Ухвала
від 30.04.2024 по справі 520/7875/24
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

УХВАЛА

з питань переходу до загального провадження

30 квітня 2024 р. Справа № 520/7875/24

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Тітов О.М., розглянувши заяву представника відповідача про перехід до загального провадження та розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін у справі за позовною заявою Керівника Дергачівської окружної прокуратури Харківської області в інтересах держави в особі: Харківської обласної державної (військова) адміністрації, Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної (військової) адміністрації до Державного біотехнологічного університету про зобов`язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

Керівник Дергачівської окружної прокуратури Харківської області (вул. Першого Травня, буд. 63, м. Дергачі, Харківська обл., Харківський р-н, 62302, код 23912956) в інтересах держави в особі: Харківської обласної державної (військова) адміністрації (вул. Сумська, буд. 64, м. Харків, 61002, ЄДРПОУ 23912956), Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної (військової) адміністрації (вул. Богданівська, буд. 17, м. Лозова, Лозівський район, Харківська область, 64602, ЄДРПОУ 02230856) звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Державного біотехнологічного університету (вул. Алчевських, 44, м. Харків, Харківська обл., Харківський р-н, 61002, код ЄДРПОУ 44234755), в якому просить суд: зобов`язати Державний біотехнологічний університет (вулиця Алчевських, б. 44, м. Харків, 61002, код ЄДРПОУ: 44234755) укласти з Департаментом культури і туризму Харківської обласної державної (військової) адміністрації (код ЄДРПОУ 02230856) на умовах і в порядку, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.2001 №. 1768, охоронний договір на пам`ятку культурної спадщини місцевого значення - «Харківський зооветеринарний інститут. Манеж» за адресою: смт Мала Данилівка, Академмістечко, вул. Академічна, 1, охоронний номер 7597-Ха.

Ухвалою Харківського окружного адміністративного суду відкрито спрощене позовне провадження в адміністративній справі.

Від представника відповідача надійшла заява про заперечення щодо розгляду справи в порядку спрощеного провадження, та просить суд здійснювати розгляд справи за правилами загального провадження та клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін.

Згідно з ч 4. ст.260 КАС України, якщо відповідач в установлений судом строк подасть заяву із запереченнями проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження, суд залежно від обґрунтованості заперечень відповідача протягом двох днів із дня її надходження до суду постановляє ухвалу про:1) залишення заяви відповідача без задоволення; 2) розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Довіра сторін суду заснована на знанні того, що у них була можливість висловити погляди щодо кожного документа у справі (у тому числі документи, що суд отримав за своїм клопотанням: K.S. v. Finland (К. С. проти Фінляндії), § 22) (Niderцst-Huber v. Switzerland (Нідерьост-Хубер проти Швейцарії), § 29; Pellegrini v. Italy (Пеллеґріні проти Італії), § 45).

Зміст: забезпечення справедливого балансу між сторонами: рівність сторін передбачає, що кожній стороні має бути надана можливість представляти справу і докази, в умовах, що не є суттєво гіршими за умови опонента: Dombo Beheer B.V. v. the Netherlands (Домбо Бегеер Б.В. проти Нідерландів), § 33.

Кожна сторона повинна мати розумну можливість представляти свою сторону в умовах, які не ставлять її в суттєво менш сприятливе становище в порівнянні з опонентом (серед інших рішень та mutatis mutandis, "Кресс проти Франції" (Kress v. France), [GC], № 39594/98, п. 72, ECHR 2001-VI; "Ф.С.Б. проти Італії" (F.C.B. v. Italy) від 28 серпня 1991 року, Серія A № 208-B, п. 33; "Т. проти Італії" (Т. v. Italy) від 12 жовтня 1992 року, Серія A № 245-C, п. 26; та "Кайя проти Австрії" (Kaya v. Austria), № 54698/00, п. 28, від 8 червня 2006 року).

Відповідно до ч. 3 ст. 12 КАС України загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Суд, враховуючи доводи клопотання відповідача, зважаючи на зміст заявлених вимог, вважає, що з метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, необхідно перейти до загального позовного провадження та розглянути справу за участю сторін, задовольнивши клопотання представника відповідача.

Приписами ч. 6 ст. 260 КАС України встановлено, якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Згідно положень ч.1 ст. 179 КАС України, для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 173 КАС України, підготовку справи до судового розгляду здійснює суддя адміністративного суду, який відкрив провадження в адміністративній справі.

Завданням підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з`ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Відповідно до п.7 ч.2 ст.180 КАС України, у підготовчому засіданні суд, зокрема, з`ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом, чи причини їх неподання; пропонує учасникам справи надати суду додаткові докази або пояснення; вирішує питання про проведення огляду письмових, речових та електронних доказів за їх місцезнаходженням; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання.

Враховуючи викладене, дослідивши наявні в матеріалах справи докази, доводи клопотання відповідача, зважаючи на зміст заявлених вимог, з метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, суд вважає за необхідно перейти до розгляду справи за правилами загального позовного провадження з викликом сторін.

Керуючись приписами ст.ст. 4, 12, 173, 175, 179, 180, 243, 256, 260, 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В :

Клопотання представника відповідача про здійснення розгляду справи №520/7875/24 за правилами загального провадження за позовом Керівника Дергачівської окружної прокуратури Харківської області в інтересах держави в особі: Харківської обласної державної (військова) адміністрації, Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної (військової) адміністрації до Державного біотехнологічного університету про зобов`язання вчинити певні дії, задовольнити.

Перейти до стадії підготовчого провадження у порядку загального позовного провадження по справі №520/7875/24 за позовом Керівника Дергачівської окружної прокуратури Харківської області в інтересах держави в особі: Харківської обласної державної (військова) адміністрації, Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної (військової) адміністрації до Державного біотехнологічного університету про зобов`язання вчинити певні дії.

Призначити підготовче засідання по справі №520/7875/24 на 14.05.2024 об 14:30 год. у приміщенні Харківського окружного адміністративного суду за адресою: м. Харків, майдан Свободи, 6, зал №1

Розгляд і вирішення справи здійснювати одноособовим складом суду в порядку загального позовного провадження.

Копії даної ухвали направити учасникам справи. Роз`яснити учасникам справи, що адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, судові експерти, державні органи та органи місцевого самоврядування, суб`єкти господарювання державного та комунального секторів економіки реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в добровільному порядку.

Особам, які зареєстрували офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі, суд вручає будь-які документи у справах, в яких такі особи беруть участь, виключно в електронній формі шляхом їх направлення на офіційні електронні адреси таких осіб, що не позбавляє їх права отримати копію судового рішення у паперовій формі за окремою заявою.

Сповістити осіб, які беруть участь у справі, що інформація по даній справі може бути отримана на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, а саме: http://adm.hr.court.gov.ua/sud2070/.

Роз`яснити учасникам справи про наявність у них процесуальних прав і обов`язків, що передбачені ст. ст. 44, 47 Кодексу адміністративного судочинства України

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя О.М. Тітов

Дата ухвалення рішення30.04.2024
Оприлюднено02.05.2024
Номер документу118731010
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу регулюванню містобудівної діяльності та землекористування, зокрема у сфері містобудування; архітектурної діяльності

Судовий реєстр по справі —520/7875/24

Ухвала від 30.04.2024

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Тітов О.М.

Ухвала від 08.04.2024

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Тітов О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні