Ухвала
від 26.04.2024 по справі 569/8399/23
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/8399/23

У Х В А Л А

про залучення заінтересованої особи

26 квітня 2024 року м.Рівне

Рівненський міський суд Рівненської області

в складі головуючого судді Бучко Т.М. та присяжних Фурс В.С., Омелянської Ж.П.

секретар судового засідання Дем`янчук Н.В.

з участю представника заявника ОСОБА_1

представника заінтересованої особи Щербяк О.О.

представника заінтересованої особи Черуси В.М.

представника особи, стосовно якої розглядається справа, ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за заявою ОСОБА_3 , заінтересовані особи орган опіки та піклування виконавчого комітету Рівненської міської ради, Комунальний заклад "Здолбунівський геріатричний пансіонат", про визнання фізичною особи недієздатною, встановлення опіки над нею та призначення опікуна,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_3 звернувся до суду із заявою, в якій просить визнати недієздатним ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає за адресою АДРЕСА_1 , встановити над ним опіку та та призначити його опікуном.

В судовому засіданні представник заінтересованої особи органу опіки та піклування виконавчого комітету Рівненської міської ради Щербяк О.О. просить залучити як заінтересовану особу орган опіки та піклування Здолбунівської міської ради, оскільки ОСОБА_4 перебуває в КЗ "Здолбунівський геріатричний пансіонат", є мешканцем м.Здолбунів і повноваження Департаменту соціальної політики Рівненської міської ради не поширюються на соціальний захист населення міста Здолбунів. Орган опіки та піклування виконавчого комітету Рівненської міської ради позбавлений можливості підготувати подання про призначення опіку ОСОБА_4 , оскільки не може провести обстеження умов його проживання, враховуючи, що останній перебуває в комунальному закладі в м.Здолбунів.

Представник заявника та представник ОСОБА_4 заперечують щодо задоволення клопотання, так як зареєстрованим місцем проживання ОСОБА_4 є м.Рівне, у закладі сотанній перебуває тиичасово, місце реєстрації не змінював.

Представник заінтересованої особи КЗ "Здолбунівський геріатричний пансіонат" клопотання підтримує.

Відповідно до ч.3 ст.294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Враховуючи, що порядок залучення заінтересованої особи цивільним процесуальним законодавством не врегульований, суд при залученні заінтересованої особи керується вимогами ст.53 ЦПК України.

Оскільки рішення у справі може вплинути на права чи обов`язки органу опіки та піклування Здолбунівської міської ради, на території якого перебуваєфізична особа,стосовно якоїрозглядається справапро визнанняїї недієздатною,та з метоюзабезпечення дотримання процесуальних правта забезпеченняпроцесуальних гарантійцієї особи,суд вважаєза необхідне залучити орган опікита піклуванняЗдолбунівської міськоїради до участі у справі як заінтересовану особу.

На підставі наведеного та керуючись ст.53, 260, 261, 294, 353 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Залучити доучасті уцивільній справіза заявою ОСОБА_3 ,заінтересовані особи орган опіки та піклування виконавчого комітету Рівненської міської ради, Комунальний заклад Здолбунівський геріатричний пансіонат,про визнанняфізичною особи недієздатною, встановлення опікинад неюта призначенняопікуна як заінтересовану особу орган опікита піклуванняЗдолбунівської міської ради.

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає. Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Головуючий суддя Т.М. Бучко

Присяжні В.С. Фурс

Ж.П. Омелянська

Дата ухвалення рішення26.04.2024
Оприлюднено02.05.2024
Номер документу118722005
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичною особи недієздатною, встановлення опіки над нею та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —569/8399/23

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Бучко Т. М.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Бучко Т. М.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Бучко Т. М.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Бучко Т. М.

Ухвала від 17.07.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Бучко Т. М.

Ухвала від 31.05.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Бучко Т. М.

Ухвала від 11.05.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Бучко Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні