Ухвала
від 19.04.2024 по справі 748/1788/24
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження №2-о/748/64/24

Єдиний унікальний № 748/1788/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження

19 квітня 2024 року м. Чернігів

Чернігівський районний суд Чернігівської області в складі судді Меженнікової С.П.,розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Іванівська сільська рада Чернігівського району Чернігівської області, ОСОБА_2 , про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки над нею та призначення опікуна,-

В С Т А Н О В И В:

18 квітня 2024 року представник заявника ОСОБА_1 адвокат Савицький І.О. звернувся до Чернігівського районного суду Чернігівської області із заявою, в якій просить визнати ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 недієздатною, встановити над нею опіку і призначити ОСОБА_1 її опікуном.

Заява відповідає вимогам цивільного процесуального законодавства щодо форми та змісту. Підстав для відмови у відкритті провадження та повернення заяви не встановлено. Заява підсудна Чернігівському районному суду та підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Відповідно до ч. 1 ст. 299 ЦПК України справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування. З урахуванням стану здоров`я особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її участь у розгляді справи може відбуватися у режимі відеоконференції з психіатричного чи іншого лікувального закладу, в якому перебуває така особа, про що суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі. Питання про виклик фізичної особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, вирішується в кожному випадку судом із урахуванням стану її здоров`я.

Відповідно до ч. 5 ст. 293 ЦПК України у випадках, встановлених, в тому числі, пунктом 1 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Ураховуючи те, що адвоката до участі у справі не залучено, суд вважає за необхідне зобов`язати Чернігівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги невідкладно прийняти рішення про призначення адвоката особі, стосовно якої розглядається справа про визнання фізичної особи недієздатною ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та залучити його до участі у розгляді справи.

Крім того, необхідно залучити до участі у справі в якості заінтересованої особи ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та орган опіки та піклування Іванівської сільської ради Чернігівського району Чернігівської області.

Керуючись ст. 19, 33, 187, 260, 261,293 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Прийняти заяву до розгляду та відкрити окреме провадження в цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Іванівська сільська рада Чернігівського району Чернігівської області, ОСОБА_2 , про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки над нею та призначення опікуна.

Призначити справу до розгляду у судовому засіданні на 29 травня 2024 року на 09:00 годину, в приміщенні Чернігівського районного суду Чернігівської області (м. Чернігів, вул. Хлібопекарська, 4).

Доручити Чернігівському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначити адвоката для здійснення представництва інтересів ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючої за адресою: АДРЕСА_1 та забезпечити його прибуття на 29.05.2024 о 09:00 годину до Чернігівського районного суду Чернігівської області за адресою: вул. Хлібопекарська,4, м. Чернігів.

Копію ухвали направити до Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (місцезнаходження: пр-т Миру, 49-А, оф. 709, м. Чернігів) для виконання.

Залучити до участі у справі в якості заінтересованої особи ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Залучити в якості заінтересованої особи орган опіки та піклування Іванівської сільської ради Чернігівського району Чернігівської області.

Роз`яснити заінтересованим особам право подавати заперечення щодо поданої заяви.

Справу розглядати в складі одного судді та двох присяжних.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Веб - адреса сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи http://court.gov.ua/sud2523/.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя : С.П. Меженнікова

СудЧернігівський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення19.04.2024
Оприлюднено02.05.2024
Номер документу118716814
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи

Судовий реєстр по справі —748/1788/24

Ухвала від 19.04.2024

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Меженнікова С. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні