Ухвала
від 25.04.2024 по справі 570/1109/24
РІВНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 570/1109/24

Номер провадження 2-о/570/84/2024

У Х В А Л А

25 квітня 2024 року м. Рівне Рівненський районний суд Рівненської області в особі судді Гладишевої Х.В.

за участю секретаря судового засідання Ганцева В.В.,

розглянувши у судовому засіданні в залі судових засідань Рівненського районного суду Рівненської області клопотання представника заявника про витребування доказів у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Великоомелянська сільська рада Рівненського району про встановлення факту, що має юридичне значення, -

в с т а н о в и в :

У провадженні Рівненського районного суду Рівненської області перебуває цивільна справа за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Великоомелянська сільська рада Рівненського району про встановлення факту, що має юридичне значення.

Ухвалою Рівненського районного суду Рівненської області від 25 березня 2024 року прийнято до розгляду заяву та відкрито провадження у даній справі, призначено судове засідання на 25 квітня 2024 року о 10:00 год.

У судове засідання 25 квітня 2024 року сторони не з`явилися, хоча належним чином були повідомлені про дату, час та місце розгляду справи.

При цьому, представник заявника - адвокат Курганська О.В. 25 квітня 2024 року електронною поштою подала до суду клопотання про витребування доказів, в якому просила витребувати у приватного нотаріуса Рівненського районного нотаріального округу Кутецької Вікторії Володимирівни (РНОКПП НОМЕР_1 , м. Рівне, вул. Яворницького, 36) копію спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 , а також розглядати вказане клопотання без її участі.

Заінтересована особа Великоомелянська сільська рада 22 квітня 2024 року подала через канцелярію суду заяву, в якій підтримує заяву в повному обсязі, просить її задовольнити та не заперечує проти розгляду справи без її представника.

Згідно з ч.2 ст.247ЦПКУкраїни,у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

З огляду на вказане, фіксування підготовчого засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Розглянувши клопотання про витребування доказів, суд дійшов до наступного висновку.

Клопотання обґрунтовано тим, що копія спадкової справи, яка містить відомості про обставини, що підлягають з`ясуванню, а відтак підлягає витребуванню, становить нотаріальну таємницю.

Відповідно до п.4 ч.5 ст.12 ЦПК України, суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Порядок витребування доказів врегульовано ст.84 ЦПК України, відповідно до якої учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витрибовує відповідні докази.

Крім того, за змістом, ч.2 ст.294 ЦПК України, з метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

Розглянувши клопотання про витребування доказів, судом встановлено, що відомості про обставини, що підлягають з`ясуванню в ході розгляду даної справи, можуть міститися у матеріалах спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Оскільки матеріали спадкової справи, яку просить витребувати представник заявника, містять нотаріальну таємницю, у зв`язку з чим в останньої можуть виникнути труднощі в отриманні таких документів, суд дійшов висновку про наявність підстав для витребування у приватного нотаріуса Рівненського районного нотаріального округу Кутецької Вікторії Володимирівни (РНОКПП НОМЕР_1 , м. Рівне, вул. Яворницького, 36) копії спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Враховуючи вищезазначене та керуючись ст.ст. 84, 260, 261,ч.2ст.294ЦПК України, суд -

п о с т а н о в и в:

Клопотання представника заявника про витребування доказів - задоволити.

Зобов`язати приватного нотаріуса Рівненського районного нотаріального округу Кутецьку Вікторію Володимирівну (вул. Яворницького, 36, м. Рівне) надати Рівненськомурайонному судуРівненської області(вул.С.Петлюри,10,м.Рівне,33028) копію спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Витребувані судом документи надати в строк 10 днів від дня отримання ухвали суду.

Роз`яснити, що відповідно до ст.84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

У судовому засіданні у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Великоомелянська сільська рада Рівненського району про встановлення факту, що має юридичне значення оголосити перерву до 13 травня 2024 року на 11:00 год.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено 29 квітня 2024 року.

Суддя Гладишева Х.В.

Дата ухвалення рішення25.04.2024
Оприлюднено30.04.2024
Номер документу118672289
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —570/1109/24

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Гладишева Х.В.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Гладишева Х.В.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Гладишева Х.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні