Ухвала
від 15.04.2024 по справі 761/507/23
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/507/23

Провадження № 2/761/1865/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 квітня 2024 року Шевченківський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді: Аббасової Н.В.,

за участю секретаря: Сухини А.С.,

розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "Брокбізнес" про відшкодування шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди та стягнення страхового відшкодування, -

ВСТАНОВИВ:

У січні 2023 року позивач звернувся до Шевченківського районного суду міста Києва з даним позовом.

Ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва від 16.01.2023 року відкрито провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ПрАТ "Страхова компанія" Брокбізнес" про відшкодування шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди та стягнення страхового відшкодування, розгляд справи призначено в порядку спрощеного позовного провадження з повідомлення (викликом) сторін.

Ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва від 18.07.2023 у вказаній цивільній справі призначено судову автотоварознавчу експертизу, проведення якої доручено експертам Київського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

На виконання вказаної ухвали справу було направлено до експертної установи.

18.03.2024 цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ПрАТ "Страхова компанія "Брокбізнес" про відшкодування шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди та стягнення страхового відшкодування повернулась на адресу суду з клопотанням експерта, в якому останній зазначив, що з урахуванням неможливості проведення огляду транспортного засобу особисто експертом та для повного та всебічного проведення дослідження необхідно надати якісні цифрові кольорові фотографії (в електронному вигляді) пошкодженого транспортного засобу «Ford Focus», реєстраційний номер НОМЕР_1 , виконаних при проведенні технічних оглядів. Окрім цього, у клопотанні експерт зазначив необхідність надання підтверджуючих документів про здійснення оплати за проведення судової експертизи.

Ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва від 20.03.2024 поновлено провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ПрАТ "Страхова компанія "Брокбізнес" про відшкодування шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди та стягнення страхового відшкодування для вирішення клопотання експерта.

На виконання клопотання експерта представниками сторін надано цифрові кольорові фотознімки пошкоджень транспортного засобу ««Ford Focus», реєстраційний номер НОМЕР_1 , зокрема, на дисках.

Крім того, від позивача надійшли письмові пояснення з приводу оплати експертизи, у яких вказано, що відсутність такої оплати зумовлена тим, що позивачем не було отримано відповідний рахунок.

Сторони в судове засідання не з`явились, повідомлені належним чином про дату та час розгляду справи.

Суд, дослідивши матеріали справи, дійшов висновку щодо направлення даної справи для подальшого проведення експертизи та зупинення провадження у справі з огляду на таке.

Ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва від 18.07.2023 у вказаній справі призначено автотоварознавчу експертизу, виконання якої доручено експертам Київського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

18.03.2024 до суду надійшло клопотання експерта щодо надання додаткових матеріалів для проведення експертизи. Відповідні матеріали були надані сторонами до суду.

Відповідно до п. 5) ч. 1 ст. 252 ЦПК України, суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадку призначення судом експертизи.

Враховуючи, що по справі призначено автотоварознавчу експертизу та клопотання експерта про надання додаткових матеріалів для її проведення сторонами виконано, а в частині оплати позивачем надано пояснення щодо неотримання рахунку на оплату експертизи, суд вважає за необхідне зупинити провадження по справі на час проведення експертизи та направити справу № 761/507/23 для подальшого проведення експертизи.

Керуючись ст. ст. 252, 259, 261, 268, 353, 354 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "Брокбізнес" про відшкодування шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди та стягнення страхового відшкодування - зупинити на час проведення експертизи.

Направити матеріали цивільної справи № 761/507/23 до Київського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України для проведення судової експертизи.

Провести судову експертизу, призначену ухвалою Шевченківського районного суду міста Києва від 18.07.2023 за наявними матеріалами справи № 761/507/23.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та може бути оскаржена безпосередньо до Київського апеляційного суду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя: Н.В. Аббасова

Дата ухвалення рішення15.04.2024
Оприлюднено02.05.2024
Номер документу118724147
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої внаслідок ДТП

Судовий реєстр по справі —761/507/23

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Аббасова Н. В.

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Аббасова Н. В.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Аббасова Н. В.

Ухвала від 22.06.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Аббасова Н. В.

Ухвала від 23.05.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Аббасова Н. В.

Ухвала від 05.04.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Аббасова Н. В.

Ухвала від 21.03.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Аббасова Н. В.

Ухвала від 06.02.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Аббасова Н. В.

Ухвала від 16.01.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Аббасова Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні