Рішення
від 10.01.2024 по справі 577/5808/23
КОНОТОПСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 577/5808/23

Провадження № 2/577/69/24

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

10 січня 2024 року Конотопський міськрайонний суд Сумської області

в складі: головуючого судді Ярмак О.М.,

за участі секретаря судового засідання Цуканової О.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі засідань суду в м. Конотопі Сумської області справу за позовною заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та ОСОБА_4 до Попівської сільської ради Конотопського району Сумської області, третя особа: приватний нотаріус Конотопського районного нотаріального округу Сумської області Мусієнко Вікторія Вікторівна про визнання права на земельну частку (пай) у порядку спадкування, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та ОСОБА_4 звернулися до суду з позовом до Попівської сільської ради Конотопського району Сумської області та:

- ОСОБА_1 прохає визнати за нею право на 1/3 частку права на земельну частку (пай) у КСП ім. Кірова Конотопського району Сумської області розміром 3,51 в умовних кадастрових гектарах, на яку 20 лютого 1997 року Конотопською районною державною адміністрацією Сумської області на підставі розпорядження Конотопської районної державної адміністрації Сумської області від 26 листопада 1996 року № 344-р був виданий сертифікат на земельну частку (пай) серії СМ № 0133435, зареєстрований в Книзі реєстрації сертифікатів на право на земельну частку (пай) за № 435, в порядку спадкування за заповітом після смерті ОСОБА_5 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- ОСОБА_2 прохає визнати за ним право на 1/6 частку права на земельну частку (пай) у КСП ім. Кірова Конотопського району Сумської області розміром 3,51 в умовних кадастрових гектарах, на яку 20 лютого 1997 року Конотопською районною державною адміністрацією Сумської області на підставі розпорядження Конотопської районної державної адміністрації Сумської області від 26 листопада 1996 року № 344-р був виданий сертифікат на земельну частку (пай) серії СМ № 0133435, зареєстрований в Книзі реєстрації сертифікатів на право на земельну частку (пай) за № 435, в порядку спадкування за законом після смерті матері ОСОБА_6 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 ;

- ОСОБА_3 прохає визнати за ним право на 1/6 частку права на земельну частку (пай) у КСП ім. Кірова Конотопського району Сумської області розміром 3,51 в умовних кадастрових гектарах, на яку 20 лютого 1997 року Конотопською районною державною адміністрацією Сумської області на підставі розпорядження Конотопської районної державної адміністрації Сумської області від 26 листопада 1996 року № 344-р був виданий сертифікат на земельну частку (пай) серії СМ № 0133435, зареєстрований в Книзі реєстрації сертифікатів на право на земельну частку (пай) за № 435, в порядку спадкування за законом після смерті матері ОСОБА_6 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 ;

- ОСОБА_4 прохає визнати за нею право на 1/3 частку права на земельну частку (пай) у КСП ім. Кірова Конотопського району Сумської області розміром 3,51 в умовних кадастрових гектарах, на яку 20 лютого 1997 року Конотопською районною державною адміністрацією Сумської області на підставі розпорядження Конотопської районної державної адміністрації Сумської області від 26 листопада 1996 року № 344-р був виданий сертифікат на земельну частку (пай) серії СМ № 0133435, зареєстрований в Книзі реєстрації сертифікатів на право на земельну частку (пай) за № 435, в порядку спадкування за заповітом після смерті ОСОБА_7 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Свої вимоги обґрунтовують тим, що ІНФОРМАЦІЯ_1 померла ОСОБА_5 , яка на день смерті була зареєстрована та постійно проживала за адресою: АДРЕСА_1 . Після її смерті відкрилася спадщина. До складу спадкового майна входить також право на земельну частку (пай) розміром 3,51 в умовних кадастрових гектарах, яка належала ОСОБА_5 у коллективному сільськогосподарському підприємстві ім. Кірова Конотопського району Сумської області. На право на вказану земельну частку (пай) на ім`я ОСОБА_5 на підставі розпорядження Конотопської районної державної адміністрації Сумської області від 26 листопада 1996 року № 344-р був виготовлений сертифікат на право на земельну частку (пай) серії СМ № 0133435. Проте вказаний сертифікат на право на земельну частку (пай) за життя ОСОБА_5 був отриманий, а його оригінал - втрачений. За життя ОСОБА_5 залишила заповіт, який був посвідчений секретарем виконавчого комітету Кошарівської (селищної) Ради народних депутатів Конотопського району Сумської області 31 серпня 1999 року та зареєстрований за реєстровим номером № 43, за яким все, належне їй на день смерті майно, заповідала в рівних частинах ОСОБА_7 , ОСОБА_6 , ОСОБА_1 .

Спадщину за заповітом після смерті ОСОБА_5 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , прийняли усі спадкоємці, оскільки протягом півроку вступили у фактичне володіння та управління майном ОСОБА_5 .

Спадкоємець ОСОБА_5 - ОСОБА_6 померла ІНФОРМАЦІЯ_2 . Спадкоємцями за законом після її смерті були її сини ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , які спадщину прийняли, оскільки постійно проживала разом із спадкодавцем за однією адресою на час відкриття спадщини. Проте за життя ОСОБА_6 не оформила своє право на земельну частку (пай) у колективному сільськогосподарському підприємстві ім. Кірова Конотопського району Сумської області в порядку спадкування за заповітом після смерті ОСОБА_5 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

ІНФОРМАЦІЯ_3 померла ОСОБА_7 . За життя ОСОБА_7 залишила заповіт, який був посвідчений секретарем виконавчого комітету Кошарівської сільської ради Конотопського району Сумської області 15 лютого 2013 року за реєстровим № 23, за яким все, належне їй на день смерті майно, заповіла ОСОБА_4 . Проте за життя ОСОБА_7 також не оформила своє право на земельну частку (пай) у колективному сільськогосподарському підприємстві ім. Кірова Конотопського району Сумської області в порядку спадкування за заповітом після смерті ОСОБА_5 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Таким чином ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та ОСОБА_4 у встановленому законом порядку прийняли спадщину, до складу якої входило також право на земельну частку (пай) розміром 3,51 в умовних кадастрових гектарах у колективному сільськогосподарському підприємстві ім. Кірова Конотопського району Сумської області, на яку 20 лютого 1997 року Конотопською районною державною адміністрацією Сумської області на підставі розпорядження Конотопської районної державної адміністрації Сумської області від 26 листопада 1996 року № 344-р був виданий сертифікат на земельну частку (пай) серії СМ № 0133435, зареєстрований в Книзі реєстрації сертифікатів на право на земельну частку (пай) за № 435, яке належало ОСОБА_5 .

На даний час позивачі вирішили отримати на своє ім`я свідоцтва про право на спадщину на право на вищевказану щемльну частку (пай). Проте нотаріус відмовив їм у видачі вказаних свідоцтв про право на спадщину, посилаючись на те, ними не наданий оригінал правовстановлюючого документа - сертифіката на право на земельну частку (пай) серії СМ №0133435. За таких обставин вони змушені звернутися з позовом до суду.

Ухвалою Конотопського міськрайонного суду Сумської області від 26 жовтня 2023 року провадження у справі було відкрито та справу призначено до розгляду у підготовчому судовому засіданні (а.с. 39-40).

Відповідно до ухвали суду від 05 грудня 2023 року підготовче провадження у справі було закрито та справу призначено до судового розгляду (а.с. 157-158).

Позивачі ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та ОСОБА_4 у судове засідання не з`явилися, надали заяви про проведення судового засідання без їх участі, у яких зазначили, що позовні вимоги підтримують в повному обсязі (а.с. 169).

Відповідач - Попівська сільська рада Конотопського району Сумської області у судове засідання не з`явилася, надала заяву про проведення судового засідання без участі її представника, зазначивши, що проти задоволення позовних вимог не заперечує (а.с. 168).

Третя особа приватний нотаріус Конотопського районного нотаріального округу Сумської області Мусієнко В.В., у судове засідання не з`явилася, надала заяву, в якій зазначила, що прохає судове засідання проводити без її участі, проти задоволення позовних вимог не заперечує, при ухваленні рішення покладається на розсуд суду (а.с. 170).

Суд, дослідивши надані докази, вважає, що позов підлягає задоволенню.

У судовому засіданні встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Кошари Конотопського району Сумської області померла ОСОБА_5 (а.с. 11).

Після смерті ОСОБА_5 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , відкрилася спадщина.

До складу спадкового майна входило також право на земельну частку (пай) у колективному сільськогосподарському підприємстві ім. Кірова розміром 3,51 в умовних кадастрових гектарах, що розташована на території Кошарівської сільської ради Конотопського району Сумської області.

За повідомленням Головного управління Держгеокадастру у Сумській області від 29 травня 2023 року, в результаті перевірки Книги реєстрації сертифікатів на право на земельну частку (пай), що видаються Конотопською районною державною адміністрацією членам КСП ім. Кірова встановлено, що на ім`я ОСОБА_5 на підставі розпорядження Конотопської районної державної адміністрації Сумської області від 26 листопада 1996 року № 344-р на земельну частку (пай в КСП ім. Кірова розміром 3,51 в умовних кадастрових гектарах був виготовлений сертифікат на право за земельну частку (пай) серії СМ № 0133435, який 20 лютого 1997 року був зареєстрований у Книзі реєстрації сертифікатів на право на земельну частку (пай) за № 435. Оригінал вказаного сертифікату був виданий ОСОБА_5 , про що свідчить її підпис (а.с. 29).

Як вбачається з довідки старости Кошарівського старостинського округу Попівської сільської ради Конотопського району Сумської області від 09 серпня 2023 року ОСОБА_5 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , на підставі сертифіката на право на земельну частку (пай) серії СМ № 0133435, виданого 20 лютого 1997 року Конотопською районною державною адміністрацією Сумської області, мала право на земельну частку (пай) площею 3,51 в умовних кадастрових гектарах, призначену для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка розташована на території Кошарівської сільської ради Конотопського району Сумської області (а.с. 30).

За життя ОСОБА_5 залишила заповіт, який був посвідчений секретарем виконавчого комітету Кошарівської (селищної) Ради народних депутатів Конотопського району Сумської області 31 серпня 1999 року за реєстровим № 43, за яким все, належне їй на день смерті майно, заповідала в рівних частинах ОСОБА_7 , ОСОБА_6 , ОСОБА_1 (а.с. 12).

Згідно ч.ч. 1, 2 ст. 524 ЦК Української РСР 1963 року спадкоємство здійснюється за законом і за заповітом. Спадкоємство за законом має місце, коли і оскільки воно не змінено заповітом.

Статтями 548, 549 ЦК Української РСР 1963 року визначено, що для придбання спадщини необхідно, щоб спадкоємець її прийняв. Не допускається прийняття спадщини під умовою або з застереженнями. Прийнята спадщина визнається належною спадкоємцеві з моменту відкриття спадщини. Визнається, що спадкоємець прийняв спадщину: 1) якщо він фактично вступив в управління або володіння спадковим майном; 2) якщо він подав державній нотаріальній конторі за місцем відкриття спадщини заяву про прийняття спадщини. Зазначені в цій статті дії повинні бути вчинені протягом шести місяців з дня відкриття спадщини.

За повідомленнями приватного нотаріуса Конотопського районного нотаріального округу Сумської області Мусієнко В.В. від 03 серпня 2023 року, після смерті ОСОБА_5 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , на підставі заяви ОСОБА_1 від 03 серпня 2023 року заведена спадкова справа № 146/2023. Інші спадкоємці за заповітом ОСОБА_6 та ОСОБА_7 спадщину прийняли, однак померли не оформивши своїх прав на майно (а.с. 7).

Вказана інформація підтверджується також і матеріалами спадкової справи № 146/2023 (номер у Спадковому реєстрі №71033041) (а.с. 48-57).

З довідки виконавчого комітету Попівської сільської ради Конотопського району Сумської області від 06 липня 2023 року вбачається, що ОСОБА_5 , яка народилася ІНФОРМАЦІЯ_4 та померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , на день смерті була зареєстрована і постійно проживала в АДРЕСА_1 .

Спадкоємці за заповітом ОСОБА_7 , ОСОБА_1 та ОСОБА_6 після смерті ОСОБА_5 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , спадщину прийняли у встановленому законом порядку, оскільки як протягом півроку з часу відкриття спадщини вступили у фактичне управління, володіння майном та розпорядилися особистими речами ОСОБА_5 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 (а.с. 15).

ОСОБА_1 є спадкоємцем за заповітом після смерті ОСОБА_5 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , та не має можливості оформити свої спадкові права на майно, яке їй заповідала ОСОБА_5 , а саме, оформити своє право на 1/3 частку права на земельну частку (пай) у КСП ім. Кірова Конотопського району Сумської області розміром 3,51 в умовних кадастрових гектарах (а.с. 7 ).

Таким чином, оскільки ОСОБА_1 у встановленому законом порядку прийняла спадщину після смерті ОСОБА_5 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Кошари Конотопського району Сумської області, то за нею, з урахуванням, що спадщину також прийняли ОСОБА_7 та ОСОБА_6 слід визнати право 1/3 частку права на земельну частку (пай) у КСП ім. Кірова Конотопського району Сумської області розміром 3,51 в умовних кадастрових гектарах, на яку був виданий сертифікат на земельну частку (пай) серії СМ № 0133435, зареєстрований в Книзі реєстрації сертифікатів на право на земельну частку (пай) за № 435.

ОСОБА_6 , яка у встановленому законом порядку прийняла спадщину після смерті ОСОБА_5 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , але не оформила своїх прав на спадкове майно, в тому числі не оформила своє право на 1/3 частку права на земельну частку (пай) у КСП ім. Кірова розміром 3,51 в умовних кадастрових гектарах, померла ІНФОРМАЦІЯ_2 в с. Кошари Конотопського району Сумської області (а.с. 16).

За життя ОСОБА_6 заповіт не залишала (а.с. 18, 79).

Відповідно до ст. 1261 ЦК України у першу чергу право на спадкування за законом мають діти спадкодавця, у тому числі зачаті за життя спадкодавця та народжені після його смерті, той з подружжя, який його пережив, та батьки.

Спадкоємцями за законом після смерті ОСОБА_6 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , були її сини ОСОБА_2 та ОСОБА_3 (а.с. 19-20).

Частинами 1 та 3 ст. 1268 ЦК України визначено, що спадкоємець за заповітом чи за законом має право прийняти спадщину або не прийняти її. Спадкоємець, який постійно проживав разом із спадкодавцем на час відкриття спадщини, вважається таким, що прийняв спадщину, якщо протягом строку, встановленого ст. 1270 цього Кодексу, він не заявив про відмову від неї.

Згідно довідки старости Кошарівського старостинського округу Попівської сільської ради Конотопського району Сумської області від 01 вересня 2023 року, ОСОБА_6 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , на день смерті була зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 . Спадкоємцем за законом після його смерті були її сини - ОСОБА_2 , 1989 року народження, та ОСОБА_3 , 1983 року народження, які у встановленому законом порядку прийняли спадщину, оскільки на день смерті проживали та були зареєстровані разом із спадкодавцем за вищевказаною адресою (а.с. 18).

Зазначена інформація підтверджується також довідкою виконавчого комітету Попівської сільської ради Конотопського району Сумської області від 08 листопада 2023 року (а.с. 45).

Як вбачається з повідомлення приватного нотаріуса Конотопського районного нотаріального округу Сумської області Мусієнко В.В. від 03 серпня 2023 року після смерті ОСОБА_6 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , заведена спадкова справа № 115/2012 на підставі заяви сина ОСОБА_2 поданої останнім до приватного нотаріуса Конотопського районного нотаріального округу Сумської області Мусієнко В.В. 09 жовтня 2012 року (а.с. 8-9).

Інформація, надана приватним нотаріусом Конотопського районного нотаріального округу Сумської області Мусієнко В.В. підтверджується також матеріалами спадкової справи № 115/2012 (а.с. 58-114).

Враховуючи вищевикладене ОСОБА_2 та ОСОБА_3 прийняли спадщину після смерті матері - ОСОБА_6 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 в с. Кошари Конотопського району Сумської області, в тому числі на 1/3 частку права на земельну частку (пай) у колективному сільськогосподарському підприємстві ім. Кірова загальною площею 3,51 га в умовних кадастрових гектарах.

Відповідно до ч. 1 ст. 1225 ЦК України право власності на земельну ділянку переходить до спадкоємців на загальних підставах, із збереженням її цільового призначення.

Згідно ч. 1 ст. 1267 ЦК України, частки у спадщині кожного із спадкоємців за законом є рівними.

За таких обставин, за позивачами ОСОБА_2 та ОСОБА_3 у порядку спадкування за законом після смерті матері - ОСОБА_6 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , слід визнати за кожним із них право на 1/6 частку права на земельну частку (пай) у КСП Кірова Конотопського району Сумської області розміром 3,51 в умовних кадастрових гектарах.

Встановлено також, що ОСОБА_7 , яка у встановленому законом порядку прийняла спадщину після смерті ОСОБА_5 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , але не оформила своїх прав на спадкове майно, в тому числі не оформила своє право на 1/3 частку права на земельну частку (пай) у КСП ім. Кірова розміром 3,51 в умовних кадастрових гектарах, померла ІНФОРМАЦІЯ_3 в м. Києві (а.с. 124).

За життя ОСОБА_7 залишила заповіт, який 15 лютого 2013 року був посвідчений секретарем виконавчого комітету Кошарівської сільської ради Конотопського району Сумської області та зареєстрований в реєстрі за № 23, за яким все своє майно, яке буде належати йому на день смерті, заповідала ОСОБА_4 (а.с. 22, 23).

Згідно ч. 1 ст. 1269, ч. 1 ст. 1270 ЦК України спадкоємець, який бажає прийняти спадщину, але на час відкриття спадщини не проживав постійно із спадкодавцем, має подати нотаріусу або в сільських населених пунктах - уповноваженій на це посадовій особі відповідного органу місцевого самоврядування заяву про прийняття спадщини. Для прийняття спадщини встановлюється строк у шість місяців, який починається з часу відкриття спадщини.

Як вбачається з довідки виконавчого комітету Попівської сільської ради Конотопського району Сумської області від 08 листопада 2023 року, ОСОБА_7 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 , на день смерті була зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 . За вказаною адресою була зареєстрована одна (а.с. 45).

За повідомленням приватного нотаріуса Конотопського районного нотаріального округу Сумської області Мусієнко В.В. від 03 серпня 2023 року після смерті ОСОБА_7 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 , заведена спадкова справа № 88/2018 на підставі заяви ОСОБА_4 поданої останньою до приватного нотаріуса Конотопського районного нотаріального округу Сумської області Мусієнко В.В. 23 квітня 2018 року (а.с. 10).

Вказана інформація підтверджується також і матеріалами спадкової справи № 88/2018 (номер у Спадковому реєстрі № 62320154) (а.с. 24, 115-150).

ОСОБА_4 позбавлена можливості отримати на своє ім`я свідоцтво про право на спадщину за заповітом після смерті ОСОБА_7 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 (а.с. 10).

Оскільки ОСОБА_4 прийняла спадщину після смерті ОСОБА_7 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 , то за нею слід визнати право на 1/3 частку права на земельну частку (пай) у колективному сільськогосподарському підприємстві ім. Кірова загальною площею 3,51 га в умовних кадастрових гектарах, в порядку спадкування за заповітом після смерті ОСОБА_7 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Керуючись ст. ст. 524-527, 529, 548, 549 ЦК УРСР 1963 року, ст. ст. 1217, 1218, 1220-1222, 1225, 1258, 1261, 1267-1270 ЦК України, ст.ст. 4, 10, 12, 77-81, 206, 259, 263-265, 273, 352, 354 ЦПК України,-

У Х В А Л И В :

Позовні вимоги ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , - задовольнити.

Визнати за ОСОБА_1 право на 1/3 частку права на земельну частку (пай) у КСП ім. Кірова Конотопського району Сумської області розміром 3,51 в умовних кадастрових гектарах, на яку 20 лютого 1997 року Конотопською районною державною адміністрацією Сумської області на підставі розпорядження Конотопської районної державної адміністрації Сумської області від 26 листопада 1996 року № 344-р був виданий сертифікат на земельну частку (пай) серії СМ № 0133435, зареєстрований в Книзі реєстрації сертифікатів на право на земельну частку (пай) за № 435, в порядку спадкування за заповітом після смерті ОСОБА_5 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Визнати за ОСОБА_2 право на 1/6 частку права на земельну частку (пай) у КСП ім. Кірова Конотопського району Сумської області розміром 3,51 в умовних кадастрових гектарах, на яку 20 лютого 1997 року Конотопською районною державною адміністрацією Сумської області на підставі розпорядження Конотопської районної державної адміністрації Сумської області від 26 листопада 1996 року № 344-р був виданий сертифікат на земельну частку (пай) серії СМ № 0133435, зареєстрований в Книзі реєстрації сертифікатів на право на земельну частку (пай) за № 435, в порядку спадкування за законом після смерті матері ОСОБА_6 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Визнати за ОСОБА_3 право на 1/6 частку права на земельну частку (пай) у КСП ім. Кірова Конотопського району Сумської області розміром 3,51 в умовних кадастрових гектарах, на яку 20 лютого 1997 року Конотопською районною державною адміністрацією Сумської області на підставі розпорядження Конотопської районної державної адміністрації Сумської області від 26 листопада 1996 року № 344-р був виданий сертифікат на земельну частку (пай) серії СМ № 0133435, зареєстрований в Книзі реєстрації сертифікатів на право на земельну частку (пай) за № 435, в порядку спадкування за законом після смерті матері ОСОБА_6 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Визнати за ОСОБА_4 право на 1/3 частку права на земельну частку (пай) у КСП ім. Кірова Конотопського району Сумської області розміром 3,51 в умовних кадастрових гектарах, на яку 20 лютого 1997 року Конотопською районною державною адміністрацією Сумської області на підставі розпорядження Конотопської районної державної адміністрації Сумської області від 26 листопада 1996 року № 344-р був виданий сертифікат на земельну частку (пай) серії СМ № 0133435, зареєстрований в Книзі реєстрації сертифікатів на право на земельну частку (пай) за № 435, в порядку спадкування за заповітом після смерті ОСОБА_7 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Рішення може бути оскаржене до Сумського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня проголошення судового рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Повне найменування сторін:

Позивач: ОСОБА_1 , народилася ІНФОРМАЦІЯ_5 , проживає та зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

Позивач: ОСОБА_2 , народився ІНФОРМАЦІЯ_6 , проживає та зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

Позивач: ОСОБА_3 , народився ІНФОРМАЦІЯ_7 , проживає та зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

Позивач: ОСОБА_4 , народилася ІНФОРМАЦІЯ_8 , проживає та зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 .

Відповідач: Попівська сільська рада Конотопського району Сумської області, адреса для листування: м. Конотоп Сумської області, вул. М. Сусла, буд. 21а, код 04389220.

Суддя Ярмак О. М.

Дата ухвалення рішення10.01.2024
Оприлюднено01.05.2024
Номер документу118682165
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —577/5808/23

Рішення від 10.01.2024

Цивільне

Конотопський міськрайонний суд Сумської області

Ярмак О. М.

Ухвала від 05.12.2023

Цивільне

Конотопський міськрайонний суд Сумської області

Ярмак О. М.

Ухвала від 26.10.2023

Цивільне

Конотопський міськрайонний суд Сумської області

Ярмак О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні