Ухвала
від 30.04.2024 по справі 536/110/24
КРЕМЕНЧУЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 536/110/24

Провадження № 2/536/383/24

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до розгляду по суті

30 квітня 2024 року м. Кременчук

Кременчуцький районний суд Полтавської області у складі:

головуючого судді Реки А.С.,

за участю секретаря судового засідання Клонової І.М.,

розглянувши в підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Служба у справах дітей Кам`янопотоківської сільської ради Кременчуцького району Полтавської області про позбавлення батьківських прав,-

Встановив:

В провадженні Кременчуцького районного суду Полтавської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: служба у справах дітей Кам`янопотоківської сільської ради Кременчуцького району Полтавської області про позбавлення батьківських прав.

Ухвалою Кременчуцького районного суду Полтавської області від 15 січня 2024 року було відкрито провадження по справі в порядку загального позовного провадження та призначено підготовче судове засідання.

Представник позивача - адвокат Більда В.В. в судове засідання не з`явився, надав в провадження суду заяву про розгляд справи за його відсутності та відсутності позивача ОСОБА_1 .

Відповідач ОСОБА_2 в судове засідання не з`явилася, надала в провадження суду заяву про розгляд справи за її відсутності.

Представник третьої особи Служби у справах дітей Кам`янопотоківської сільської ради Кременчуцького району Полтавської області Ковтонюк Ю.Ю. в судове засідання не з`явилася, надала в провадження суду заяву про розгляд справи за її відсутності.

Статтею 189 ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Суд, ознайомившись з матеріалами справи, вважає, що є підстави для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті, оскільки під час проведення підготовчого судового засідання було остаточно визначено предмет спору, характер спірних правовідносин, склад учасників судового процесу. Клопотань про вчинення інших процесуальних дій від сторін не надходило, тому справа може бути призначена до судового розгляду по суті.

Відповідно п. 3 ст. 53 Цивільного процесуального кодексу України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Таким чином, суд уважає необхідним та доцільним залучити до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору ІНФОРМАЦІЯ_1 , оскільки позовною вимогою ОСОБА_1 є позбавлення ОСОБА_2 батьківських прав відносно малолітніх дітей ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , що, відповідно до абзацу 5 ч. 1 ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», може вплинути на права ІНФОРМАЦІЯ_4 щодо призову заявника на військову службу під час мобілізації.

Відповідно до ч. 2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Згідно п. 15 ч. 2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Зважаючи на вищевикладене, суд приходить до висновку про необхідність закриття підготовчого засідання та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 189, 196-198, 200, 210 ЦПК України, суд,-

Ухвалив:

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: служба у справах дітей Кам`янопотоківської сільської ради Кременчуцького району Полтавської області про позбавлення батьківських прав та призначити до розгляду у судовому засіданні на 12червня 2024року о10год.00хв. у залі судового засідання у приміщенні Кременчуцького районного суду Полтавської області за адресою: Полтавська область, м. Кременчук, вул. Майора Борищака, буд.31

Залучити до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Встановити третім особам строк для подання пояснень до позову - п`ятнадцять днів з дня вручення копії цієї ухвали. Пояснення третьої особи повинні відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України.

Водночас з надісланням (наданням) пояснень третьої особи до суду, їх копії та додані до них документи повинні бути надіслані іншим учасникам справи (ч. 3 ст.181та ч. 4 ст.178 ЦПК України).

В судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

СуддяА. С. Река

Дата ухвалення рішення30.04.2024
Оприлюднено02.05.2024
Номер документу118721466
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —536/110/24

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Река А. С.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Река А. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні