Ухвала
від 29.04.2024 по справі 156/151/24
ІВАНИЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 156/151/24

Номер провадження 2/156/113/24

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без розгляду

29 квітня 2024 року сел.Іваничі

Іваничівський районний суд Волинської області в складі:

головуючого судді - Бахаєва І.М.,

за участю секретаря судового засідання - Кирилюк Л. М.,

розглянувши в підготовчому судовому засіданні в залі суду сел. Іваничі цивільну справу № 156/151/24 за позовом ОСОБА_1 , представник позивача - адвокат Колодійчук Наталія Володимирівна до ОСОБА_2 , представник відповідача - адвокат Білецька Інна Миколаївна, третя особа: Іваничівський районнийвідділ державної виконавчої служби у Володимирському районі Волинськоїобласті Західногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиції, про припинення стягнення аліментів,

учасники процесу:

сторони та їхні представники - не прибули,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Іваничівського районного суду Волинської області перебуває вищевказана цивільна справа.

29.04.2024 до початку розгляду справи по суті позивач ОСОБА_1 подав заяву про залишення даного позову без розгляду.

Судом на підставі ч. 2 ст. 247 Цивільного процесуального кодексу України (далі ЦПК України), у зв`язку із неявкою в судове засідання всіх учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Дослідивши матеріали даної цивільної справи, суд дійшов такого висновку.

Згідно із ст. 2 ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Відповідно до ч. 3 ст. 13 ЦПК України учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Заяви, клопотання і заперечення, відповідно до ч. 3 ст. 182 ЦПК України, подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом.

Судом встановлено, що 29.04.2024, зокрема, до початку розгляду справи по суті, позивач ОСОБА_1 подав заяву про залишення позову без розгляду.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України, суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що заява, подана позивачем, про залишення позовної заяви без розгляду підлягає задоволенню, оскільки не суперечить закону та відповідає інтересам сторін.

Суд роз`яснює, що згідно з ч. 2 ст. 257 ЦПК України особа, заяву якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, має право звернутися до суду повторно.

Згідно п. 4 ч. 1 ст. 7 Закону України "Про судовий збір" судовий збір не підлягає поверненню.

Керуючись ст. 2, 13, 257-260 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ :

Заяву ОСОБА_1 , про залишення позову ОСОБА_1 , представник позивача - адвокат Колодійчук Наталія Володимирівна до ОСОБА_2 , представник відповідача - адвокат Білецька Інна Миколаївна, третя особа: Іваничівський районнийвідділ державної виконавчої служби у Володимирському районі Волинськоїобласті Західногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиції, про припинення стягнення аліментів, без розгляду - задовольнити.

Позов ОСОБА_1 , представник позивача - адвокат Колодійчук Наталія Володимирівна до ОСОБА_2 , представник відповідача - адвокат Білецька Інна Миколаївна, третя особа:Іваничівський районнийвідділ державноївиконавчої служби у Володимирськомурайоні Волинськоїобласті Західногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиції, про припинення стягнення аліментів, залишити без розгляду.

Роз`яснити ОСОБА_1 положення ч. 2 ст. 257 ЦПК України та його право на звернення до суду із даним позовом повторно, після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку, шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до Волинського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у ч. 2 ст. 358 ЦПК України.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя - І. М. Бахаєв

Дата ухвалення рішення29.04.2024
Оприлюднено01.05.2024
Номер документу118676921
СудочинствоЦивільне
Сутьприпинення стягнення аліментів, учасники процесу: сторони та їхні представники - не прибули

Судовий реєстр по справі —156/151/24

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Іваничівський районний суд Волинської області

Бахаєв І. М.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Іваничівський районний суд Волинської області

Бахаєв І. М.

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Іваничівський районний суд Волинської області

Бахаєв І. М.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Іваничівський районний суд Волинської області

Бахаєв І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні