Ухвала
від 30.04.2024 по справі 683/1372/24
СТАРОКОСТЯНТИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 683/1372/24

1-кс/683/297/2024

УХВАЛА

30 квітня 2024 року м. Старокостянтинів

Слідчий суддяСтарокостянтинівського районногосуду Хмельницькоїобласті ОСОБА_1 ,з участюсекретаря судовогозасідання ОСОБА_2 ,розглянувши клопотаннязаступника начальникаслідчого відділуВП №1Хмельницького РУПГУ НПв Хмельницькійобласті капітанаполіції ОСОБА_3 по матеріалах досудового розслідування №12024243100000224 від 03 квітня 2024 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю,

встановив:

29квітня 2024року заступникначальника слідчоговідділу ВП№ 1Хмельницького РУПГУ НПв Хмельницькійобласті капітанполіції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, погодженим прокурором Хмельницької окружної прокуратури ОСОБА_4 , про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

В обґрунтування клопотання вказує, що 02 квітня 2024 року близько 19 год 30 хв ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , перебуваючи на території господарства по АДРЕСА_1 , на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин із ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , умисно наніс декілька ударів йому ногою по тулубу, чим спричинив тілесні ушкодження у вигляді закритого перелому 9-го ребра з права.

03 квітня 2024 року за даним фактом внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12024243100000224за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 КК України, та розпочато досудове розслідування.

Постановою заступника начальника слідчого відділуВП №1Хмельницького РУПГУ НПв Хмельницькійобласті капітанполіції ОСОБА_3 від 29 квітня 2024 року призначено судово-медичну експертизу з метою встановлення ступеню тяжкості, механізму спричинення та локалізації тілесних ушкоджень, які були спричиненні ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Своє клопотання заступник начальника слідчого відділу мотивує тим, що для виконання постанови та проведення експертизи необхідно дослідити медичну документацію ОСОБА_6 , яка знаходиться у КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та містить інформацію, яка відноситься до лікарської таємниці.

Враховуючи, що отримати вказану інформацію неможливо іншим способом та вона має суттєве значення для встановлення ступеню тяжкості тілесних ушкоджень, механізму їх спричинення та локалізації, які були спричиненні ОСОБА_6 , обставин кримінального провадження необхідно отримати тимчасовий доступ до документів, які містять лікарську таємницю і зберігаються у КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » за адресою: АДРЕСА_2 , ЄДРПОУ: НОМЕР_1 , а саме історію хвороби з КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 », у якій містяться рентгенівські знімки, комп`ютерна томографія (в електронному та паперовому варіантах), виписний епікриз на ім`я ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , який звертався до приймального відділення КПН « ІНФОРМАЦІЯ_5 » за медичною допомогою 02 квітня 2024 року.

Заступник начальника слідчого відділу подав заяву про розгляд клопотання у його відсутності, клопотання підтримав повністю та просив задовольнити.

Статтею 159 КПК України передбачено, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем, комп`ютерних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах, комп`ютерних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв`язку, без їх вилучення. Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно з ч.5 ст.163КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв?язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

У відповідності до вимог ч.6 ст.163КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п?ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Згідно зприписами ст.11Закону України«Про інформацію»не допускаються збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та захисту прав людини. До конфіденційної інформації про фізичну особу належать, зокрема, дані про її національність, освіту, сімейний стан, релігійні переконання, стан здоров`я, а також адреса, дата і місце народження.

Враховуючи, що отримати вказану інформацію іншим способом неможливо та вона має суттєве значення для встановлення ступеню тяжкості тілесних ушкоджень, механізму їх спричинення та локалізації, які були спричинені ОСОБА_6 , обставин кримінального провадження вважаю за необхідне надати дозвіл на тимчасовий доступ до вказаних документів.

Керуючись ст. ст. 159, 163-166 КПК України, ст. 11 Закону України «Про інформацію» -

постановив:

Клопотання задовольнити.

Надати заступнику начальника СВ ВП № 1 Хмельницького РУП ГУ НП в Хмельницькій області капітану поліції ОСОБА_3 дозвіл з метою тимчасового доступу до оригіналів документів, а саме історії хвороби, у якій містяться рентгенівські знімки, комп`ютерна томографія (в електронному та паперовому варіантах), виписний епікриз, видані на ім`я ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який звертався до приймального відділення КПН « ІНФОРМАЦІЯ_5 » за медичною допомогою 02 квітня 2024 року та заходяться у КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 », яка розташована за адресою: АДРЕСА_2 ЄДРПОУ: НОМЕР_1 , з можливістю їх подальшого вилучення.

Ухвала діє до 30 червня 2024 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення30.04.2024
Оприлюднено02.05.2024
Номер документу118726202
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю

Судовий реєстр по справі —683/1372/24

Ухвала від 30.04.2024

Кримінальне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Завадська О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні