Ухвала
від 26.04.2024 по справі 235/3063/24
КРАСНОАРМІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2-о/235/91/24

Справа № 235/3063/24

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

26 квітня 2024 року м. Покровськ

Суддя Красноармійського міськрайонного суду Донецької області О.В. Величко розглянувши цивільну справу за заявою Покровської міської військової адміністрації Покровського району Донецької області, заінтересована особа: Перша Покровська державна нотаріальна контора про визнання спадщини відумерлою,-

ВСТАНОВИВ:

До Красноармійського міськрайонного суду надійшла заява Покровської міської військової адміністрації Покровського району Донецької області, заінтересована особа: Перша Покровська державна нотаріальна контора про визнання спадщини ОСОБА_1 - відумерлою.

Ознайомившись з матеріалами справи, суддя приходить до наступних висновків.

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, з особливостями, зазначених в розділі IV ЦПК України. Тому до заяви застосовуються правові норми, викладені в розділі ІV ЦПК України «Окреме провадження» та вимоги, викладені у статтях 175 і 177 ЦПК України.

Відповідно до ст. 335 ЦПК України у заяві про визнання спадщини відумерлою мають бути зазначені відомості про час і місце відкриття спадщини, про майно, що становить спадщину, а також докази, які свідчать про належність цього майна спадкодавцю, про відсутність спадкоємців за заповітом і за законом, або про усунення їх від права на спадкування, або про неприйняття ними спадщини, або про відмову від її прийняття.

Особи, які мають право або зобов`язані подати заяву про визнання спадщини відумерлою, мають право на одержання із Спадкового реєстру інформації про заведену спадкову справу та видане свідоцтво про право на спадщину.

Відповідно до ч. 5 ст. 177 ЦПК України позивач зобов`язаний додати наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги.

Враховуючи вищезазначене, у заяві про визнання спадщини відумерлою заявник має зазначити докази, які свідчать про належність майна спадкодавцю, про відсутність спадкоємців за заповітом і за законом, або про усунення їх від права на спадкування, або про неприйняття ними спадщини, або про відмову від її прийняття, та такі докази повинні бути подані саме заявником.

До заяви також не додано доказ на підтвердження належності на праві власності земельної ділянки померлому (спадкодавцю) - копія правовстановлюючого документу (державного акту) та доказ на підтвердження дати відкриття спадщини (актовий запис про смерть).

Інформаційні листи, в даному випадку, не є доказами на підтвердження право власності та дати відкриття спадщини.

Згідно ч.ч. 1, 2, 3ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

За вказаних обставин заяву слід залишити без руху, надавши заявнику строк для усунення недоліків.

На підставі викладеного, керуючись ст.

УХВАЛИВ:

Заяву Покровської міської військової адміністрації Покровського району Донецької області, заінтересована особа: Перша Покровська державна нотаріальна контора про визнання спадщини відумерлою - залишити без руху, надавши позивачу строк для усунення зазначених недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення йому даної ухвали.

Роз`яснити позивачу, що якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О.В. Величко

СудКрасноармійський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення26.04.2024
Оприлюднено01.05.2024
Номер документу118678220
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про визнання спадщини відумерлою

Судовий реєстр по справі —235/3063/24

Ухвала від 06.06.2024

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Величко О. В.

Ухвала від 10.05.2024

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Величко О. В.

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Величко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні