Ухвала
від 30.04.2024 по справі 389/899/24
ЗНАМ’ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

30.04.2024

ЄУН 389899/24

Провадження №2/389/226/24

Ухвала

30 квітня 2024 року Знам`янський міськрайонний суд

Кіровоградської області

у складі: головуючого судді Савельєвої О.В.,

за участю секретаря судового засідання Іванової В.О.,

розглянувши увідкритому судовомузасіданні вприміщенні залусуду вмісті Знам`янкаКіровоградської областіза правиламиспрощеного позовногопровадження цивільнусправу запозовом представника ОСОБА_1 адвоката Санжаровської Тетяни Валентинівни до Дмитрівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_2 , про визнання права власності за набувальною давністю,

за участю: представника позивача адвоката Санжаровської Т.В.,

встановив:

Представник ОСОБА_1 адвокат Санжановська Т.В. звернулася до суду з позовною заявою, в якій просить визнати за ОСОБА_1 право власності за набувальною давністю на будинок садибного типу з господарськими будівлями та спорудами, розташований за адресою: АДРЕСА_1 .

Представником позивача заявлено клопотання про заміну неналежного відповідача Дмитрівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області на належного ОСОБА_2 , а також залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Дмитрівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області.

Відповідно до ч.2 ст.51 ЦПК України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

З огляду на викладене та враховуючи, що в судовому засіданні з`ясовано, що за даним позовом відповідати повинна особа, яка продала будинок за розпискою, а не Дмитрівська сільська рада Кропивницького району Кіровоградської області, клопотання представника позивача про заміну неналежного відповідача у справі на належного ОСОБА_2 підлягає задоволенню.

Крім того, згідно з ч.ч.1, 3 ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

З огляду на викладене та враховуючи, що рішення суду у даній справі може вплинути на права та законні інтереси Дмитрівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області, клопотання представника позивача про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Дмитрівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області, необхідно задовольнити.

У зв`язку зі заміною неналежного відповідача на належного та залученням до участі у справі третьої особи, з метою реалізації учасниками справи прав, передбачених ст.ст.191, 192 ЦПК України, суд вважає за необхідне оголосити у даній справі переву.

Керуючись ст.ст.51, 258, 260 ЦПК України суд,

постановив:

Клопотання представника позивача, задовольнити.

Замінити первісного відповідача, яким є Дмитрівська сільська рада Кропивницького району кіровоградської області, належним відповідачем, яким є ОСОБА_2 , паспорт серії НОМЕР_1 , місце проживання: АДРЕСА_2 .

Залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Дмитрівську сільську раду Кропивницького району Кіровоградської області, місце знаходження: площа Перемоги,4, с.Дмитрівка Кропивницького району Кіровоградської області, 27422, код ЄДРПОУ: 04365267.

В судовому засіданні оголосити перерву на 11 год 30 хв 03.06.2024.

Запропонувати належному відповідачу у строк до 03.06.2024 подати відзив на позов та роз`яснити, що у разі ненадання нею відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити третій особі, що у відповідності до ст.ст.181, 192 ЦПК України третя особа, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, у строк до 03.06.2024 має право подати пояснення щодо позову та щодо відзиву. Копії пояснень та доданих до них документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду.

Копію ухвали разом з копією позовної заяви з додатками направити належному відповідачу та третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Знам`янського міськрайонного суду

Кіровоградської області О.В. Савельєва

СудЗнам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення30.04.2024
Оприлюднено01.05.2024
Номер документу118708309
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про державну власність щодо визнання права власності

Судовий реєстр по справі —389/899/24

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Савельєва О. В.

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Савельєва О. В.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Савельєва О. В.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Савельєва О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні