Ухвала
від 29.04.2024 по справі 138/914/24
МОГИЛІВ-ПОДІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 138/914/24

Провадження №:2-о/138/57/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29.04.2024 м.Могилів-Подільський

Суддя Могилів-Подільського міськрайонного суду Вінницької області Київська Т.Б., ознайомившись із заявою та доданими до неї документами ОСОБА_1 , заінтересовані особи Могилів-Подільська міська рада про встановлення факту, що має юридичне значення,

ВСТАНОВИВ:

Заявник звернулась до Могилів-Подільського міськрайонного суду з вищевказаною заявою.

Ухвалою Могилів-Подільського міськрайонного суду Вінницької області від 01.04.2024 заяву було залишено без руху та надано заявнику строк 10 днів для усунення зазначених в ухвалі недоліків.

На виконання вимог ухвали 23.04.2024 до суду надійшла заява представника заявника про усунення недоліків.

Дослідивши зміст заяви вважаю, що недоліки не було усунуто в повній мірі, разом з тим, з метою доступу до правосуддя вважаю, що провадження у справі слід відкрити.

Відповідно до ч.3 ст.294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Заява подана з додержанням вимог статей175-177 ЦПК України, віднесена до юрисдикції Могилів-Подільського міськрайонного суду Вінницької області.

Підстави для її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні, тому заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Також, згідно ч.2 ст.294 ЦПК України справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

При вирішенні питання про відкриття провадження у справі, судом встановлено, що заявником помилково зазначено заінтересованою особою Могилів-Подільську міську раду, тоді як встановлення факту належності правовстановлюючого документа стосується нерухомого майна, що розташоване на території Вендичанської селищної територіальної громади Могилів-Подільського району і сільська рада, яка видавала державний акта на право власності на земельну ділянку входить саме до Вендичанської територіальної громади, а не до Могилів-Подільської міської територіальної громади, а тому в якості заінтересованої особи слід залучити саме Вендичанську селищну раду Могилів-Подільського району.

Крім того, ч.2 ст.294 ЦПК України передбачено, що з метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

Враховуючи наведене вище, суд вважає за необхідне з метою з`ясування обставин, що мають значення для справи, витребувати у Вендичанської селищної ради Могилів-Подільського району копії усіх наявних документи, що стали підставою для видачі державного акту на право приватної власності на ім`я « ОСОБА_2 », виданого на підставі рішення 7 сесії 23 скликання Кукавської сільської ради від 26.11.1999.

На підставі викладеного та керуючись ст.187,258,260-261,293-294 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 (адреса проживання: АДРЕСА_1 ), залучивши заінтересовану особу Вендичанську селищну раду (місцезнаходження: 24032, вул.Соборна, 55, смт.Вендичани Могилів-Подільського району Вінницької області) про встановлення факту, що має юридичне значення.

Розгляд справи проводити в порядку окремого провадження.

Призначити судове засідання у справі в залі судових засідань Могилів-Подільського міськрайонного суду Вінницької області за адресою: вул. Сагайдачного, 1/30, м. Могилів-Подільський Вінницької області,на 10.06.2024 13 год. 00 хв.

Про час та місце розгляду справи повідомити учасників судового розгляду.

Направити заявникам копію ухвали про відкриття провадження у справі, а заінтересованій особі - копію ухвали про відкриття провадження у справі разом зкопією заяви та копіями доданих до неї документів.

Витребувати у Вендичанської селищної ради Могилів-Подільського району (місцезнаходження: 24032,вул.Соборна,55,смт.Вендичани,Могилів-Подільськогорайону,Вінницької області) копії усіх наявних документи, що стали підставою для видачі державного акту на право приватної власності на ім`я « ОСОБА_2 », виданого на підставі рішення 7 сесії 23 скликання Кукавської сільської ради від 26.11.1999.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи насторінці на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернетза веб-адресою: https://court.gov.ua/sud0215/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя: Т.Б.Київська

Дата ухвалення рішення29.04.2024
Оприлюднено02.05.2024
Номер документу118734516
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —138/914/24

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області

Київська Т. Б.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області

Київська Т. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні