Ухвала
від 01.05.2024 по справі 729/620/24
БОБРОВИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 729/620/24

2/729/254/24 р.

У Х В А Л А

01 травня 2024 р. Бобровицький районний суд Чернігівської області в складі:

головуючої судді Булиги Н.О.

за участі секретаря Романченко С. С.

проводячи відкрите підготовче судове засідання в залі суду м. Бобровиця у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Новобасанської сільської ради Ніжинського району Чернігівської області про визнання недійсним та скасування рішення сесії Новобиківської сільської ради та державного акта на право власності на земельну ділянку,

В С Т А Н О В И В :

Позивачка ОСОБА_1 звернулася з позовною заявою до ОСОБА_2 , Новобасанської сільської ради Ніжинського району Чернігівської області про визнання недійсним та скасування рішення сесії Новобиківської сільської ради та державного акта на право власності на земельну ділянку.

У підготовче судове засідання призначене на 01.05.2024 не з`явилися учасники справи.

Від позивачки надійшло клопотання про відкладення підготовчого судового засідання у зв`зку із її перебуванням на лікарняному.

Інші учасники в судове засідання не з`явилися.

Відомості про вручення відповідачу ОСОБА_2 повідомлення про дату, час і місце судового засідання відсутні.

Від представника Новобасанської сільської ради Ніжинського району Чернігівської області надійшла заява про проведення судового засідання без його участі.

Відповідно до ч.2 ст.247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Статтею 43 ЦПК України закріплено права та обов`язки учасників справи, зокрема, право подавати клопотання, брати участь у судових засіданнях та у дослідженні доказів.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 198 ЦПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках визначених частиною 2 статті 223 цього Кодексу.

Частиною другою статті 223 цього Кодексу визначено, що суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку, зокрема, у разі неявки в судове засідання учасника справи, щодо якого відсутні відомості про вручення йому повідомлення про дату, час і місце судового засідання та у разі першої неявки в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними.

Таким чином, враховуючи, що позивачка не з`явилася у підготовче судове засідання та повідомила суд про причини неявки, які є поважними, з метою недопущення порушення прав учасників процесу, визначених ст.43 ЦПК України та дотримання вимог ст.12 ЦПК України, з огляду на приписи ч.2 ст.223 ЦПК України, суд вважає за необхідне підготовче судове засідання в даній цивільній справі відкласти.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 198, 223, 240 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В :

Відкласти підготовче судове засідання у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Новобасанської сільської ради Ніжинського району Чернігівської області про визнання недійсним та скасування рішення сесії Новобиківської сільської ради та державного акта на право власності на земельну ділянку, на 21 травня 2024 року на 11 годину.

У судове засідання викликати учасників справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя Н.О.Булига

Дата ухвалення рішення01.05.2024
Оприлюднено02.05.2024
Номер документу118739293
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: спори про припинення права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —729/620/24

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Бобровицький районний суд Чернігівської області

Булига Н. О.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Бобровицький районний суд Чернігівської області

Булига Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні