Ухвала
від 23.04.2024 по справі 283/969/24
МАЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 283/969/24

Провадження №1-кс/283/204/2024

У Х В А Л А

23 квітня 2024 року м. Малин

Слідчий суддя Малинського районного суду Житомирської області ОСОБА_1 розглянувши клопотання начальника СД відділення поліції № 1 Коростенського РУП ГУНП в Житомирській області майора поліції ОСОБА_2 , погоджене прокурором Малинського відділу Коростенської окружної прокуратури ОСОБА_3 , про надання тимчасового доступу до речей та документів, -

в с т а н о в и в :

В клопотанні зазначено, що 08.03.2024 близько 23 год. 40 хв. за адресою: АДРЕСА_1 , колишній чоловік ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , спричинив тілесні ушкодження ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

В ході досудовим розслідуванням установлено, ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , перебуває на обліку в лікаря психіатра КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » Малинської міської ради.

Для проведення судово-психіатричної експертизи, необхідні оригінал амбулаторної картки на ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_2 , яка перебуває у володінні у КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » Малинської міської ради, за адресою: АДРЕСА_3 , яку не можливо отримати оскільки вона містить таємницю лікування хворого і іншим чином, окрім тимчасового доступу до речей і документів її вилучити не можливо.

Враховуючи вищевикладене зметою повного, всебічного і неупередженогодослідження усіхважливих длякримінального провадження, начальник СД просить задоволити клопотання.

Дослідивши матеріали, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

За даним фактом згідно витягу з кримінального провадження 19.03.2024 року відділенням поліції № 1 Коростенського РУП ГУНП в Житомирській області до ЄРДР внесені відомості за № 12024065510000033 про вчинення злочину, передбачених ч. 1 ст. 125 КК України та розпочато досудове розслідування.

Відповідно до ст. 132 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються на підставі ухвали слідчого судді або суду, за винятком випадків, передбачених цим кодексом.

Застосування заходів забезпечення кримінального провадження не допускається, якщо слідчий, прокурор не доведе, що існує обґрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення такого ступеня тяжкості, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження, потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права та свободи особи, про який йдеться у клопотання слідчого, прокурора, може бути виконане завдання, для виконання якого слідчий, прокурор, звертається з клопотанням.

Ст. 160 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутись до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у ст. 161 КПК України. Слідчий має право звернутись із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ст. 162 КПК України відомості, які можуть становити лікарську таємницю відносить до інформації, яка має охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених ч. 5 цієї статті, доведе можливість виконання як доказів, відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачаються довести за допомогою цих речей і документів.

Звертаючись з даним клопотанням до слідчого судді, суду, начальник СД довела, що інформація, яку вона просить отримати буде використана як доказ та, що іншими способами неможливо довести обставини, які передбачає довести за допомогою даної інформації.

Тому вважаю, що клопотання є обґрунтованим, зі змісту якого вбачається необхідність застосувати даний захід забезпечення кримінального провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 132, 162, 163, 164 КПК України,-

у х в а л и в :

Клопотання задовольнити повністю.

Надати дізнавачу сектору дізнання ВП №1 Коростенського РУП ГУНП в Житомирській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_6 , начальнику СД відділення поліції №1 Коростенського РУП ГУНП в Житомирській області майору поліції ОСОБА_2 , уповноваженій особі, помічнику чергового чергової частини відділення поліції №1 Коростенського РУП ГУНП в Житомирській області капралу поліції ОСОБА_7 - тимчасовий доступ до речей і документів, а саме: до оригіналу амбулаторної картки на ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_2 , яка перебуває у володінні у КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » Малинської міської ради, за адресою: АДРЕСА_3 , з подальшим її тимчасовим вилученням для проведення судово-медичної експертизи у кримінальному провадженні № 12024065510000033.

Строк дії ухвали до 23 червня 2024 року.

Наслідки невиконання ухвали передбачені статтею 166 КПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.04.2024
Оприлюднено01.05.2024
Номер документу118680358
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей та документів

Судовий реєстр по справі —283/969/24

Ухвала від 23.04.2024

Кримінальне

Малинський районний суд Житомирської області

Тимошенко А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні