Ухвала
від 01.05.2024 по справі 235/3270/24
КРАСНОАРМІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 1-кс/235/1199/24

Єдиний унікальний номер № 235/3270/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про тимчасовий доступ до речей та документів

01 травня 2024 року м. Покровськ

Слідча суддя Красноармійського міськрайонного суду Донецької області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого дізнавача СД Покровського районного управління поліції ГУНП в Донецькій області ОСОБА_3 , яке погоджено з прокурором Покровської окружної прокуратури ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів,

в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за№ 12024053410000001 від 01.01.2024 року, за ознаками кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 272 КК України-

ВСТАНОВИЛА:

25.04.2024 року до Красноармійського міськрайонного суду Донецької області звернувся старший дізнавач СД Покровського районного управління поліції ГУНП в Донецькій області ОСОБА_3 з клопотанням, яке погоджено з прокурором Покровської окружної прокуратури ОСОБА_4 , в якому просить надати дозвіл на тимчасовий доступ до медичних документів, а саме: медичної стаціонарної картки ОСОБА_5 , рентген знімків та інших медичних документів, які мають відношення до проходження лікування ОСОБА_5 внаслідок травмування на підприємстві, що зберігаються в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Мирноградської міської ради, з метою проведення судово-медичної експертизи, з можливістю вилучення їх оригіналів.

Дізнавач до судового засідання не з`явився, належним чином повідомлений про дату та час розгляду клопотання, надав заяву про розгляд клопотання в його відсутність, в якій просив його задовольнити.

Відповідно до ч.4 ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд розглядає клопотання за участю сторони кримінального провадження, яка подала клопотання, та особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, крім випадків, передбачених частиною другою цієї статті. Неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Відповідно до ч.4 ст.107 КПК України у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Перевіривши наданні матеріали клопотання та дослідивши докази по цих матеріалах, вважаю, що клопотання слідчогопідлягає задоволенню з таких підстав.

Як вбачається з клопотання та долучених до нього матеріалів 31.12.2023 року до чергової частини Покровського РУП ГУНП в Донецькій області о 04:42 годині надійшло повідомлення з приймального відділення ІНФОРМАЦІЯ_2 , про те, що 31.12.2023 о 04:38 годині до травматологічного відділення ІНФОРМАЦІЯ_2 з підприємства ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » був доставлений прохідник дільниці УПР-5 гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , який під час виконання професійних обов`язків на дільниці УПР-5, 30.12.2023 приблизно о 22:00 годині отримав травму на виробництві, яка утворилась в результаті падіння на грудну клітину частини породи.

Відомості про вказаний кримінальний проступок, відповідно до вимог ч. 1 та ч. 4 ст. 214 КПК України внесено дізнавачем СД Покровського РУП ГУНП в Донецькій області лейтенантом поліції ОСОБА_6 до Єдиного реєстру досудових розслідувань 01.01.2024 за № 12024053410000001 за попередньою правовою кваліфікацією кримінального проступку - ч. 1 ст. 272 КК України.

Допитаний в якості потерпілого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 надав свідчення про те, що 31.12.2023, під час виконання робіт на дільниці УПР-5 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » отримав травму у вигляді забою грудної клітини, переламу 5 та 6 ребер зліва, забій поперекового відділу хребта, після чого проходив лікування в КНП " ІНФОРМАЦІЯ_1 " Мирноградської міської ради, яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 .

Для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування, з метою проведення судово-медичної експертизи з ОСОБА_5 , а також встановлення інших обставин, що підлягають доказуванню в кримінальному провадженні, виникла потреба в отриманні тимчасового доступу до інформації та документів, а саме в отриманні медичної стаціонарної картки ОСОБА_5 , рентген знімків та інших медичних документів, які мають відношення до проходження лікування ОСОБА_5 внаслідок травмування на підприємстві.

Вказані документи мають істотне значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні і в подальшому можуть бути використані в якості речових доказів.

Всі перелічені документи та відомості, знаходяться у володінні КНП " ІНФОРМАЦІЯ_1 " Мирноградської міської ради.

Вказана інформація про надання медичної допомоги потерпілому ОСОБА_5 , яка міститься в зазначених медичних документах, згідно ст. 162 КПК України відноситься до охоронюваної законом таємниці, оскільки містить відомості що можуть становити лікарську таємницю, та разом з тим не відноситься до документів до яких згідно ст. 161 КПК України, заборонено доступ. Отримання доступу до вказаної інформації, згідно ст. 159 КПК України, можливо лише на підставі відповідної ухвали слідчого судді.

Про доступ до зазначених документів дізнавач просить суд.

Згідно ч.1 ст.160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Відповідно до частини 5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до частини 6 цієї статті слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Приймаючи до уваги те, що для повного, об`єктивного та всебічного досудового розслідування даного кримінального провадження мають значення матеріали про надання медичної допомоги ОСОБА_5 що перебувають в у посадових осіб КНП « ІНФОРМАЦІЯ_5 » Мирноградської міської ради Донецької області, відомості, які містяться у вказаних документах, є необхідними для подальшого проведення судово-медичної експертизи, враховуючи неможливість іншими способами отримати дану інформацію, вважаю за необхідне надати дозвіл на тимчасовий доступ до вказаних документів, у формі, що передбачена ч.1 ст.159 КПК України, яка полягає в наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості тимчасово вилучити їх оригінали.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст.159-166, 309, 372 КПК України, слідча суддя-

УХВАЛИЛА:

Клопотання старшого дізнавача СД Покровського районного управління поліції ГУНП в Донецькій області ОСОБА_3 , яке погоджено з прокурором Покровської окружної прокуратури ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів, в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за№ 12024053410000001 від 01.01.2024 року, за ознаками кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 272 КК України- задовольнити.

Надати дізнавачу сектору дізнання Покровського РУП ГУНП в Донецькій області капітану поліції ОСОБА_3 , дізнавачу сектору дізнання Покровського РУП ГУНП в Донецькій області лейтенанту поліції ОСОБА_6 , дізнавачу сектору дізнання Покровського РУП ГУНП в Донецькій області капітану поліції ОСОБА_7 , дізнавачу сектору дізнання Покровського РУП ГУНП в Донецькій області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_8 , старшому дізнавачу сектору дізнання Покровського РУП ГУНП в Донецькій області капітану поліції ОСОБА_9 , дозвіл на вилучення оригіналів документів, а саме медичної стаціонарної картки ОСОБА_5 , рентген знімків та інших медичних документів, які мають відношення до проходження лікування ОСОБА_5 внаслідок травмування на підприємстві, що зберігаються в КНП " ІНФОРМАЦІЯ_1 " Мирноградської міської ради, розташованій за адресою: АДРЕСА_2 , з метою проведення судово-медичної експертизи, з можливістю вилучення їх оригіналів.

Строк дії ухвали встановити один місяць з дня постановлення, тобто до 01.07.2024 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідча суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.05.2024
Оприлюднено02.05.2024
Номер документу118737665
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —235/3270/24

Ухвала від 01.05.2024

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Стоілова Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні