Ухвала
від 30.04.2024 по справі 284/246/24
НАРОДИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Народицький районний суд Житомирської області

Справа № 284/246/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 квітня 2024 року смт.Народичі

Народицький районний суд Житомирської області у складі: головуючого судді Піщуліної І.С., з присяжними Кучер Т.М., Погорілою Т.М., розглянувши заяву Народицької селищної військової адміністрації Коростенського району Житомирської області, заінтересована особа ОСОБА_1 , про визнання особи обмежено дієздатною, встановлення піклування та призначення піклувальника,

ВСТАНОВИВ:

Народицька селищна військова адміністрація Коростенського району Житомирської області звернулась із зазначеною заявою та просить визнати ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , обмежено дієздатною, встановити над нею піклування та призначити ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , піклувальником останньої.

03 квітня 2024 року Народицький районний суд Житомирської області своєю ухвалою залишив зазначену вище заяву без руху та надав заявнику строк для виправлення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення копії ухвали.

З повідомлення про вручення рішення суду вбачається, що копію ухвали представник заявника отримав 08 квітня 2024 року, однак, недоліки заяви до цього часу не виправлено.

Відповідно до частини першої статті 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Частиною третьою цієї статті передбачено, якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Ураховуючи те, що заявник недоліки заяви, зазначені в ухвалі суду від 03 квітня 2024 року, у встановлений законом строк не виправив, суд дійшов висновку, що заяву слід вважати неподаною та повернути заявнику.

Керуючись статтею 185 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Заяву Народицької селищної військової адміністрації Коростенського району Житомирської області, заінтересована особа ОСОБА_1 , про визнання особи обмежено дієздатною, встановлення піклування та призначення піклувальника повернути позивачеві.

Роз`яснити заявникові, що повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга в Житомирський апеляційний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Ухвала суду складена 30 квітня 2024 року.

Суддя:Ірина ПІЩУЛІНА

Присяжні: Тамара КУЧЕР

Тамара ПОГОРІЛА

СудНародицький районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення30.04.2024
Оприлюднено02.05.2024
Номер документу118719816
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —284/246/24

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Народицький районний суд Житомирської області

Піщуліна І. С.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Народицький районний суд Житомирської області

Піщуліна І. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні