Ухвала
від 24.04.2024 по справі 335/12025/23
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 335/12025/23 2/335/680/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про залишення позовної заяви без руху

24квітня 2024 року м. Запоріжжя

Орджонікідзевський районний суду у складі головуючого судді Воробйова А.В., за участю секретаря судового засідання Колесник Д.С., розглянувши у відкритому судовому засіданні позовну заяву товариства з обмеженою відповідальністю „Фінансова компанія „Омега Фінанс до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за договором про комплексне банківське обслуговування, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя перебуває цивільна справа за позовом товариства з обмеженою відповідальністю „Фінансова компанія „Омега Фінанс до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за договором про комплексне банківське обслуговування.

В судове засідання представник позивача не з`явився, при зверненні з позовом просила провести розгляд справи за відсутності представника позивача, без проведення фіксації судового процесу, в якій вказав, що підтримує позовні вимоги та просить їх задовольнити у повному обсязі.

Відповідач ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився, причину неявки суду не повідомив.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи в разі, якщо відповідно до положень Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального засобу не здійснюється.

Відповідно до ч. 11 ст. 187 ЦПК України, суддя, встановивши, після відкриття провадження у справі, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених устаттях 175,177цього Кодексу, постановляє ухвалу не пізніше наступногодня,в якійзазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п`яти днів з дня вручення позивачу ухвали.

В судовому засіданні встановлено, що позовна заява не відповідає вимогам п.5 ст.175 ЦПК України, а саме в прохальній частині позову невірно зазначено дату та номер договору про комплексне банківське обслуговування, за яким позивач просить стягнути заборгованості.

Право на звернення в суд не є абсолютним і на цьому неодноразово зауважував Європейський суд з прав людини, оскільки певна визначена процедура звернення за захистом свого порушеного, невизнаного або оспорюваного права повинна бути передбачена нормами національного законодавства. За таких обставин кожна особа, звертаючись до суду із позовом, повинна дотримуватися встановленого державою порядку (справа «Голдер проти Сполученого Королівства», рішення від 21.02.1975).

Вказані недоліки мають бути усунені протягом п`яти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху, шляхом подання до суду оновленої позовної заяви, яка відповідає вимогам ст. ст. 175-177 ЦПК України.

Якщо позивач не усуне недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, позовна заява буде залишенабезрозгляду.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 19, 175, 177, 187, 247 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву товариства зобмеженою відповідальністю„Фінансова компанія„Омега Фінансдо ОСОБА_1 про стягненнязаборгованості задоговором прокомплексне банківськеобслуговування залишити без руху.

Надати позивачу строк п`ять днів з дня вручення цієї ухвали про залишення позовної заяви без руху для усунення недоліків позову.

Роз`яснити, що у випадку невиконання зазначених вимог у встановлений строк заява буде визнана неподаною та повернута відповідно до вимог ч. 3 ст. 185 ЦПК України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя А.В.Воробйов

СудОрджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення24.04.2024
Оприлюднено01.05.2024
Номер документу118679866
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них страхування, з них інших видів кредиту

Судовий реєстр по справі —335/12025/23

Рішення від 10.06.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Воробйов А. В.

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Воробйов А. В.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Воробйов А. В.

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Воробйов А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні