Ухвала
від 25.04.2024 по справі 477/1959/23
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД

Миколаївської області

Справа №477/1959/23

Провадження №2/477/472/24

УХВАЛА

про залучення третьої особи

25 квітня 2024 року м. Миколаїв

Жовтневий районний суд Миколаївської області у складі:

головуючої у справі судді Саукової А. А.

за участі секретаря судового засідання Купрейчик К. М.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Воскресенської селищної ради Миколаївської області, третя особа Перша Миколаївська державна нотаріальна контора Миколаївської області про визнання права власності, в порядку спадкування за законом,

ВСТАНОВИВ:

27липня2023року,позивач,черезсистемуЕлектронний суд,звернувсядоВоскресенської селищноїрадиМиколаївської області,третяособаПерша Миколаївськадержавнанотаріальнаконтора Миколаївськоїобласті зпозовноюзаявою,вякійпросить визнати право власності, в порядку спадкування за законом на земельну ділянку площею 0,040 га, розташовану на території СТ «Сонячна поляна» Воскресенської селищної ради Миколаївського (Жовтневого, Вітовського) району Миколаївської області.

Ухвалою суду від 04 вересня 2023 року заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі та призначено підготовче судове засідання в порядку загального позовного провадження.

Ухвалою суду від 20 листопада 2023 року постановлено витребувати у державного нотаріуса Першої Миколаївської державної нотаріальної контори Миколаївської області, матеріали спадкової справи, спадкодавцем в якій є ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвалою суду від 25 березня 2024 року постановлено витребувати з Державного нотаріального архіву Миколаївської області матеріали спадкової справи, спадкодавцем якої є ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

11 квітня 2024 року на адресу Жовтневого районного суду Миколаївської області з Державного нотаріального архіву Миколаївської області надійшла копія спадкової справи за № 1094/2003 заведена 28.11.2003 року, після смерті ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 .

З наданої спадкової справи вбачається, що з заявою про прийняття спадщини за заповітом, а саме: квартири за адресою: АДРЕСА_1 зверталася онука померлого ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Сторони в підготовче судове засідання не з`явились.

Від представника позивача адвоката Щукіної Н. О. надійшла заява про розгляд справи без участі сторін, просила закрити підготовче судове засідання та призначити справу до судового розгляду по суті.

Від Воскресенської селищної ради Миколаївської області надійшла заява про розгляд справи без участі їх представника, позов визнають повністю.

Від Першої Миколаївської державної нотаріальної контори Миколаївської області надійшла заява про розгляд справи без участі їх представника, на підставі наявних матеріалів.

Відповідно до частини другої статті 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Відповідно до ч.1 ст.196 ЦПК України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Згідно з ч.4 ст.197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд вирішує питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову, якщо ці питання не були вирішені раніше.

Положеннями ст. 53 ЦПК України визначено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Враховуючи викладене, з метою об`єктивного та повного розгляду справи, суд вважає за необхідне залучити у справу, в якості третьої особи без самостійних вимог щодо предмету спору онуку померлого ОСОБА_2 ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Керуючись ст. ст. 53, 259-261 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Залучити у справу, в якості третьої особи без самостійних вимог - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Відкласти підготовче судове засідання на 06 червня 2024 року о 10-00 год.

Направити третій особі копію позовної заяви та запропонувати у строк не пізніше п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про залучення до участі у справі третьої особи надати пояснення на позов, у відповідності до вимог ст. 181 ЦПК України.

Копію ухвали надіслати учасникам судового розгляду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А. А.Саукова

Дата ухвалення рішення25.04.2024
Оприлюднено30.04.2024
Номер документу118675529
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —477/1959/23

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Саукова А. А.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Саукова А. А.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Саукова А. А.

Ухвала від 04.09.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Саукова А. А.

Ухвала від 01.08.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Саукова А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні