Ухвала
від 22.04.2024 по справі 175/5438/24
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 175/5438/24

Провадження № 2-о/175/103/24

УХВАЛА

"22" квітня 2024 р. смт. Слобожанське

Суддя Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області Білоусова О.М., розглянувши заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа центральний відділ державної реєстрації актів цивільного стану у м. Дніпрі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) про встановлення факту смерті та родинних відносин, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою в якій просить встановити факт родинних відносин між ним та ОСОБА_2 , а також встановити факт смерті ОСОБА_2 та ОСОБА_3 .

Відповідно до абз. 2 ч. 1 ст. 317 ЦПК України заява про встановлення факту смерті особи на території, на якій введено воєнний чи надзвичайний стан, або на тимчасово окупованій території України, визначеній такою відповідно до законодавства, може бути подана членами сім`ї померлого, їхніми представниками або іншими заінтересованими особами (якщо встановлення факту смерті особи впливає на їхні права, обов`язки чи законні інтереси) до будь-якого місцевого суду України, що здійснює правосуддя, незалежно від місця проживання (перебування) заявника.

Так заявником на час звернення до суду не підтверджується факт родинних відносин (не встановлено факт родинних відносин між ним та померлими), а тому в розумінні ст. 317 ЦПК України він не є особою, якою може бути подана заява про встановлення факту смерті в порядку ст. 317 ЦПК України.

Пунктом 1 ч. 4 ст. 185 ЦПК України передбачено, що заява повертається у випадках, коли заяву подано особою, яка не має процесуальної дієздатності.

Враховуючи вищевикладене суд вважає за необхідне повернути ОСОБА_1 заяву в частині вимог про встановлення факту смерті, а в іншій частині заяви відкрити провадження, оскільки ці вимоги є такими, що відповідають вимогам ст. ст.187, 315 ЦПК України.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 4, 15, 185, 187, 315, 317 ЦПК України, -

П О С Т А Н О В И В:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа центральний відділ державної реєстрації актів цивільного стану у м. Дніпрі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) в частині встановлення факту смерті повернути заявнику.

Роз`яснити заявнику, що повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа центральний відділ державної реєстрації актів цивільного стану у м. Дніпрі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) про встановлення факту родинних відносин.

Призначити судове засідання на 17травня 2024року о10-30годині в залі судового засідання у приміщенні суду, розміщеного за адресою: вул. Героїв України, 7, смт. Слобожанське Дніпровського району Дніпропетровської область.

Направити заінтересованій особі копію заяви з копіями доданих до неї документів.

Копію ухвали направити сторонам у справі.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади в Україні за адресою: http://dp.dp.court.gov.ua/sud0410/.

Ухвала в частині повернення може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду протягом 15 днів з моменту її постановлення (підписання), шляхом подачі апеляційної скарги, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О. М. Білоусова

СудДніпропетровський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення22.04.2024
Оприлюднено01.05.2024
Номер документу118711374
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: факту смерті

Судовий реєстр по справі —175/5438/24

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Білоусова О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні