Ухвала
від 24.04.2024 по справі 295/17787/23
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/17787/23

Категорія 81

2/295/634/24

У Х В А Л А

про залишення позову без розгляду

"24" квітня 2024 р.

Богунський районний суд м. Житомира у складі

головуючої судді Воробйової Т.А.,

за участю секретаря судового засідання Опанасюк В.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу

за позовом ОСОБА_1

до Комунального підприємства «Житомирводоканал» Житомирської міської ради

про захист прав споживача, скасування донарахування вартості послуг із перерозподілу обсягів постачання холодної води та водовідведення,

в с т а н о в и в:

У провадженні Богунського районного суду м.Житомира перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Комунального підприємства «Житомирводоканал» Житомирської міської ради про захист прав споживача, скасування донарахування вартості послуг із перерозподілу обсягів постачання холодної води та водовідведення.

Ухвалою суду від 05.01.2024 відкрито провадження у справі, розгляд справи призначено в порядку спрощеного позовного провадження.

24.04.2024 від позивача до суду надійшла заява про залишення позову без розгляду.

Сторони у судове засідання не з`явились, щодо дати, часу та місця розгляду справи повідомлені належним чином, причини неявки не повідомили.

На підставі положень ст. 211, 223 ЦПК України, суд вважає за можливе провести судове засідання за відсутності учасників справи та розглянути заяву позивача про залишення позову без розгляду.

Згідно з вимогами ч. 2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Дослідивши матеріали справи, заяву позивача про залишення позовної заяви без розгляду, суд дійшов наступного висновку.

За приписами ч.3 ст.13 ЦПК України учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд. Таке право мають також особи, в інтересах яких заявлено вимоги, за винятком тих осіб, які не мають процесуальної дієздатності.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

З урахуванням викладеного, з огляду на наявність заяви позивача про залишення позовної заяви без розгляду, яка подана до початку розгляду справи по суті, що свідчить про те, що позивач не підтримує поданий ним позов, суд вважає за можливе залишити дану позовну заяву без розгляду.

Керуючись ст.ст. 13, 200, 257, 260-261, 353-354 ЦПК України,-

у х в а л и в:

Заяву позивача про залишення позову без розгляду - задовольнити.

Позовну заяву ОСОБА_1 до Комунального підприємства «Житомирводоканал» Житомирської міської ради про захист прав споживача, скасування донарахування вартості послуг із перерозподілу обсягів постачання холодної води та водовідведення - залишити без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена до Житомирського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Т.А. Воробйова

СудБогунський районний суд м. Житомира
Дата ухвалення рішення24.04.2024
Оприлюднено02.05.2024
Номер документу118719536
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, пов’язаних із застосуванням Закону України «Про захист прав споживачів»

Судовий реєстр по справі —295/17787/23

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Воробйова Т. А.

Ухвала від 05.01.2024

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Воробйова Т. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні