Ухвала
від 30.04.2024 по справі 806/3636/15
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відмову у поновленні пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа

та видачі дубліката виконавчого листа

30 квітня 2024 року м. Житомир справа № 806/3636/15

категорія 6750

Житомирський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Гуріна Д.М., розглянувши у порядку письмового провадження заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання та видачу дубліката виконавчого листа в адміністративній справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в Олевському районі Житомирської області до Приватного (приватно-орендного) сільськогосподарського підприємства "Дружба" про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій,

встановив:

06.02.2024 до відділу документального забезпечення суду надійшла заява ГУ ПФУ в Житомирській області про поновлення пропущеного строку пред`явлення виконавчого листа до виконання та видачу дубліката виконавчого листа.

Розгляд заяви призначено на 27.03.2024 на 09:20.

Учасники процесу у судове засідання не прибули, причини неявки не повідомили. Про дату, час та місце проведення судового розгляду повідомлені вчасно та належним чином. Заявник у пункті 3 прохальної частини заяви просив здійснювати розгляд заяви без його участі.

Керуючись приписами частини 9 статті 205 Кодексу адміністративного судочинства України, суд вважає за можливе провести розгляд заяви у порядку письмового провадження.

Розглянувши подану заяву та матеріали справи, суд дійшов наступних висновків.

Постановою Житомирського окружного адміністративного суду від 23.09.2015 адміністративний позов задоволено. Стягнуто з Приватного (приватно-орендного) сільськогосподарського підприємства "Дружба" на користь Управління Пенсійного фонду України в Олевському районі Житомирської області 2112 грн 52 коп. заборгованості з відшкодування витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за липень-серпень 2015 року.

На виконання зазначеного судового рішення позивачу надіслано виконавчий лист 27.10.2015.

Підстави для поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання встановлені статтею 376 Кодексу адміністративного судочинства України.

Зокрема частина 1 статті 376 Кодексу адміністративного судочинства України зазначає, що стягувачам, які пропустили строк для пред`явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Порядок вирішення питання щодо видачі дубліката виконавчого листа до дня початку функціонування Єдиного державного реєстру виконавчих документів визначений підпунктом 18.4 пункту 18 Розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України.

Так, підпунктом 18.4 пункту 18 розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що до дня початку функціонування Єдиного державного реєстру виконавчих документів у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви. За видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Ухвала про видачу чи відмову у видачі дубліката виконавчого документа може бути оскаржена в апеляційному та касаційному порядку.

З матеріалів адміністративної справи встановлено, що стягувачем у справі №806/3636/15 є Управління Пенсійного фонду України в Олевському районі Житомирської області, а не Головне управління Пенсійного фонду України в Житомирській області, ухвала суду про заміну стягувача на його правонаступника у справі №806/3636/15 не виносилась.

На підставі вищевикладеного, заява Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання та видачу дубліката виконавчого листа в адміністративній справі є безпідставною та не підлягає задоволенню, оскільки подана не стягувачем у виконавчому провадженні, а Головним управлінням Пенсійного фонду України в Житомирській області, яке не є стягувачем у справі №806/3636/15.

Керуючись статтями 243, 248, 256, 376, пунктом 18.4 розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України,

ухвалив:

Відмовити Головному управлінню Пенсійного фонду України в Житомирській області у задоволенні заяви від 06.02.2024 вх. №7487/24 про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання та видачу дубліката виконавчого листа.

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її підписання суддею.

Ухвала суду може бути оскаржена до Сьомого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя Д.М. Гурін

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.04.2024
Оприлюднено02.05.2024
Номер документу118727871
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —806/3636/15

Ухвала від 12.07.2024

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Гурін Дмитро Миколайович

Ухвала від 30.04.2024

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Гурін Дмитро Миколайович

Постанова від 23.09.2015

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Гурін Дмитро Миколайович

Ухвала від 26.08.2015

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Гурін Дмитро Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні