Ухвала
від 30.04.2024 по справі 197/203/24
ІНГУЛЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

г Інгулецький районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області

Справа № 197/203/24

Номер провадження 6/213/89/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 квітня 2024 року місто Кривий Ріг

Інгулецький районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області у складі:

головуючого, судді - Мазуренка В.В.

секретаря судового засідання - Дударєвої В.С.

розглянув заяву правонаступника стягувача Товариства з обмеженою відповідальністю «Дебт Форс», заінтересовані особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Вердикт Капітал» (первісний стягувач), ОСОБА_1 (боржник), ОСОБА_2 (приватний виконавець), ТОВ «Кампсіс Фінанс», про заміну стягувача, -

В С Т А Н О В И В:

26 березня 2024 року заява Товариства з обмеженою відповідальністю «Дебт Форс», заінтересовані особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Вердикт Капітал» (первісний стягувач), ОСОБА_1 (боржник), ОСОБА_2 (приватний виконавець), ТОВ «Кампсіс Фінанс», про заміну стягувача, надійшла в суд згідно ухвали судді Широківського районного суду Дніпропетровської області Шевченко О.В. на розгляд за підсудністю.

08.02.2023 року між Товариство з обмеженою відповідальністю «Вердикт Капітал» та Товариством з обмеженою відповідальністю «Кампсіс Фінанс»» був укладений Договір №08-02/23 про відступлення прав вимоги заборгованості за договорами кредиту, в тому числі за Кредитним договором № 336/7669CLCPS.

10.05.2023 року між Товариством з обмеженою відповідальністю «Кампсіс Фінанс» та Товариства з обмеженою відповідальністю «Дебт Форс», було укладено Договір №10-05/23 про відступлення прав вимоги за договорами кредиту, в тому числі за Кредитним договором № 336/7669CLCPS.

У судовезасідання сторонине з`явились,повідомленніпро місце, день та час розгляду справи належним чином. Заявник надав клопотання про розгляд заяви без його участі.

Неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження відповідно до частини 3 статті 442 ЦПК України

Положеннями ч.2 ст.247 ЦПК України передбачено, що у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши наданізаявником матеріали,суд вважає,що заява Товаристваз обмеженою.відповідальністю«Дебт Форс»,» про заміну стягувача підлягає задоволенню.

Відповідно до ч.1 ст.55 ЦПК України , у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Відповідно до пункту 1 частини 1 статті 512 ЦК України кредитор узобов`язанніможе бутизамінений іншоюособою внаслідок передання ним своїх прав іншій особі за правочином (відступлення права вимоги).

Відповідно достатті 514 ЦК України до нового кредитора переходять права первісного кредитора у зобов`язанні в обсязі і на умовах, що існували на момент переходу цих прав, якщо інше не встановлено договором або законом.

Частиною 5 статті 15 Закону України «Про виконавче провадження» передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

На підставі викладеного, керуючись статями 512, 514 ЦК України, статтями 260,261, 442 ЦПК України, статтею 15 Закону України «Про виконавче провадження», суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву правонаступника стягувача Товариства з обмеженою відповідальністю «Дебт Форс», заінтересовані особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Вердикт Капітал» (первісний стягувач), ОСОБА_1 (боржник), ОСОБА_2 (приватний виконавець), ТОВ «Кампсіс Фінанс», про заміну стягувача задовольнити.

Замінити сторону (стягувача) Товариство з обмеженою відповідальністю «Вердикт Капітал» на правонаступника стягувача - Товариства з обмеженою відповідальністю «Дебт Форс»: код ЄДРПОУ: 43577608, місцезнаходження: 02121, місто Київ, Харківське шоссе, будинок 201/203, літера 2А, офіс 602, у виконавчому проваджені, відкритому на підставі виконавчого напису №12348, вчиненого 16.07.2020 року приватним нотаріусом Горай Олегом Станіславовичем, про стягнення з боржника/ів якою/яким є: ОСОБА_1 на користь ТОВ «Вердикт Капітал» (правонаступником якого виступає «Дебт Форс») заборгованості за кредитним договором № 336/7669CLCPS.

Ухвалу складено та підписано суддею 30 квітня 2024 року.

Ухвала може бути оскаржена, шляхом подання апеляційної скарги до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складення ухвали. Учасник справи, якому ухвалу суду не було вручено у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження.

Суддя: В.В.Мазуренко

Дата ухвалення рішення30.04.2024
Оприлюднено01.05.2024
Номер документу118711595
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про заміну сторони виконавчого провадження

Судовий реєстр по справі —197/203/24

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Мазуренко В. В.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Широківський районний суд Дніпропетровської області

Шевченко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні