Ухвала
від 30.04.2024 по справі 377/223/24
СЛАВУТИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХ ВА ЛА

Справа №377/223/24

Провадження №2/377/178/24

30 квітня 2024 року Славутицький міський суд Київської області у складі головуючої судді Бабич Н.С., за участю секретаря судового засідання Пскової А.І., за відсутності учасників справи, розглядаючи у відкритому судовому засіданні у залі суду в місті Славутичі в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом Макіївського професійного училища соціальної реабілітації імені А.С. Макаренка, яке діє в інтересах неповнолітнього ОСОБА_1 , до ОСОБА_2 про стягнення грошових коштів на утримання неповнолітнього,

У С Т А Н О В И В:

14 березня 2024 року до суду надійшла позовна заява, в якій позивач, посилаючись на статтю 51 Конституції України, статтю 180 СК України, частину 4 статті 13 Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей», пункт 1 постанови Кабінету Міністрів України від 26.08.2002 №1243 «Про невідкладні питання діяльності дошкільних та інтернатних навчальних закладів», просить стягнути з ОСОБА_2 на користь Макіївського професійного училища соціальної реабілітації імені А.С. Макаренка щомісячно кошти у розмірі 20 % середньомісячного сукупного доходу на одного члена сім`ї на утримання неповнолітнього сина ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , починаючи з 20 лютого 2024 року по 08 серпня 2025 року.

Ухвалою судді від 05 квітня 2024 року після виконання вимог, передбачених частиною 6 статті 187 ЦПК України, прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито провадження у справі, визначено розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін та призначено судове засідання на 30 квітня 2024 року.

30 квітня 2024 року від позивача до суду надійшло клопотання про витребування доказів, в якому представник позивача просить витребувати: в Славутицького відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Вишгородському районі Київської області повний витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про народження ОСОБА_1 ; в Славутицької ДПІ ГУ ДПС у Київській області відомості про доходи ОСОБА_2 за 2023 рік та 1 квартал 2024 року, які мають значення для даної справи.

Позивач свого представника у призначене судове засідання не направив, про дату, час і місце судового засідання повідомлений належним чином через електронний кабінет, що підтверджується довідкою про доставку електронного документу; до суду подано заяву про розгляд справи за відсутності представника Макіївського професійного училища соціальної реабілітації імені А.С. Макаренка, в якій представник позивача підтримав позовні вимоги, проти заочного рішення не заперечував.

Відповідачка у призначене судове засідання не прибула без повідомлення причин, про дату, час і місце судового засідання повідомлена належним чином, що підтверджується її розпискою на супровідному листі про отримання нею судової повістки про виклик, копії ухвали про відкриття провадження у справі та копії позовної заяви з додатками; заяв, клопотань та відзиву на позовну заяву до суду не подала.

Відповідно до частини другої статті 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється. З огляду на викладене, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Дослідивши подане клопотання про витребування доказів, суд дійшов такого висновку.

Відповідно до частини 1 статті 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Докази, які представник позивача просить витребувати, мають значення для даної справи і не можуть бути надані позивачем самостійно з огляду на положення Закону України «Про захист персональних даних», необхідність у витребуванні вказаних доказів виникла після відкриття провадження у справі.

Виходячи з наведеного, клопотання про витребування доказів підлягає задоволенню.

За правилом частини четвертої статті 223 ЦПК України у разі повторної неявки в судове засідання відповідача, повідомленого належним чином, суд вирішує справу на підставі наявних у ній даних чи доказів (постановляє заочне рішення).

Беручи до уваги, що відповідачка не з`явилась в судове засідання вперше, то необхідно відкласти судовий розгляд справи на підставі частини четвертої статті 223 ЦПК України.

Керуючись статтями 83-84, 223, 260, 261 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Клопотання про витребування доказів задовольнити.

Витребувати в Славутицькоговідділу державноїреєстрації актівцивільного стануу Вишгородськомурайоні Київськоїобласті Центральногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиції(м.Київ) ( 07101, Київська область, Вишгородський район, місто Славутич, Центральна площа, 7) повний витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про народження ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Городище Рівненського району Рівненської області, Україна.

Витребувати вСлавутицької Державноїподаткової інспекціїГоловного управлінняДержавної податковоїслужби уКиївській області ( 07101, Київська область, Вишгородський район, місто Славутич, проспект Незалежності, будинок 17-А) відомості про доходи за 2023 рік та 1 квартал 2024 року ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_1 .

Витребувані судом докази мають бути надані протягом п`яти днів з моменту отримання копії цієї ухвали.

Роз`яснити відповідно до положень статті 84 ЦПК України, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разінеповідомленнясудупронеможливість податидокази,витребувані судом,а такожза неподаннятаких доказівзпричин,визнанихсудомнеповажними,судзастосовуєдовідповідної особизаходипроцесуальногопримусу,передбаченіцимКодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Відкласти судовий розгляд справи і призначити судове засідання на 15 травня 2024 року о 08 годині 30 хвилин, яке відбудеться у залі №1 Славутицького міського суду Київської області за адресою: Київська область, Вишгородський район, місто Славутич, Деснянський квартал, будинок №3-А.

У судове засідання викликати представника позивача, відповідачку.

Копію ухвали направити сторонам до відома та Славутицькому відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Вишгородському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), Славутицькій Державній податковій інспекції Головного управління Державної податкової служби у Київській області- до виконання.

Учасники справи можуть отримати інформацію у цій справі на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud1023.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала підписана 30 квітня 2024 року.

Суддя Н. С. Бабич

СудСлавутицький міський суд Київської області
Дата ухвалення рішення30.04.2024
Оприлюднено01.05.2024
Номер документу118708231
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Інші справи позовного провадження

Судовий реєстр по справі —377/223/24

Рішення від 03.06.2024

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Бабич Н. С.

Ухвала від 03.06.2024

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Бабич Н. С.

Ухвала від 15.05.2024

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Бабич Н. С.

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Бабич Н. С.

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Бабич Н. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні