Ухвала
від 30.04.2024 по справі 753/3103/24
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/3103/24

провадження № 2-о/753/200/24

У Х В А Л А

"30" квітня 2024 р. Дарницький районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді Гусак О.С.,

з присяжними - Петренко Л.А., Степаненко Ж.І.,

з секретарем Володьком С.С.,

за участі: представника ОСОБА_1 - адвоката Хомік Є.М.,

представника органу опіки і піклування Дарницького управління соціального захисту населення м. Києва Деревянко А.С.,

провівши судовий розгляд цивільної справи за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа - орган опіки і піклування Дарницького управління соціального захисту населення м. Києва, ОСОБА_1 , про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення над нею опіки,

в с т а н о в и в :

адвокат Хомік Євгенія Михайлівна звернулася до суду в інтересах ОСОБА_1 з заявою про визнання ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатною, встановлення опіки над нею та призначення ОСОБА_1 її опікуном.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями вказану справу передано судді Гусак О.С.

Ухвалою від 5 березня 2024 року відкрито провадження та призначено справу до судового розгляду.

В судовому засіданні представник ОСОБА_1 - адвокат Хомік Є.М. підтримала клопотання, про призначення судово-психіатричної експертизи відносно ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до ч. 1 ст. 103 ЦПК України, суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо; сторонами не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності.

Відповідно до ч. 1 п. 2 ст. 105 ЦПК України, призначення експертизи судом є обов`язковим у разі заявлення клопотання про призначення експертизи обома сторонами. Призначення експертизи судом є обов`язковим також за клопотанням хоча б однієї із сторін, якщо у справі необхідно встановити психічний стан особи.

Відповідно до ч. 1 п. 5 ст. 252 ЦПК України, суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадку призначення судом експертизи.

Дослідивши матеріали справи суд вважає, що у даній справі необхідно призначити судово-психіатричну експертизу, оскільки в матеріалах справи є достатні дані про психічний розлад здоров`я ОСОБА_2 , проти чого не заперечували сторони.

Враховуючи вище наведене та керуючись ч. 1 ст. 103, ст. ст. 105, 252 ЦПК України, суд,

п о с т а н о в и в:

призначити у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи - орган опіки і піклування Дарницького управління соціального захисту населення м. Києва, ОСОБА_1 , про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення над нею опіки, судово-психіатричну експертизу, проведення якої доручити експертам державної установи "Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України", яка знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Кирилівська, буд. 103.

На вирішення експертів поставити наступні запитання:

1. Чи страждає ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на хронічний стійкий психічний розлад?

2. Чи здатна ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , усвідомлювати значення своїх дій та чи може вона керувати ними?

3. Чи потребує ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у встановленні над нею опіки ?

Експертів попередити про кримінальну відповідальність за ст. 384, 385 КК України.

Для дослідження експертам направити цивільну справу № 753/3103/24 та медичну документацію ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , витребувану із Київської міської психоневрологічної лікарні № 2 (м. Київ, вул. Миропільська, 8).

На час проведення експертизи провадження у справі за заявою заінтересовані особи - орган опіки і піклування Дарницького управління соціального захисту населення м. Києва, ОСОБА_1 , про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення над нею опіки, зупинити.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому повна ухвала суду не були вручені у день її проголошення або складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя О.С. Гусак

Присяжні Л.А. Петренко

Ж.І. Степаненко

Дата ухвалення рішення30.04.2024
Оприлюднено02.05.2024
Номер документу118722463
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи

Судовий реєстр по справі —753/3103/24

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Гусак О. С.

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Гусак О. С.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Гусак О. С.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Гусак О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні