Рішення
від 29.04.2024 по справі 452/830/24
САМБІРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 452/830/24

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"29" квітня 2024 р. м. Самбір

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

в складі: головуючого судді Пташинського І.А.

при секретарі Терлецькій І.В.

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Рудківської міської ради Самбірського району Львівської області про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування за законом,

встановив :

ОСОБА_1 звернулася до суду із вказаним позовом. Свої вимоги мотивує тим, що ІНФОРМАЦІЯ_1 помер її тато ОСОБА_2 в с. Чайковичі, Самбірського району Львівської області у віці 68 років. Після його смерті відкрилась спадщина на майно, яке фактично прийняла його дружина ОСОБА_3 , яка своїх спадкових прав не оформила. ІНФОРМАЦІЯ_2 в с. Чайковичі, Самбірського району Львівської області померла її мама ОСОБА_3 у віці 80 років. Після смерті ОСОБА_3 відкрилась спадщина на майно за законом, а саме: на земельну частку (пай) площею 2,01 га у Підгайчиківській спілці власників селянських господарств. Так як за життя ОСОБА_3 заповіту не склала то її майно спадкується за законом спадкоємцями першої черги, яким являється вона, яка фактично спадщину після її смерті прийняла але своїх спадкових прав не оформила. В даний час в держнотконторі не може оформити свідоцтво про право на спадщину за законом, оскільки нею ненадано правовстановлюючих документів на дане майно.

В судове засідання позивач ОСОБА_1 не з`явилася, але подала до суду заяву, в якій позов підтримала повністю, просила розгляд справи проводити без її участі, просила позов задовольнити.

Представник відповідача Рудківської міської ради Самбірського району Львівської області в судове засідання не з`явився, подав до суду заяву, в якій просив розгляд справи проводити без його участі, не заперечує проти задоволення позову.

У відповідності до вимог ч.2 ст.247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється. Суд вважає за можливе розглянути дану справу у відсутності сторін без фіксування судового засідань:.: технічними засобами.

Суд, розглянувши справу в порядкуст. 206 ч.4 ЦПК Україниприходить до висновку, що позов підлягає до задоволення. При цьому суд виходить з того, що згідно ч.4ст. 206 ЦПК Україниу разівизнання відповідачемпозову суд за наявності для того законних підстав ухвалює рішення про задоволення позову, якщо визнання позову не суперечить закону або не порушує права, свободи чи інтереси інших осіб.

Встановивши вищезазначене, суд задовольняє вимоги.

Керуючисьст.ст.12,13,89,206, 263-265, ЦПК України, суд,

вирішив :

Позов ОСОБА_1 - задовольнити.

Визнати ОСОБА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , право в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_3 ,яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 у віці 80 років, на земельну частку (пай) площею 2,01 га у Підгайчиківській спілці власників селянських господарств, і згідно втраченого Сертифікату на право приватної власності на землю (середню земельну частку) серії ЛВ-14 №076493763, виданого на підставі розпорядження голови Самбірської районної державної адміністрації від 21 квітня 1997 року №266, зареєстрованого в книзі записів сертифікатів на право приватної власності на землю (середню земельну частку) за №361 від 12.05.1997 року, була передана у приватну власність ОСОБА_2 .

Апеляційна скарга на рішення Самбірського міськрайонного суду Львівської області подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції протягом тридцяти днів з дня проголошення рішення.

Суддя

Дата ухвалення рішення29.04.2024
Оприлюднено01.05.2024
Номер документу118681229
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування за законом

Судовий реєстр по справі —452/830/24

Рішення від 29.04.2024

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Пташинський І. А.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Пташинський І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні