Ухвала
від 15.04.2024 по справі 553/5240/22
ЧЕРВОНОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

15.04.24

Справа № 553/5240/22

№ провадження 2/646/609/2024

У Х В А Л А

іменем України

15.04.2024 року Червонозаводський районний суд м. Харкова у складі:

головуючого - судді Глоби М.М.,

за участю секретаря судового засідання Борщ Л.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у м. Харкові за правилами загального позовного провадження цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Альфа Харків Восток» про визнання недійсним правочину, вчиненого із застосуванням нечесної підприємницької практики та повернення коштів, стягнення інфляційного збільшення боргу, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю «Порше Україна»,

в с т а н о в и в:

У жовтні 2022 року представник позивача ОСОБА_2 звернулась до суду з вищевказаною позовною заявою, в якій просила визнати недійсним договір купівлі-продажу № 156/21А від 16.11.2022 року, вчиненого із застосуванням нечесної підприємницької практики та повернення коштів у розмірі 200000 грн. 00 коп., та стягнути з ТОВ «Альфа Харків Восток» на користь позивача витрати на правничу (правову) допомогу в сумі 20000 грн. 00 коп., інфляційні втрати в сумі 40500 грн. 00 коп.

На підставі ухвали Харківського апеляційного суду від 12.09.2023 року матеріали вказаної цивільної справи для продовження розгляду були направлені до Червонозаводського районного суду м. Харкова.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 15.09.2023 року, матеріали цивільної справи були передані для розгляду судді Глобі М.М.

Ухвалою суду від 20.09.2023 року матеріали справи прийнято до провадження та відкрито провадження у справі. Розгляд справи вирішено проводити за правилами загального позовного провадження.

Ухвалою суду від 30.11.2023 року закрито підготовче засідання у справі. Справу було призначено до судового розгляду по суті.

20.02.2024 року до суду надійшла заява ОСОБА_1 та ТОВ «Альфа Харків Восток» про затвердження мирової угоди від 20.02.2024 року та закриття провадження у справі, разом з мировою угодою підписаною представником позивача ОСОБА_2 та відповідачем ТОВ «Альфа Харків Восток» в особі директора Стоянова Ю.Є.

В судове засідання сторони не з`явились, про час та місце розгляду справи повідомлялись судом завчасно та належним чином, причини неявки суду не повідомили.

Мировою угодою, підписаною 20.02.2024 року сторони: позивач ОСОБА_1 в особі представника ОСОБА_2 та відповідач ТОВ «Альфа Харків Восток» в особі директора Стоянова Ю.Є. домовились про наступне:

1.Сторони домовились, що з метою повного та остаточного врегулювання спору протягом 5 (п`яти) банківських днів з моменту набуття законної сили рішення Червонозаводського районного суду м. Харкова про затвердження даної мирової угоди відповідач сплачує на користь позивача:

-грошові кошти у сумі 200000 (двісті тисяч) грн. 00 коп;

-витрати на правову допомогу у розмірі 20000 (двадцять тисяч) грн. 00 коп;

-інфляційних втрат у розмірі 15000 (п`ятнадцять) грн. 00 коп.

2.Сторони дійшли згоди, що в порядку та на умовах цієї Мирової угоди Відповідач звільняється позивачем від його обов`язків зі сплати частини суми, інфляційних витрат у розмірі 25500 грн. 00 коп., шляхом прощення, наслідком чого є припинення відповідних його обов`язків в цій частині перед позивачем;

3.Сторони дійшли згоди, що витрати зі сплати судового збору покладаються на сторону, яка їх понесла та іншою стороною не відшкодовуються.

4.Сторони погодили, що відповідач зобов`язується виплатити у повному обсязі грошові кошти, шляхом перерахування коштів з поточного рахунка відповідача на поточний рахунок позивача: НОМЕР_1 в АТ «Універсал банк».

5.Сторони підтверджують, що укладаючи дану Мирову угоду, Сторони підтверджують, що вона укладена в добровільному порядку, її умови є зрозумілими, відповідають волевиявленню Сторін та породжують правові наслідки, які відповідають інтересам Сторін, а також не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб.

6.Сторони підтверджують, що умови Мирової угоди відповідають їх волі, дана угода укладена добровільно та без жодного примусу, угода не є фіктивною чи удаваною, а наміри Сторін відповідають змісту зобов`язань, визначених Мировою угодою.

7.Представники Сторін, що підписують дану угоду підтверджують та гарантують, що вони мають усі необхідні передбачені чинним законодавством України та установчими документами повноваження на її підписання та не мають будь-яких застережень та/або обмежень таких повноважень.

8.Сторони заявляють, що даною Мировою угодою не порушуються права будь-яких відомих третіх осіб.

9.Сторони заявляють, що після виконання даної Мирової угоди вони не будуть мати між собою будь-яких неврегульованих питань та претензій в тому числі майнових щодо прав і обов`язків що виникли за договором купівлі-продажу автомобіля №156/21А від 16.11.2021 року укладеним між позивачем та відповідачем.

10Мирова угода підписана у трьох примірниках, підлягає затвердженню Червонозаводським районним судом м. Харкова та набирає чинності з моменту набрання законної сили ухвалою Червонозаводського районного суду м. Харкова про затвердження даної Мирової угоди.

Вивчивши заяву про укладення мирової угоди, зміст мирової угоди, дослідивши матеріали справи, суд приходить наступного висновку.

Частиною 3 ст.13ЦПК України передбачено, що учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Відповідно до ч. 7 ст.49ЦПК України сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії цивільного процесу.

Відповідно до ст.207ЦПК України мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоди сторони можуть вийти за межи предмета спору за умови, що мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу. Укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією ж ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Відповідно до ч. ч. 1, 2 ст. 64 ЦПК України представник, який має повноваження на ведення справи в суді, здійснює від імені особи, яку він представляє, її процесуальні права та обов`язки. Обмеження повноважень представника на вчинення певної процесуальної дії мають бути застережені у виданій йому довіреності або ордері.

Умови мирової угоди, викладені сторонами на окремому аркуші та підписані представником позивача ОСОБА_2 та директором Товариства з обмеженою відповідальністю «Альфа Харків Восток» Стояновим Ю.Є., в зв`язку з укладенням мирової угоди сторони зазначили, що умову, мету та суть цієї Мирової угоди повністю усвідомлюють. Підтверджують, що всі викладені умови цієї Мирової угоди відповідають їх реальному волевиявленню та інтересам і породжують настання наслідків, зазначених у тексті цієї Мирової угоди. Наслідки відповідно до ст. ст. 207, 255ЦПК України сторонам відомі.

Умови укладеної сторонами мирової угоди не суперечать закону, не порушують права чи охоронювані законом інтереси інших осіб, не є не виконуваними, угода вчинена в інтересах сторін по справі.

Заяв про відмову від мирової угоди не надходило.

Вищезазначена підписана представниками сторін заява про затвердження мирової угоди та сама мирова угода приєднані до матеріалів справи.

Відповідно до вимог ч. 1 п. 5 ст. 255 ЦПК України, суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

Підстав для відмови у прийнятті угоди, передбачених ч. 5 ст. 207 ЦПК України, судом не встановлено.

Відповідно до вимог ст.208ЦПК України виконання мирової угоди здійснюється особами, які її уклали, в порядку і в строки, передбачені цією угодою. Ухвала про затвердження мирової угоди є виконавчим документом та має відповідати вимогам до виконавчого документу, встановленим Законом України «Про виконавче провадження». У разі невиконання затвердженої судом мирової угоди ухвала суду про затвердження мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень.

Пунктом 24 постанови ПленумуВерховного СудуУкраїни «Прозастосування нормцивільного законодавствапри розглядісправ усуді першоїінстанції» від12.06.2009року №2 постановлено, що у разі якщо умови мирової угоди не суперечать закону, не порушують права, свободи чи інтереси інших осіб (не сторін), суд визнає мирову угоду та закриває провадження у справі.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що заява представників сторін про затвердження мирової угоди підлягає задоволенню, в поданій до суду заяві наявні підстави для затвердження укладеної представниками мирової угоди .

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 49, 207, 208, 255, 256, 353 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Затвердити мирову угоду від 20.02.2024 року, укладену між позивачем ОСОБА_1 в особі представника ОСОБА_2 та відповідачем Товариством з обмеженою відповідальністю «Альфа Харків Восток» в особі директора Стоянова Юрія Євгеновича про визнання недійсним правочину, вчиненого із застосуванням нечесної підприємницької практики та повернення коштів, стягнення інфляційного збільшення боргу, відповідно до умов якої:

1.Сторони домовились, що з метою повного та остаточного врегулювання спору Сторони домовились що протягом 5 (п`яти) банківських днів з моменту набуття законної сили рішення Червонозаводського районного суду м. Харкова про затвердження даної мирової угоди відповідач сплачує на користь позивача:

-грошові кошти у сумі 200000 (двісті тисяч) грн. 00 коп;

-витрати на правову допомогу у розмірі 20000 (двадцять тисяч) грн. 00 коп;

-інфляційних втрат у розмірі 15000 (п`ятнадцять тисяч) грн. 00 коп.

2.Сторони дійшли згоди, що в порядку та на умовах цієї Мирової угоди Відповідач звільняється позивачем від його обов`язків зі сплати частини суми, інфляційних витрат у розмірі 25500 грн. 00 коп., шляхом прощення, наслідком чого є припинення відповідних його обов`язків в цій частині перед позивачем;

3.Сторони дійшли згоди, що витрати зі сплати судового збору покладаються на сторону, яка їх понесла та іншою стороною не відшкодовуються.

4.Сторони погодили, що відповідач зобов`язується виплатити у повному обсязі грошові кошти, шляхом перерахування коштів з поточного рахунка відповідача на поточний рахунок позивача: НОМЕР_1 в АТ «Універсал банк».

5.Сторони підтверджують, що укладаючи цю Мирову угоду, Сторони підтверджують, що вона укладена в добровільному порядку, її умови є зрозумілими, відповідають волевиявленню Сторін та породжують правові наслідки, які відповідають інтересам Сторін, а також не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб.

6.Сторони підтверджують, що умови Мирової угоди відповідають їх волі, дана угода укладена добровільно та без жодного примусу, угода не є фіктивною чи удаваною, а наміри Сторін відповідають змісту зобов`язань, визначених Мировою угодою.

7.Представники Сторін, підтверджують та гарантують, що вони мають усі необхідні передбачені чинним законодавством України та установчими документами повноваження на її підписання та не мають будь-яких застережень та/або обмежень таких повноважень.

8.Сторони заявляють, що даною Мировою угодою не порушуються права будь-яких відомих третіх осіб.

9.Сторони заявляють, що після виконання даної Мирової угоди вони не будуть мати між собою будь-яких неврегульованих питань та претензій в тому числі майнових щодо прав і обов`язків що виникли за договором купівлі-продажу автомобіля №156/21А від 16.11.2021 року укладеним між ОСОБА_1 та Товариством з обмеженою відповідальністю «Альфа Харків Восток».

Провадження по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Альфа Харків Восток» про визнання недійсним правочину, вчиненого із застосуванням нечесної підприємницької практики та повернення коштів, стягнення інфляційного збільшення боргу, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю «Порше Україна» - закрити.

Відповідно до ст. 208 ЦПК України, ухвала про затвердження даної мирової угоди є виконавчим документом. У разі невиконання затвердженої судом мирової угоди ухвала суду про затвердження мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень.

Ухвала суду може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання в апеляційному порядку шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до Харківського апеляційного суду або через Червонозаводський районний суд м. Харкова.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Позивач: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований як внутрішньопереміщена особа: АДРЕСА_1 , РНОКПП: НОМЕР_2 .

Представник позивача: ОСОБА_2 , адреса для листування: АДРЕСА_2 .

Відповідач: Товариство з обмеженою відповідальністю «Альфа Харків Восток» в особі директора Стоянова Юрія Євгеновича, код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , юридична адреса: 61080, м. Харків, проспект Гагаріна, буд. 314Б.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Товариство з обмеженою відповідальністю «Порше Україна», код ЄДРПОУ 35291194, юридична адреса: 02152, м. Київ, просп. Павла Тичини, 1В.

Суддя

СудЧервонозаводський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення15.04.2024
Оприлюднено30.04.2024
Номер документу118672818
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них купівлі-продажу

Судовий реєстр по справі —553/5240/22

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Глоба М. М.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Глоба М. М.

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Глоба М. М.

Постанова від 12.09.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Тичкова О. Ю.

Ухвала від 05.07.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Тичкова О. Ю.

Ухвала від 05.07.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Тичкова О. Ю.

Ухвала від 12.06.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Тичкова О. Ю.

Ухвала від 22.05.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Шиховцова А. О.

Ухвала від 25.04.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Шиховцова А. О.

Ухвала від 06.03.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Крючко Н. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні