Ухвала
від 29.04.2024 по справі 650/690/23
ХЕРСОНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙАПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД справа: 650/690/23

провадження: 22-ц/819/177/24

У Х В А Л А

про розгляд справи у режимі відеоконференції

29квітня 2024року м. Херсон

Херсонський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючий : Бездрабко В.О.,

судді: Приходько Л.А.,

Орловська Н.В.,

розглянувши питання визначення участі сторін у судовому засіданні в режимі відеоконференції у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Орган опіки та піклування Калинівської селищної ради Бериславського району, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про визнання особи недієздатною,

встановив :

В провадженні Херсонського апеляційного суду перебуває цивільна справаза апеляційноюскаргою адвоката Позднякова Сергія Генріховича, який діє в інтересах ОСОБА_1 , на рішення Нововоронцовського районного суду Херсонської області від 20 лютого 2024 року.

23 квітня 2024 року на електрону адресу Херсонського апеляційного суду надійшло письмове клопотання від ОСОБА_3 про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Клопотання мотивовано тим, що у зв`язку з віддаленістю Херсонського апеляційного суду від місця проживання учасників справи - ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_4 , ОСОБА_3 , заявник просить призначити розгляд справи для зазначених учасників в режимі відеоконференції, організованої в приміщенні Великоолександрівського районного суду Херсонської області.

Питання участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції регулюється ч.6ст.212 ЦПК України, якою передбачено, що суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

З огляду на вказане та, враховуючи фактперебування ОСОБА_1 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_2 поза межамиміста Херсона,зметою забезпеченняоперативного розглядуцивільної справи,колегія суддіввідповідно довимог ч.6ст.212ЦПК України, вважає за необхідне вирішити питання про їх участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції, організованої в приміщенні Великоолександрівського районного суду Херсонської області.

Крім того, відповідно ч.3 ст. 212 ЦПК України, враховуючи роботу суду в умовах воєнного стану та необхідність забезпечення безпеки учасників процесу, суд вважає за необхідне призначити відеоконференцію для представника Органу опіки та піклування Калинівської селищної ради Бериславського району Херсонської області та адвоката Позднякова Сергія Генріховича, який діє в інтересах ОСОБА_1 , поза межами приміщення суду з використанням представниками власних технічних засобів.

Роз`яснити особам, щодо яких вирішено питання про їх участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, що вони також мають право у визначений час з`явитися у судове засідання безпосередньо до Херсонського апеляційного суду та брати участь у розгляді справи в загальному порядку.

Відповідно до вимог ч.2 ст. 372ЦПК України, неявка сторін або інших учасників справи, належним чином повідомлених про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає розгляду справи.

Керуючисьст. 212, 372 ЦПК України, суд

ухвалив:

Клопотання ОСОБА_3 про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції - задовольнити.

Визначити участь ОСОБА_3 , ОСОБА_1 , ОСОБА_4 , ОСОБА_2 в судовому засіданні з розгляду апеляційної скарги на рішення Нововоронцовського районного суду Херсонської області від 20 лютого 2024 року в режимі відеоконференції в приміщенні Великоолександрівського районного суду Херсонської області.

Доручити Великоолександрівському районному суду Херсонської області організувати проведення судового засідання у справі в режимі відеоконференції за участі ОСОБА_3 , ОСОБА_1 , ОСОБА_4 , ОСОБА_2 23 травня 2024 року о 10 годині 30 хвилин.

Роз`яснити ОСОБА_3 , ОСОБА_1 , ОСОБА_4 , ОСОБА_2 про необхідність явки до приміщення Великоолександрівського районного суду Херсонської області для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції, за адресою: АДРЕСА_1 .

Визначити участь представника Органу опіки та піклування Калинівської селищної ради Бериславського району та адвоката Позднякова Сергія Генріховича, в призначеному судовому засіданні 23 травня 2024 року о 10 годині 30 хвилин, та в усіх можливих наступних судових засіданнях в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, з використанням представниками власних технічних засобів.

Копію цієї ухвали негайно направити Великоолександрівському районному суду Херсонської області (inbox@vo.ks.court.gov.ua) для організації її виконання та особам, які братимуть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції для відома.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Головуючий: В.О. Бездрабко

Судді: Л.А. Приходько

Н.В.Орловська

Дата ухвалення рішення29.04.2024
Оприлюднено01.05.2024
Номер документу118687075
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —650/690/23

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Бездрабко В. О.

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Бездрабко В. О.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Бездрабко В. О.

Рішення від 20.02.2024

Цивільне

Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Каневський В. О.

Рішення від 20.02.2024

Цивільне

Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Каневський В. О.

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Каневський В. О.

Ухвала від 17.11.2023

Цивільне

Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Каневський В. О.

Ухвала від 05.10.2023

Цивільне

Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Каневський В. О.

Ухвала від 12.09.2023

Цивільне

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Сікора О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні