Ухвала
від 29.04.2024 по справі 571/575/24
РОКИТНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 571/575/24

Провадження №2/571/178/2024

У Х В А Л А

29 квітня 2024 року смт. Рокитне

Рокитнівський районний суд Рівненської області в складі судді Верзун О.П., за участю секретаря судового засідання Шупрудько І.М., позивача ОСОБА_1 , розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні цивільну справу № 571/575/24 за позовом ОСОБА_1 до Березівської сільської ради Рокитнівського району Рівненської області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини, -

в с т а н о в и в:

В провадженні Рокитнівського районного суду Рівненської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Березівської сільської ради Рокитнівського району Рівненської області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

09 квітня 2024 року відкрито провадження у справі та вирішено питання про розгляд справи в порядку загального позовного провадження. Справу призначено до підготовчого засідання.

Представник Березівської сільської ради Рокитнівського району Рівненської області в судове засідання не з`явився.

У підготовчому судовому засіданні позивач зазначаила, що підтримує позовні вимоги, повідомила, що крім неї, спадкоємцями є її брат ОСОБА_2 та сестра ОСОБА_3 , обоє проживають у с.Березове, за оформленням спадщщини до нотаріуса не звертались.

Відповідно до положень ст.53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін.

Суд, заслухавши обґрунтування позивача, беручи до уваги, що ухвалення рішення про надання позивачу додаткового строку для прийняття спадщини запічає інтереси інших спадкоємців та впливає на їх права, керуючись положеннями ст.53, 258-261 ЦПК України, -

у х в а л и в:

Залучитияк третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до Березівської сільської ради Рокитнівського району Рівненської області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини:

- ОСОБА_3 , жительку АДРЕСА_1 ;

- ОСОБА_2 , жителя АДРЕСА_1 .

Повідомити третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, що підготовче судове засідання відкладено на 16 год. 00 хв. 25 червня 2024 року.

Роз`яснити, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановленістаттею 43ЦПК України.

Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Витребувати з Рокитнівської ДНК Рівненської області копію спадкової справи після смерті спадкодавця ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 у АДРЕСА_1 .

Копію спадкової справи надати суду до 25 червня 2024 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудРокитнівський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення29.04.2024
Оприлюднено01.05.2024
Номер документу118709192
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —571/575/24

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Рокитнівський районний суд Рівненської області

Верзун О. П.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Рокитнівський районний суд Рівненської області

Верзун О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні