Ухвала
від 29.04.2024 по справі 716/888/24
ЗАСТАВНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 716/888/24

У х в а л а

ПРО ЗАЛИШЕННЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯВИ БЕЗ РУХУ

"29" квітня 2024 р. суддя Заставнівського районного суду Чернівецької області Пухарєва О.В., ознайомившись із матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 , від імені якої діє адвокат Данищук Василь Вячеславович, до Погорілівського старостинського округу №4 Юрковецької об`єднаної територіальної громади в особі Юрковецької сільської ради про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини, -

В С Т А Н О В И Л А:

Позивачка ОСОБА_1 в особі представника ОСОБА_2 звернулася до суду із заявою до Погорілівського старостинського округу №4 Юрковецької об`єднаної територіальної громади в особі Юрковецької сільської ради, в якій просить визначити їй додатковий строк, достатній для подання заяви про прийняття спадщини за законом після смерті матері ОСОБА_3 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Вивчивши матеріали заяви вважаю, що вона підлягає залишенню без руху, оскільки подана без додержання вимог ст.ст.175,177 ЦПК України.

Відповідно до п.5 ч.3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити вимоги про виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Позивачкою ОСОБА_1 при зверненні до суді із позовною заявою про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини, не викладено обставини, з посиланням на докази, щодо кола спадкоємців після смерті матері ОСОБА_3 та прийняття чи відмови їх від прийняття спадщини. Також, в прохальній частині позовної заяви не зазначено тривалість додаткового строку, який буде достатнім для подання позивачкою заяви про прийняття спадщини.

Відповідно до ч.ч. 1, 2ст. 185 ЦПК Українисуддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях175і177цьогоКодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

З урахуванням викладеного вважаю, що заяву слід залишити без руху, а позивачці (представнику позивачки) надати десятиденний строк для усунення її недоліків з дня вручення ухвали.

Керуючись ст.ст.177,185,258-259 ЦПК України, суддя,-

П О С Т А Н О В И Л А:

Позовну заяву ОСОБА_1 , від імені якої діє адвокат Данищук Василь Вячеславович, до Погорілівського старостинського округу №4 Юрковецької об`єднаної територіальної громади в особі Юрковецької сільської ради про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини залишити без руху та надати строк для усунення недоліків.

Повідомити позивачку (представника позивачки) про необхідність виправити зазначені недоліки заяви протягом десяти днів з дня вручення ухвали.

Роз`яснити, що у разі, якщо позивачка не усуне недоліки заяви в зазначений строк, вона буде вважатися неподаною та повернута позивачці.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.Пухарєва

Дата ухвалення рішення29.04.2024
Оприлюднено02.05.2024
Номер документу118733529
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —716/888/24

Ухвала від 10.05.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Пухарєва    О. В.

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Пухарєва    О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні