Постанова
від 29.01.2007 по справі 46/590-а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

46/590-А

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста  КИЄВА01030, м. Київ, вул. Б.Хмельницького, 44-Б     тел. 230 31 34

 

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29.01.2007 р.   Справа 46/590-А

                                                                                      

За позовомДержавної податкової інспекції у Шевченківському   районі міста Києва

доТовариство з обмеженою відповідальністю «Компанія Укргазбудкомплект»

третя особаШевченківська районна у м. Києві державна адміністрація

проприпинення юридичної особи

                                                                                                                 Суддя Шабунін С.В.

Секретар судового засідання Бушеленко О.В.

Представники:

від позивачаКирієнко Л.М. —представник за довіреністю від 25.11.2004 р. № 11822/10/10-114

від відповідача не з'явився

від третьої особине з'явився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Позивач звернувся до господарського суду з адміністративним позовом, яким просить припинити відповідача як юридичну особу у зв'язку з порушенням встановленого порядку подання податкової звітності. Ухвалою Господарського суду міста Києва від 07.11.2006 р. відкрито провадження у справі № 46/590-А відповідно до правил Кодексу адміністративного судочинства України.

Під час розгляду справи представник позивача позов підтримав, просив його задовольнити, припинивши державну реєстрацію відповідача.

Відповідач та третя особа у засідання суду не з'явилися., уповноважених представників не направили, про причини свого неприбуття суд не повідомили, про дату, час і місце розгляду справи повідомлені належним чином. Станом на час розгляду справи від відповідача заперечень на позов чи будь-яких інших документів на адресу суду не надходило.  

Дослідивши матеріали справи, оглянувши надані представниками сторін оригінали копій документів, що знаходяться у матеріалах справи, заслухавши пояснення представника позивача, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні дані, на яких ґрунтується позов, об'єктивно оцінивши докази, які мають значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд —

ВСТАНОВИВ:

10.11.2004 р. Шевченківською  районною у м. Києві державною адміністрацією було зареєстроване товариство з обмеженою відповідальністю  “ Компанія Укргазбудкомплект”, код ЄДРПОУ 33239321  . Як вбачається з довідки головного управління статистики у місті Києві № 15-3290   від 03.07.2006 р., відповідач рахується в ЄДРПОУ по місту Києву по  пр. Перемоги, 26, що в Шевченківському  районі міста Києва.

Згідно з довідкою Державної податкової інспекції у Шевченківському  районі м. Києва від 26.10.2006 . № 9419/9/15-104  відповідач не звітує з початку реєстрації., заборгованість по сплаті податків, зборів та обов'язкових платежів у відповідача перед бюджетом відсутня.

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема, є:  неподання протягом року органам державної податкової служби декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Враховуючи, що відповідач більше ніж півроку не звітує до податкових органів, суд приходить до висновку про необхідність задоволення  позову в повному обсязі.

Згідно з ч. 1 ст. 42 Конституції України – кожен має право на підприємницьку діяльність, яка не заборонена законом.

Положеннями п. 17 ст. 11 Закону України “Про державну податкову службу України” передбачається, що органи державної податкової служби мають право звертатися у передбачених законом випадках до суду або господарського суду з заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності.

Згідно з ст. 247 Господарського кодексу України –у разі здійснення суб'єктом господарювання діяльності, що суперечить закону чи установчим документам, до нього може бути застосовано адміністративно-господарську санкцію у вигляді скасування державної реєстрації цього суб'єкта та його ліквідації.

Згідно з ч. 2 ст. 94 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо судове рішення ухвалене на користь сторони –суб'єкта владних повноважень, суд присуджує з іншої сторони всі здійснені нею документально підтверджені судові витрати, пов'язані із залученням свідків та проведенням судових експертиз. У ч. 4 ст. 94 Кодексу адміністративного судочинства України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються. Позивачем не надано доказів понесення ним вказаних судових витрат, таким чином удові витрати не підлягають стягненню з відповідача.

Керуючись ст.ст. 158, 160-1633 Кодексу адміністративного судочинства України, Прикінцевими та перехідними положеннями Кодексу адміністративного судочинства України, суд —                                        

ПОСТАНОВИВ:

1.   Позов задовольнити повністю.

2. Припинити юридичну особу товариство з обмеженою відповідальністю “ Компанія Укргазбудкомплект”, код ЄДРПОУ 33239321, що зареєстроване Шевченківською районною у м. Києві державною адміністрацією 10.11.2004 р., рахується в Єдиному державному реєстрі підприємств, установ та організацій України по місту Києву по  просп. Перемоги, 26 , що у Шевченківському  районі міста Києва.

3. Зобов'язати Державного реєстратора у Шевченківському  району міста Києва провести державну реєстрацію припинення юридичної особи.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження або подання апеляційної скарги в порядку, встановленому ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України. Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку та в строки, встановлені ст. 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя                                    С.В. Шабунін  

29.01.07                                                      м. Київ                                     46/590-А                    

За позовом

До

Третя особа

Предмет адміністративного позову

Суддя Шабунін С.В.

                                                                                Секретар судового засідання

Дата ухвалення рішення29.01.2007
Оприлюднено12.12.2007
Номер документу1187077
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —46/590-а

Постанова від 29.01.2007

Господарське

Господарський суд міста Києва

Шабунін С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні