Ухвала
від 18.04.2024 по справі 761/10507/24
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/10507/24

Провадження № 1-кс/761/7222/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 квітня 2024 року м. Київ

Слідчий суддя Шевченківського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 , представника власника майна ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду клопотання адвоката ОСОБА_3 в інтересах ТОВ «Екотех Авто» про скасування арешту майна у кримінальному провадженні № 720 230 001 100 000 64 від 02.09.2023,

у с т а н о в и в :

До Шевченківського районного суду м. Києва з клопотанням про скасування арешту майна, що належить ТОВ «Екотех Авто», звернувся адвокат ОСОБА_3 .

На обґрунтування клопотання його ініціатор зазначив, що Бюро економічної безпеки України за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора здійснюється досудове розслідування кримінального провадження № 720 230 001 100 000 64 від 02.09.2023 за ч. 3 ст. 212 КК України, у якому ухвалою слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва від 12.10.2023 накладений арешт на речі та документи, вилучені 28.09.2023 під час обшуку в офісних приміщеннях за адресою - АДРЕСА_1 (справа № 761/37059/23).

Водночас, ініціатор клопотання, вважаючи його необґрунтованим, наполягав, що вказане майно не є знаряддям вчинення кримінального правопорушення, не є матеріальними об`єктами, які зберегли сліди кримінального правопорушення, не набуте та не могло бути набутим кримінально-протиправним шляхом, або отриманим внаслідок вчинення зазначеного кримінального правопорушення.

Адвокат ОСОБА_3 зазначив, що за таких обставин належне ТОВ «Екотех Авто» майно не відповідає жодній із ознак речового доказу, визначених ст. 98 КПК України, оскільки не має відношення до обставин, які підлягають доказуванню у межах кримінального провадження.

У судовому засіданні представник власника майна клопотання підтримав, з підстав у ньому наведених та просив його задовольнити.

Детектив та прокурор, будучи неодноразово повідомленими про день, час та місце розгляду справи належним чином, до суду не прибули.

Слідчий суддя, заслухавши доводи представника власника майна, дослідивши надані документи, дійшов висновку про таке.

Відповідно до ч. 1 ст. 9 Конституції України, ст. 19 Закону України «Про міжнародні договори України» та Закону України від 17.07.1997 № 475/97-ВР Європейська Конвенція про захист прав людини та основоположних свобод (далі - Конвенція) є частиною національного законодавства України і застосовуються у порядку, передбаченому для норм національного законодавства

Відповідно до статті 1 Протоколу № 1 до Конвенції кожна фізична або юридична особа має право володіти своїм майном. Ніхто не може бути позбавлений своєї власності інакше як в інтересах суспільства і на умовах, що передбачені законом і загальними принципами міжнародного права.

Наведена засада закріплена у ст. 41 Конституції України, яка зазначає, що право власності є непорушним, кожен має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю, ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності.

У рішенні «Смірнов проти Росії» від 07.06.2007 ЄСПЛ зазначив, що найбільш важлива вимога ст. 2 Протоколу № 1 до Конвенції полягає у тому, що будь-який акт втручання державного органу у здійснення права на безперешкодне користування своїм майном повинен бути законним.

У практиці ЄСПЛ неодноразово зазначалось, що таке втручання держави у права особи повинно здійснюватися на підставі закону.

Крім того, статтею 19 Конституції України визначено, що органи державної влади та їх посадові особи зобов`язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Підстави та порядок встановлення тимчасового обмеження прав особи щодо реалізації нею усієї сукупності або ж окремих складових частин права власності під час досудового розслідування визначені кримінальним процесуальним законодавством.

У силу ст. 2 Кримінального процесуального кодексу України до завдань кримінального провадження з-поміж іншого віднесена охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, забезпечення того, щоб жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу.

У контексті клопотання, що розглядається слідчим суддею, має бути надана оцінка правомірності обмеження власника можливості реалізації ним права власності.

Главою 2 КПК встановлені засади, тобто основоположні принципи кримінального провадження до яких, серед інших, віднесені законність (ст. 9 КПК), недоторканність права власності (ст. 16).

Відповідно до ст. 9 КПК під час кримінального провадження суд, слідчий суддя, прокурор, керівник органу досудового розслідування, слідчий зобов`язані неухильно додержуватися вимог Конституції України, КПК, міжнародних договорів, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України. Кримінальне процесуальне законодавство України повинно застосовуватися з урахуванням практики Європейського суду з прав людини.

У силу ст. 16 КПК позбавлення або обмеження права власності під час кримінального провадження здійснюється лише на підставі вмотивованого судового рішення, ухваленого в порядку, передбаченому КПК.

Сукупність наведених норм кримінального провадження, їх внутрішній, змістовний зв`язок між собою свідчить, що будь-яка процесуальна дія слідчого судді, прокурора, керівника органу досудового розслідування, слідчого, вчинена під час досудового розслідування, має відповідати вищевказаним засадам, як за своєю суттю, так і за формою реалізації, тобто процедурою застосування.

Процесуальним законом визначено, що обов`язок здійснення судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні покладається на слідчого суддю.

Таким чином, саме слідчий суддя шляхом застосування своїх повноважень має забезпечити дотримання закону усіма учасниками кримінального провадження, а також зобов`язаний вживати передбачені законом заходи для поновлення порушених під час досудового розслідування прав та інтересів осіб.

Особливої актуальності та гостроти це питання набуває у відношенні здійснення судового контролю за діяльністю сторони обвинувачення, представники якої наділені значними можливостями застосування заходів примусового характеру.

Отже, слідчий суддя, виконуючи покладені на нього обов`язки, має запобігти зловживанню стороною обвинувачення її повноваженнями з метою збереження рівності сторін кримінального провадження та збалансованості їх прав.

Рішенням слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва від 12.10.2023 накладений арешт на майно, що належить ТОВ «Екотех Авто».

У той же час, на день розгляду клопотання про скасування арешту майна стороною обвинувачення не надано доказів, що ТОВ «Екотех Авто» чи його посадові особи причетні до вчинення кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 212 КК та вказане майно зберігає на собі сліди кримінального правопорушення або може бути використане для встановлення й доведення фактів та обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні.

Також, слідчий суддя звертає увагу, що відповідно до практики Європейського суду з прав людини продовження заходів забезпечення кримінального провадження, як упродовж досудового розслідування, так і судового розгляду ґрунтується на презумпції, що з перебігом ефективного розслідування справи та її судового розгляду зменшуються ризики, які стали підставою для застосування заходу забезпечення кримінального провадження, відповідно зі спливом певного часу орган досудового розслідування має навести додаткові доводи в обґрунтування наявних ризиків, що залишаються, та їх аналіз, як підставу для подальшого втручання у права особи, у тому числі щодо позбавлення або обмеження права власності.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 170 КПК арешт майна допускається з метою забезпечення збереження речових доказів. У такому випадку арешт накладається на майно за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у ст. 98 КПК.

У силу ст. 98 КПК до речових доказів кримінальний процесуальний закон відносить серед іншого об`єкти, які зберегли на собі сліди кримінального правопорушення або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження.

Водночас, як встановлено вище слідчим суддею, не отримано даних на підтвердження того, що арештоване майно відповідає вимогам ст. 98 КПК.

Викладені обставини свідчать, що ризики, які стали підставою для арешту зазначеного майна на час розгляду клопотання про скасування арешту майна відпали, що обґрунтовано матеріалами, доданими до клопотання.

Виходячи з того, що стороною обвинувачення, представники якої до суду на неодноразові виклики не з`явилися, не спростовані аргументи ініціатора клопотання, що піддане арешту майно має законне походження, а також відсутні інші ознаки для віднесення його до речових доказів, застосування щодо нього зазначеного заходу забезпечення не відповідає положенням ст. 170 КПК.

Також, враховуючи тривалість досудового розслідування, ненадання детективом та/або прокурором на день розгляду клопотання про скасування арешту належних і допустимих доказів того, що вказане майно має кримінально протиправне походження, подальше перебування його під арештом не відповідає завданням, визначеним ч. 3 ст. 132 КПК.

Зазначене приводить до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання про скасування арешту.

Приймаючи до уваги вищенаведене, керуючись ст. 7, 9, 132, 170, 174 КПК України, слідчий суддя

у х в а л и в :

Клопотання адвоката ОСОБА_3 в інтересах ТОВ «Екотех Авто» задовольнити.

Скасувати у кримінальному провадженні № 720 230 001 100 000 64 від 02.09.2023 арешт, накладений ухвалою слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва від 12.10.2023 (справа № 761/37059/23), на майно ТОВ «Екотех Авто», а саме:

-печатки різних фізичних осіб-підприємців, юридичних осіб, факсиміле невстановлених осіб згідно з переліком нижче:

-ПП «Оверта Україна» (код 42010938);

-ТОВ «Бестлайн К» (код 40730342);

-ПП «Оверта Україна» (код 42010938);

-ТОВ «Версахем» (код 40808523);

-Кліше підпису без ідентифікації особи у кількості 86 шт.

-ПП «Омрон Україна» (код 42011617);

-ПП «Ервіс» (код 41302130);

-ПП «Ервіс» (код 41302130);

-ТОВ «Версахем» (код 40808523);

-ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 );

-ФОП ОСОБА_5 (код НОМЕР_2 );

-ФОП ОСОБА_6 (код НОМЕР_3 );

-ПП «Омрон Україна» (код 42011617)

-ТОВ «Дженерал Лайн» (код 44223151);

-ФОП ОСОБА_7 (код НОМЕР_4 );

- ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

-ФОП ОСОБА_8 (код НОМЕР_5 );

-United Kingdom BIPLAST LD No 608765;

- ІНФОРМАЦІЯ_2 ;

-ТОВ «Драйв Авто Груп» (код 41190239);

-Carline Auto Accessories L.P. Limited Pfrtnership Reg. No 8753;

-Республіка Беларусь «Стормгруп» (для документів);

-Фінансовий Департамент;

-STORM-Group Sp. z.o.o NIP 8173703762 Regon 361362090;

-ФОП ОСОБА_9 (код НОМЕР_6 );

-Печатка з відбитком тексту;

-ФОП ОСОБА_10 (код НОМЕР_7 );

-ФОП ОСОБА_11 (код НОМЕР_8 );

-ФОП ОСОБА_12 (код НОМЕР_9 );

-ФОП ОСОБА_13 (код НОМЕР_10 );

-ФОП ОСОБА_14 (код НОМЕР_11 );

-ФОП ОСОБА_15 (код НОМЕР_12 );

-ФОП ОСОБА_16 (код НОМЕР_13 );

-ФОП ОСОБА_17 (код НОМЕР_14 );

-ФОП ОСОБА_12 (код НОМЕР_9 );

-ФОП ОСОБА_18 (код НОМЕР_15 );

-ФОП ОСОБА_19 (код НОМЕР_16 );

-ФОП ОСОБА_20 (код НОМЕР_17 );

-ФОП ОСОБА_21 (код НОМЕР_18 );

-ФОП ОСОБА_22 (код НОМЕР_19 );

-ФОП ОСОБА_12 (код НОМЕР_20 );

-ФОП ОСОБА_23 (код НОМЕР_21 );

-ФОП ОСОБА_24 (код НОМЕР_22 );

-ФОП ОСОБА_25 (код НОМЕР_23 );

-ФОП ОСОБА_26 (код НОМЕР_24 );

-ТОВ «Вінсо Індастріс Україна» (код 41764021);

-ТОВ «Хексін Авто» (код 43648827);

-ТОВ «Новакс Україна» (код 42868123);

-ТОВ «Тавел» (код 44973996);

-ТОВ «Норма Софт» (код 43649862);

-ТОВ «Алмасол» (код 43648586);

-ТОВ «Делісофт» (код 45044074);

-ТОВ «Джі Бі Ел» (код 40551683), Для документів;

-Відбиток з написом «ДИРЕКТОР ОСОБА_27 »

-Відбиток із написом «КОПІЯ»;

-Печатка з написом «ДИРЕКТОР ОСОБА_28 »;

-Печатка з написом «ПРОХАННЯ ПОВЕРНУТИ НАШ ЕКЗЕМПЛЯР ЗА АДРЕСОЮ: АДРЕСА_2 ;

-ТОВ «Тавел» (код 44973996);

-ТОВ «Гласер» (код 44606490);

-ТОВ Спільне Українсько-Німецьке товариство «Мьолдер Ге Ем Бе Ха» (код 44081602);

-ТОВ «Сторм Груп Україна» (код 43394071);

-ТОВ «Турбо Груп Плюс» (код 43648701);

-ТОВ «Турбо Груп Плюс» (код 43648701);

-ТОВ «Акстор Плюс» (код 45130613);

-ТОВ «Екотех Авто» (код 43394108);

-ПП «Енерджі Стар» (код 41301760);

-ТОВ «Левмар» (код 44748389);

-ТОВ «Делісофт» (код 45044074);

-ТОВ Ферал Трейд» (код 44994356);

-ТОВ Спільне Українсько-Німецьке товариство «Мьолдер Ге Ем Бе Ха» (код 44081602);

-ТОВ «Онікс К» (код 42438930);

-ТОВ «Трендавто Плюс» (код 45111077);

-ТОВ «Сонік Плюс» (код 42438930);

-ТОВ «Сонік Плюс» (код 42438930);

-ТОВ «Бестлайн Україна» (код 44844151);

-ТОВ Спільне Українсько-Німецьке товариство «Мьолдер Ге Ем Бе Ха» (код 44081602);

-ТОВ «Каренс Авто» (код 45113341) (для документів);

-ТОВ «Каренс Авто» (код 45113341);

-ПП «Енерджі Стар» (код 41301760);

-ТОВ Спільне Українсько-Німецьке товариство «Мьолдер Ге Ем Бе Ха» (код 44081602);

-ТОВ «Гласер» (код 44606490);

-ТОВ «Сторм Груп Україна» (код 43394071);

-ТОВ «Каренс Авто» (код 45113341);

-ТОВ «Акстор Плюс» (код 45130613);

-ТОВ «Турбо Груп Плюс» (код 43648701);

-ТОВ «Хексін Авто» (код 43648827);

-ТОВ «Норма Партс» (код 43128218);

-ТОВ «Норма Софт» (код 43649862);

-ТОВ «Тавел» (код 44973996);

-ТОВ «АС Трейд Про» (код 41366042);

-Печатка з написом «ПОВЕРНУТИ 79027, м. Львів,вул.Зелена,30 1»

-ТОВ «Делісофт» (код 45044074);

-ТОВ «Турбо Груп Плюс» (код 43648701);

-ТОВ «Палома Україна» (код 40813989);

-ТОВ «Турбо Груп Плюс» (код 43648701);

-ПП «Літех Авто» (код 43807915);

-ПП «Автостар К» (код 43555303);

-ПП «Топпартс» (код 43807957);

-ТОВ «Ареома» (код 41613169);

-ПП «Мотостар» (код 44441918);

-ПП «Вест Аксесорайз» (код 44339514);

-ПП «Пластан К» (код 43127394);

-ТОВ «Вінсо Індастріс» (код 43652236);

-ТОВ «Левмар» (код 44748389);

-ТОВ «Детейл К» (код 45056048);

-ТОВ «Лідо К» (код 45041691);

-ТОВ «Турбо Груп Плюс» (код 43648701);

-ТОВ «Детейл К» (код 45056048);

-ТОВ «Профі Кар» (код 44453939);

-ПП «Кальматех» (код 43215836);

-ПП «Кармейт» (код 42010990);

-ТОВ «Алмасол» (код 43648586);

-ТОВ «Новакс Україна» (код 42868123);

-чорнові записи в яких відображено сплата орендної плати за нежитлові приміщення наступними юридичними особами: ТОВ «Хімпрофіт», ТОВ «Велнер», ТОВ «Вінсо Індастріс», ТОВ СУ АП «Новакс Україна», ТОВ «Версахем», ТОВ «Норма Партс», ТОВ «Едем», ТОВ «Версахем», також виявлено записи, що посвідчують облік витрат на прибирання кабінетів наступних підрозділів «Вeltex», «Мережі», «Едем», «Lido», загальна кількість виявлених чорнових записів становить на 22 аркуша;

-файл прозорий із чорновими записами, щодо надходження готівкових коштів у касу підприємства (чеки «нова пей», інтернет замовлення, щодо продажу, чорнові записи надані від водіїв, щодо надходження коштів по маршрутах за період січень 2023 року);

-блокноти у кількості 7 шт. в яких містяться чорнові записи рукописного тексту, щодо надходження коштів у касу підприємства, а також їх подальше використання;

-папка чорного кольору із чорновими записами, щодо отримання готівкових коштів у касу підприємства за період січень - вересень 2023 року;

-файл прозорий із чорновими записами, щодо надходження готівкових коштів у касу підприємства (чеки «нова пей», інтернет замовлення, щодо продажу, чорнові записи надані від водіїв по маршруту транспортного засобу, щодо надходження коштів по маршрутах за період грудень 2022 року);

-файл прозорий із чорновими записами, за період січень - вересень 2023 року (записи, щодо підрахунку готівкових коштів у касі підприємства січень - вересень 2023 року);

-файл прозорий із чорновими записами, щодо надходження готівкових коштів у касу підприємства (чеки «нова пей», інтернет замовлення, щодо продажу, чорнові записи надані від водіїв по маршруту транспортного засобу, щодо надходження коштів по маршрутах транспортних засобів за період травень 2023 року);

-файл прозорий із чорновими записами, щодо надходження готівкових коштів у касу підприємства (чеки «нова пей», інтернет замовлення, щодо продажу, чорнові записи надані від водіїв по маршруту транспортного засобу, щодо надходження коштів по маршрутах транспортних засобів за період жовтень 2022 року);

-файл прозорий із чорновими записами, щодо надходження готівкових коштів у касу підприємства (чеки «нова пей», інтернет замовлення, щодо продажу, чорнові записи надані від водіїв по маршруту транспортного засобу, щодо надходження коштів по маршрутах транспортних засобів за період вересень 2023 року);

-файл прозорий із чорновими записами, щодо надходження готівкових коштів у касу підприємства (чеки «нова пей», інтернет замовлення, щодо продажу, чорнові записи надані від водіїв по маршруту транспортного засобу, щодо надходження коштів по маршрутах транспортних засобів за період серпень 2022 року);

-файл прозорий із чорновими записами, щодо надходження готівкових коштів у касу підприємства (чеки «нова пей», інтернет замовлення, щодо продажу, чорнові записи надані від водіїв по маршруту транспортного засобу, щодо надходження коштів по маршрутах транспортних засобів за період квітень 2022 року);

-файл прозорий із чорновими записами, щодо надходження готівкових коштів у касу підприємства (чеки «нова пей», інтернет замовлення, щодо продажу, чорнові записи надані від водіїв по маршруту транспортного засобу, щодо надходження коштів по маршрутах транспортних засобів за період квітень 2023 року);

-файл прозорий із чорновими записами, підрахунки готівкових коштів у касі підприємства за період 2022 року;

-папка зеленого кольору з чорновими записами, щодо надходжень коштів готівкою («нова пей», інтернет замовлення, щодо продажу, чорнові записи надані від водіїв по маршруту транспортного засобу, щодо надходження коштів по маршрутах транспортних засобів за період 01.08.2023 по 30.08.2023);

-файл прозорий із чорновими записами, отриманих готівкових коштів по поштових відправлень ОСОБА_13 ;

-файл прозорий із чорновими записами, щодо надходження готівкових коштів у касу підприємства (чеки «нова пей», інтернет замовлення, щодо продажу, чорнові записи надані від водіїв по маршруту транспортного засобу, щодо надходження коштів по маршрутах транспортних засобів за період травень 2021 року);

-файл прозорий із чорновими записами, щодо надходження готівкових коштів у касу підприємства (чеки «нова пей», інтернет замовлення, щодо продажу, чорнові записи надані від водіїв по маршруту транспортного засобу, щодо надходження коштів по маршрутах транспортних засобів за період лютий 2021 року);

-файл прозорий із чорновими записами, щодо надходження готівкових коштів у касу підприємства (чеки «нова пей», інтернет замовлення, щодо продажу, чорнові записи надані від водіїв по маршруту транспортного засобу, щодо надходження коштів по маршрутах транспортних засобів за період січень 2021 року);

-файл прозорий із чорновими записами, щодо надходження готівкових коштів у касу підприємства (чеки «нова пей», інтернет замовлення, щодо продажу, чорнові записи надані від водіїв по маршруту транспортного засобу, щодо надходження коштів по маршрутах транспортних засобів за період квітень 2021 року);

-файл прозорий із чорновими записами, щодо надходження готівкових коштів у касу підприємства (чеки «нова пей», інтернет замовлення, щодо продажу, чорнові записи надані від водіїв по маршруту транспортного засобу, щодо надходження коштів по маршрутах транспортних засобів за період січень 2022 року);

-папка зеленого кольору з чорновими записами, щодо надходжень коштів готівкою («нова пей», інтернет замовлення, щодо продажу, чорнові записи надані від водіїв по маршруту транспортного засобу, щодо надходження коштів по маршрутах транспортних засобів за період липень 2023 рік );

-папка зеленого кольору з чорновими записами, щодо надходжень коштів готівкою («нова пей», інтернет замовлення, щодо продажу, чорнові записи надані від водіїв по маршруту транспортного засобу, щодо надходження коштів по маршрутах транспортних засобів за період липень 2023 рік );

-папка синього кольору з чорновими записами, щодо надходжень коштів готівкою («нова пей», інтернет замовлення, щодо продажу, чорнові записи надані від водіїв по маршруту транспортного засобу, щодо надходження коштів по маршрутах транспортних засобів за період червень 2021 рік );

-папка синього кольору з чорновими записами, щодо надходжень коштів готівкою («нова пей», інтернет замовлення, щодо продажу, чорнові записи надані від водіїв по маршруту транспортного засобу, щодо надходження коштів по маршрутах транспортних засобів за період серпень 2021 рік );

-папка синього кольору з чорновими записами, щодо надходжень коштів готівкою («нова пей», інтернет замовлення, щодо продажу, чорнові записи надані від водіїв по маршруту транспортного засобу, щодо надходження коштів по маршрутах транспортних засобів за період липень 2021 рік );

-папка синього кольору з чорновими записами, щодо надходжень коштів готівкою («нова пей», інтернет замовлення, щодо продажу, чорнові записи надані від водіїв по маршруту транспортного засобу, щодо надходження коштів по маршрутах транспортних засобів за період червень 2023 рік );

-папка жовтого кольору з чорновими записами, щодо надходжень коштів готівкою («нова пей», інтернет замовлення, щодо продажу, чорнові записи надані від водіїв по маршруту транспортного засобу, щодо надходження коштів по маршрутах транспортних засобів за період жовтень 2021 рік );

-папка жовтого кольору з чорновими записами, щодо надходжень коштів готівкою («нова пей», інтернет замовлення, щодо продажу, чорнові записи надані від водіїв по маршруту транспортного засобу, щодо надходження коштів по маршрутах транспортних засобів за період листопад 2021 рік );

-папка блакитного кольору з чорновими записами, щодо надходжень коштів готівкою («нова пей», інтернет замовлення, щодо продажу, чорнові записи надані від водіїв по маршруту транспортного засобу, щодо надходження коштів по маршрутах транспортних засобів за період січень 2022 рік );

-файл прозорий із чорновими записами, щодо надходження готівкових коштів у касу підприємства (чеки «нова пей», інтернет замовлення, щодо продажу, чорнові записи надані від водіїв по маршруту транспортного засобу, щодо надходження коштів по маршрутах транспортних засобів за період березень 2023 року);

-пакет чорного кольору з файлами прозорого кольору із чорновими записами, щодо надходження готівкових коштів у касу підприємства (чеки «нова пей», інтернет замовлення, щодо продажу, чорнові записи надані від водіїв по маршруту транспортного засобу, щодо надходження коштів по маршрутах транспортних засобів за період 2021 року);

-пакет чорного кольору з файлами прозорого кольору із чорновими записами, щодо надходження готівкових коштів у касу підприємства (чеки «нова пей», інтернет замовлення, щодо продажу, чорнові записи надані від водіїв по маршруту транспортного засобу, щодо надходження коштів по маршрутах транспортних засобів за період квітень, червень, липень, вересень, листопад 2022 та лютий 2023 року).

-системний блок чорного кольору серійний номер S/N G6FN22000ESE;

-системний блок чорного кольору серійний номер S/N G6FN13500CV8 ;

-ключі ЄЦП до системи клієнт - банк наступних юридичних осіб: ТОВ «Версахем», ТОВ «Норма Софт», ТОВ «Вінсо», ТОВ «Ферал Тренд», ТОВ «Евріс», ТОВ «Норма Партс», ТОВ «Тавел», ТОВ «Палома», ТОВ «Бестлайн», ТОВ «Енерджі», ТОВ «Гласер Прокретид», ТОВ «Тренд Авто», ТОВ «Оверта», ТОВ «Хексін Авто», ТОВ «Новакас», загальна кількість електронних ключів ЄЦП становить 30 штук.

-10 (десять) мобільних телефонів, що промарковані назвами юридичних осіб: ТОВ «Версахем», ТОВ «Норма Софт», ТОВ «Вінсо», ТОВ «Ферал Тренд», ТОВ «Евріс», ТОВ «Норма Партс», ТОВ «Тавел», ТОВ «Палома», ТОВ «Бестлайн», ТОВ «Енерджі», ТОВ «Гласер Прокретид», ТОВ «Тренд Авто», ТОВ «Оверта», ТОВ «Хексін Авто», ТОВ «Новакас»;

-системний блок чорного кольору, що використовувався для роботи за вказаним місцем S/N G6FN134004W2 (без системи логічного захисту);

-ноутбук чорного кольору «Dell», S/N 38340646814 , із зарядним пристроєм;

-чорнові записи які оформленні як видаткові накладні в яких міститься інформація про номенклатуру реалізованого товару, інформація про покупців такого товару, інформацію про вартість описаного товару, загальна кількість аркушів вказаних видаткових накладних 32 210 аркушів (запаковано в 6 коробок), товаро - транспортні з додатками на 2 223 аркушах, чорнові записи «касовка» на 237 аркушах, маршрутні листи з додатками на 1885 аркушах;

-чорнові записи «Звіти по маршруту», що відображають прийняття готівкових коштів від фізичних осіб - підприємств - покупців товарі згідно виявлених раніше «видаткових накладних», загальна кількість аркушів виявлених «звітів» становить 1218 аркушів;

-видаткові накладні на реалізацію автотоварів за долари США та гривні, без вказання реквізитів продавця у двох прозорих файлах за період травень 2022 року - на 631 арк;

-видаткові накладні на реалізацію автотоварів за долари США та гривні, без вказання реквізитів продавця у двох прозорих файлах за період червень 2022 року - на 841 арк;

-видаткові накладні на реалізацію автотоварів за долари США та гривні, без вказання реквізитів продавця у прозорому файлі за період вересень 2021 року - на 499 арк;

-видаткові накладні на реалізацію автотоварів за долари США та гривні, без вказання реквізитів продавця у прозорому файлі за період жовтень 2021 року - на 480 арк;

-видаткові накладні на реалізацію автотоварів за долари США та гривні, без вказання реквізитів продавця у прозорому файлі за період серпень 2021 року - на 55 арк;

-видаткові накладні на реалізацію автотоварів за долари США та гривні, без вказання реквізитів продавця у прозорому файлі за період січень 2022 року - на 432 арк;

-видаткові накладні на реалізацію автотоварів за долари США та гривні, без вказання реквізитів продавця у прозорому файлі за період березень 2022 року - на 363 арк;

-видаткові накладні на реалізацію автотоварів за долари США та гривні, без вказання реквізитів продавця у прозорому файлі за період лютий 2022 року - на 454 арк;

-видаткові накладні на реалізацію автотоварів за долари США та гривні, без вказання реквізитів продавця у двох прозорих файлах за період серпень 2022 року - на 839 арк;

-видаткові накладні на реалізацію автотоварів за долари США та гривні, без вказання реквізитів продавця у трьох прозорих файлах за період липень 2022 року - на 931 арк;

-видаткові накладні на реалізацію автотоварів за долари США та гривні, без вказання реквізитів продавця у трьох прозорих файлах за період листопад 2022 року - на 1415 арк;

-видаткові накладні на реалізацію автотоварів за долари США та гривні, без вказання реквізитів продавця у трьох прозорих файлах за період грудень 2022 року - на 1052 арк;

-видаткові накладні на реалізацію автотоварів за долари США та гривні, без вказання реквізитів продавця у білій картонній коробці за серпень, вересень, жовтень 2022 року - на 2 930 арк;

-два прозорих файли із чорновими записами, щодо надходження готівкових коштів у касу підприємства (чеки «нова пей», інтернет замовлення, щодо продажу, чорнові записи надані від водіїв по маршруту транспортного засобу, щодо надходження коштів по маршрутах транспортних засобів за 2022 рік)- на 619 арк;

-видаткові накладні на реалізацію автотоварів за долари США та гривні, без вказання реквізитів продавця у чотирьох прозорих файлах за березень 2023 року - на 1 733 арк;

-картонна коробка з реєстрами відправлень експрес накладними ФОП ОСОБА_22 , службами поштових відправлень ТОВ «Нова Пошта» та ТОВ «Делівері» за період 2023 року;

-картонна коробка з реєстрами відправлень експрес накладними ФОП ОСОБА_22 , ФОП ОСОБА_14 , ФОП ОСОБА_13 , ТОВ «Норма Сарт» за період 2023 року;

-документація щодо господарської діяльності ФОП ОСОБА_18 , а саме: ТТН, видаткові накладні, маршрутні листи, дорожні листи документи поміщено у 16 картонних коробок, загальна кількість- 33 312 арк;

-картонна коробка з видатковими накладними ФОП ОСОБА_26 , з реалізації ТМЦ за вересень 2023 року на 569 арк.;

-картонна коробка з видатковими накладними ФОП ОСОБА_26 , з реалізації ТМЦ за період березень - червень 2023 року на 2106 арк;

-картонна коробка з видатковими накладними, ТТН ФОП ОСОБА_26 , з реалізації ТМЦ за період липень - вересень 2023 року на 2234 арк;

-картонна коробка з видатковими накладними, ТТН ФОП ОСОБА_26 , з реалізації ТМЦ за період серпень - вересень 2023 року на 1754 арк;

-картонна коробка з видатковими накладними по реалізації ТМЦ на території України в національній валюті та доларах США, за травень 2023 року на 2462 арк.;

-картонна коробка з видатковими накладними, по реалізації ТМЦ на території України в національній валюті та доларах США, реєстри відправлень ТОВ «Нова Пошта» за грудень 2022 року, січень 2023 року, вересень 2023 року на 2658 арк.;

-картонна коробка з видатковими накладними по реалізації ТМЦ на території України в національній валюті та доларах США, чорновими записами за вересень 2023 року, червень на 3051 арк.;

-папка зеленого кольору з видатковими накладними по реалізації ТМЦ на території України в національній валюті та доларах США та чорновими записами за січень 2023 на 596 акр.;

-картонна коробка з реєстрами відправлень ТОВ «Нова Пошта», ТОВ «Делісофт» за липень, вересень 2023 року, звітами по маршрутам, чорновими записами на 310 арк.;

-картонна коробка з видатковими накладними по реалізації ТМЦ на території України в національній валюті та доларах США за серпень-липень 2023 року на 3426 арк.;

-картонна коробка з реєстрами відправлень ТОВ «Нова Пошта», ТОВ «Делівері» по відправкам товарів ТОВ «Лідо К», ФОП ОСОБА_14 , ФОП ОСОБА_13 , чорновими записами на 624 арк.;

-картонна коробка з видатковими накладними по реалізації ТМЦ на території України в національній валюті та доларах США, подорожніми листами, товарно-транспортними накладними ФОП ОСОБА_26 , записами чорнової бухгалтерії за листопад 2022 року, лютий, березень 2023 року на 1135 арк.;

-картонна коробка з видатковими накладними по реалізації ТМЦ на території України в національній валюті та доларах США за січень, лютий, квітень 2023 року на 3152 арк.;

-картонна коробка з видатковими накладними по реалізації ТМЦ на території України в національній валюті та доларах США, маршрутними листами ФОП ОСОБА_18 , замовленнями покупців, товарно-транспортними накладними, звітами по маршруту, записами чорнової бухгалтерії на 2444 арк.;

-оригінали статутних документів ряду компаній нерезидентів, печатки вказаних компаній, факсиміле невстановлених осіб, стартові пакети мобільних операторів в кількості 27 штук поміщені до окремого поліетиленового пакету;

-відеореєстратор чорного кольору S/N 5L03F97PAZFE707;

-мережевий накопичувач чорного кольору S/N WCAZA8437548 ;

-відеореєстратор чорного кольору S/N 7E081C4PAZ9DC0D;

-системний блок «DELL» чорного кольору CN-05T8HR-70163-64M-A05Z;

-системний блок «LG» чорного кольору RC333KKL1112800025;

-грошові кошти у сумі 8 227 574 грн, 77 987 доларів США, 38 835 Євро, 3 160 Польських злотих.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудШевченківський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення18.04.2024
Оприлюднено02.05.2024
Номер документу118724191
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про скасування арешту майна

Судовий реєстр по справі —761/10507/24

Ухвала від 18.04.2024

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Циктіч В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні