Ухвала
від 26.04.2024 по справі 458/690/23
ТУРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 458/690/23

2/458/22/2024

УХВАЛА

26.04.2024 м.Турка

Турківський районний суд Львівської області в складі:

головуючий суддя Ференц Р.І.,

секретар судового засідання МатківськаР.Р.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Турка Самбірського району Львівської області в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог Боринська селищна рада Самбірського району Львівської області в особі Служби у справах дітей Боринської селищної ради Самбірського району Львівської області про передання дитини без позбавлення батьківських прав, -

В С Т А Н О В И В:

27.07.2023року в Турківський районний суд Львівської області через свого представника адвоката Миня М.М. ОСОБА_1 звернулася з позовом до ОСОБА_2 , третя особа, що не заявляє самостійних Боринська селищна рада Самбірського району Львівської області в особі Служби у справах дітей Боринської селищної ради Самбірського району Львівської області про передання дитини без позбавлення батьківських прав, в якому просить зобов`язати ОСОБА_2 передати малолітнього ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 його матері ОСОБА_1 .

За результатами автоматизованого розподілу судової справи, оформленого відповідним протоколом від 27.07.2023 року, для розгляду цієї справи визначено суддю Турківського районного суду Львівської області Ференц Р.І.

Частиною 4 ст. 19 ЦПК України для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні призначене загальне позовне провадження.

Із системного аналізу положень ЦПК України випливає, що підготовка справи до розгляду розпочинається з моменту постановлення суддею ухвали про відкриття провадження.

Положеннями ст. 189 ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з`ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Відповідно до ст. 200 ЦПК України у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

Ухвалою Турківського районного суду Львівської області від 10.10.2023року клопотання представника відповідача адвоката Поліщук Світлани Юріївни про зупинення провадження у справі до набрання законної сили рішенням суду по справі № 458/285/21, від якої залежить вирішення даного спору та яка перебуває на разі розгляді у Касаційному цивільному суді в складі Верховного суду - задоволено. Зупинено провадження у справі №458/690/23 (провадження № 2/458/199/2023) за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, що не заявляє самостійних Боринська селищна рада Самбірського району Львівської області в особі Служби у справах дітей Боринської селищної ради Самбірського району Львівської області про передання дитини без позбавлення батьківських прав до закінчення перегляду в касаційному порядку справи і до набрання законної сили рішенням суду по справі №458/285/21, від якої залежить вирішення даного спору та яка перебуває на разі розгляді у Касаційному цивільному суді в складі Верховного суду.

09.04.2024року засобами підсистеми «Електронний суд» від представника відповідача ОСОБА_2 адвоката Поліщук Світлани Юріївни надійшло клопотання про поновлення провадження по справі та закриття провадження у справі у зв`язку з відсутністю предмету спору.

Відповідно до вимог ч.2 ст.247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень ЦПК України розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Учасники справи в судове засідання не викликалися.

У відповідностідо ч.1ст.254ЦПК Українипровадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу.

Згідно з ч.3 ст.254 ЦПК України провадження у справі продовжується зі стадії, на якій його було зупинено.

Обставини, що викликали зупинення провадження у справі відпали, сторони заперечень щодо поновлення такого не надали, суд поновлює провадження у справі.

Беручи до уваги те, що обставини, які зумовили зупинення провадження у справі відпали, постанова Верховного Суду у складі колегії суддів Третьої судової палати Касаційного цивільного суду від 20.03.2024року у справі №458/285/21 набрала законної сили з моменту її прийняття 20.03.2024року, є остаточною і оскарженню не підлягає, суд вважає за необхідне провадження у справі поновити.

З урахуванням наведеного, керуючись ч.1 ст.254, 258-261 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника відповідача ОСОБА_2 адвоката Поліщук Світлани Юріївни про поновлення провадження по справі задовольнити.

Поновити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, що не заявляє самостійних Боринська селищна рада Самбірського району Львівської області в особі Служби у справах дітей Боринської селищної ради Самбірського району Львівської області про передання дитини без позбавлення батьківських прав.

Призначити підготовче судове засідання у справі на 22.05.2024року 15.30 год.

У випадку неприбуття на визначену судом дату судового засідання учасників цивільного провадження, у випадку можливого припинення електропостачання в Турківському районному суді Львівської області, або у сторін по справі, у зв`язку з можливими оголошеннями повітряних тривог, додатково визначити дату судового засідання 29.05.2024року 11.00 год з документальним підтвердженням в письмовому вигляді поважності причин неприбуття.

Копію ухвали невідкладно надіслати особам, які беруть участь у справі.

Інформацію щодо справи, що розглядається учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет на офіційній веб-сторінці суду: http://court.gov.ua; https://tk.lv.court.gov.ua/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Ухвалу складено та підписано 26.04.2024.

Суддя Р.І.Ференц

СудТурківський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення26.04.2024
Оприлюднено01.05.2024
Номер документу118681391
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —458/690/23

Ухвала від 22.05.2024

Цивільне

Турківський районний суд Львівської області

Ференц Р. І.

Ухвала від 22.05.2024

Цивільне

Турківський районний суд Львівської області

Ференц Р. І.

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Турківський районний суд Львівської області

Ференц Р. І.

Ухвала від 10.10.2023

Цивільне

Турківський районний суд Львівської області

Ференц Р. І.

Ухвала від 08.09.2023

Цивільне

Турківський районний суд Львівської області

Ференц Р. І.

Ухвала від 15.08.2023

Цивільне

Турківський районний суд Львівської області

Ференц Р. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні