Ухвала
від 30.04.2024 по справі 520/6059/24
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

УХВАЛА

30 квітня 2024 р. Справа № 520/6059/24

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Бідонько А.В. розглянувши в спрощеному провадженні в порядку клопотання позивача щодо залучення співвідповідача по адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Міністерства оборони України (в особі Департаменту кадрової політики), Військово-юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого про визнання протиправним та скасування наказу, зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач, ОСОБА_1 , звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з зазначеним позовом та просить суд, з урахуванням уточнених позовних вимог:

1. Визнати протиправним та скасувати наказ Директора Департаменту Кадрової політики Міністерства оборони України від 06.02.2024 № 40 (по особовому складу) в частині звільнення від займаної посади та зарахування у розпорядження Директора Департаменту кадрової політики Міністерства оборони України. підполковника ОСОБА_1 , доцента кафедри права Національної безпеки та правової роботи Військово-юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

2. Визнати протиправним та скасувати наказ Начальника Військово-юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого № 44 від12.02.2024.

3. Зобов`язати Міністерство оборони України в особі Департаменту Кадрової політики поновити підполковника ОСОБА_1 на посаді доцента кафедри права Національної безпеки та правової роботи Військово-юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

4. Зобов`язати Військово-юридичний інститут Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого поновити доступ до роботи з відомостями, що містять державну таємницю.

5. Стягнути з Військово-юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого поновити доступ до роботи з відомостями, що містять державну таємницю суму невиплаченого грошового забезпечення за весь час перебування в розпорядженні до фактичного поновлення мене на посаді з урахуванням виплачених сум.

6. Рішення в частині поновлення на посаді звернути до негайного виконання.

Ухвалою суду відкрито спрощене провадження по даній справі.

Позивач через канцелярію суду подав відповідь на відзив, в якій просить суд залучити в якості співвідповідача Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба (код ЄДРПОУ 24980799) та просив вважати позовні вимоги в частині стягнення суми невиплаченого грошового забезпечення за весь час перебування в розпорядженні до фактичного поновлення позивача на посаді з урахуванням виплачених сум заявленими до Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

В обгрунтування якого зазначив, що відповідачем Військово-юридичним інститутом Національного юридичног університету імені Ярослава Мудрого у відзиві на позовну заяву зазначено, що Військово-юридичний інститут не є розпорядником бюджетних коштів, не має власних реєстраційних рахунків в органах Державної казначейської служби України, а відтак не може безпосередньо здійснювати виплату грошового забезпечення або окремих його видів як Позивачу, так і іншим військовослужбовцям, оскільки безпосередньо такі виплати на даний час здійснює Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. Погоджуючись з зазначеними доводами відповідача, що Військово-юридичний інститут не є розпорядником бюджетних коштів, розпорядником яких є Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, позивач вважає наявними підстави для залучення в якості співвідповідача Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

Дослідивши матеріали справи, судом встановлено наступне.

Предметом розгляду справи є, зокрема, стягнення невиплаченого грошового забезпечення за весь час перебування в розпорядженні до фактичного поновлення позивача на посаді з урахуванням виплачених сум.

Відповідно до ч.ч. 3-5 ст. 48 КАС України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача.

Якщо позивач не згоден на заміну відповідача іншою особою, суд може залучити цю особу як другого відповідача. У разі відмови у задоволенні позову до такого відповідача понесені позивачем витрати відносяться на рахунок держави.

Враховуючи вищезазначене, суд приходить до висновку про наявність правових підстав для задволення вищевказаного клопотання позивача та залучення Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба у якості співвідповідача.

Керуючись положеннями ст. ст. 48, 241 - 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання позивача щодо залучення співвідповідача по адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Міністерства оборони України (в особі Департаменту кадрової політики), Військово-юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого про визнання протиправним та скасування наказу, зобов`язання вчинити певні дії - задовольнити.

Залучити в якості співвідповідача - Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба (код ЄДРПОУ 24980799) по даній справі.

Запропонувати відповідачу у п`ятнадцятиденний строк з дня одержання копії ухвали про залучення відповідача подати до суду відзив на адміністративний позов разом з усіма доказами, що обґрунтовують доводи, які в ньому наведені або заяву про визнання позову та надати до суду докази надіслання (подання) копії відзиву іншим учасникам справи.

Продовжити розгляд справи в частині позовних вимог щодо стягнення невиплаченого грошового забезпечення за весь час перебування в розпорядженні до фактичного поновлення позивача на посаді з урахуванням виплачених сум заявлених до Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі знаходиться за посиланням: http://adm.hr.court.gov.ua/sud2070/.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Бідонько А.В.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.04.2024
Оприлюднено02.05.2024
Номер документу118731096
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи, що виникають з відносин публічної служби, зокрема справи щодо звільнення з публічної служби

Судовий реєстр по справі —520/6059/24

Ухвала від 30.04.2024

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бідонько А.В.

Ухвала від 08.04.2024

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бідонько А.В.

Ухвала від 02.04.2024

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бідонько А.В.

Ухвала від 29.03.2024

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бідонько А.В.

Ухвала від 08.03.2024

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бідонько А.В.

Ухвала від 08.03.2024

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бідонько А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні