.с. 56, 58, 61).

Враховуючи, що учасники справи були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового розгляду, доказів поважності причин неявки суду не подали, керуючись ст. 223 ЦПК України, суд постановив провести підготовче засідання у даній справі без участі відсутніх учасників справи.

Із метою забезпечення правильного, об`єктивного, справедливого розгляду справи по суті, суд вважає за необхідне витребувати у приватного нотаріуса Дубенського районного нотаріального округу Рівненської області Рідченко О. Й. інформацію про наявність або відсутність посвідченого заповіту/спадкового договору з видачею витягу/інформаційної довідки, а також копію спадкової справи, яка заводилася після смерті ОСОБА_5 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Згідно ч. 2 ст. 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Оскільки у підготовчому засіданні проведені всі необхідні дії для призначення справи до розгляду по суті, слід закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст. 197, 198, 200, 223, 258-260 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Закрити підготовче провадження та призначити цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Острожецької сільської ради Млинівського району Рівненської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: ТОВ «СБЕ Україна Рівне», ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , про визнання права власності на спадкове майно, до судового розгляду по суті.

Призначити судовезасіданняна 11 год. 00 хв. 31 травня 2024 року в приміщенні Млинівського районного суду Рівненської області за адресою: 35100, с-ще Млинів Рівненської області, вул. Степана Бандери, буд. 7.

Витребувати у приватного нотаріуса Дубенського районного нотаріального округу Рівненської області Рідченко Ольги Йосипівни інформацію про наявність або відсутність посвідченого заповіту/спадкового договору з видачею витягу/інформаційної довідки, а також копію спадкової справи, яка заводилася після смерті ОСОБА_5 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Копію ухвали направити приватному нотаріусу Дубенського районного нотаріального округу Рівненської області Рідченко Ользі Йосипівні, для виконання.

Витребувані документи слід надати суду до 29 травня 2024 року.

Копію ухвали направити учасникам справи для відома.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А. А. Хомицька

Дата ухвалення рішення29.04.2024
Оприлюднено30.04.2024
Номер документу118672233
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —566/1362/23

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Млинівський районний суд Рівненської області

Хомицька А. А.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Млинівський районний суд Рівненської області

Хомицька А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні