Ухвала
від 30.04.2024 по справі 748/1979/24
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження №2/748/579/24

Єдиний унікальний № 748/1979/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження

30 квітня 2024 рокум. Чернігів

Чернігівський районний суд Чернігівської області у складі судді Меженнікової С.П., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до об`єднаної територіальної громади в особі Іванівської сільської ради Чернігівського району Чернігівської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача: Чернігівська районна державна нотаріальна контора, про визнання права власності на нерухоме майно, -

В С Т А Н О В И В :

28квітня 2024року черезсистему «Електроннийсуд»адвокат Шолох О.В. звернулася до суду із вищезазначеним позовом в інтересах позивача ОСОБА_1 ..

Позовна заява подана та оформлена у відповідності до вимог, встановлених ст.ст. 175-177, 184 ЦПК України.

Підстави для повернення та відмови у відкритті провадження у справі, передбачені ст.ст. 185-186 ЦПК України відсутні.

Представником позивача адвокатом Шолох О.В. заявлено клопотанняпро витребуванняізЧернігівськоїрайонної державноїнотаріальної конториінформації щодонаявності/відсутностізаведення спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , в разі заведення - надати належним чином завірені копії матеріалів спадкової справи.

Вищезазначене клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.174,180,184,187,259,260,353,354 ЦПК України,-

У Х В А Л И В :

Прийняти позовну заяву до розгляду.

Відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 (адреса проживання: АДРЕСА_1 ) до об`єднаної територіальної громади в особі Іванівської сільської ради Чернігівського району Чернігівської області (місцезнаходження: Чернігівська область, Чернігівський район, с. Іванівка, вул. Дружби, буд. 33 Б), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Чернігівська районна державна нотаріальна контора (місцезнаходження: м. Чернігів, вул. Шевченка, 48), про визнання права власності на нерухоме майно.

Справу розглядати в порядку загального позовного провадження.

Підготовче засіданняпризначити на 30 травня 2024 р. на 08:00 годину, у приміщенні Чернігівського районного суду Чернігівської області за адресою: м. Чернігів, вул. Хлібопекарська,4.

Клопотання представникапозивачазадовольнити.

Чернігівській районній державній нотаріальній конторі надати до підготовчого засідання інформацію щодо наявності/відсутності у Спадковому реєстрі інформації про заведення спадкової справи до майна ОСОБА_2 померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 та щодо заповітів. В разі заведення спадкової справи - надати її копію.

Відповідач, не пізніше п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження, копії позовної заяви та додатків до неї, має право надіслати відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову до суду з підтвердженням направлення іншим учасникам (позивачу, відповідачу) копії відзиву та доданих до нього документів.

Позивач не пізніше десяти днів з дня отримання відзиву, до початку розгляду справи по суті, має право підготувати відповідь на відзив, виклавши письмово свої міркування, аргументи та надати відповідні докази, та направити відповідачу та суду з підтвердженням такого направлення учасникам справи.

Відповідач не пізніше десяти днів з дня отримання відповіді позивача на відзив, до початку розгляду справи по суті, має право підготувати заперечення на відповідь на відзив, та направити іншим учасникам справи та суду з підтвердженням такого направлення.

Роз`яснити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, право протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі подати письмові пояснення з викладом своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву) є правом учасників справи. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою https://cn.cn.court.gov.ua/sud2523/.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя С.П.Меженнікова

СудЧернігівський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення30.04.2024
Оприлюднено02.05.2024
Номер документу118741153
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність

Судовий реєстр по справі —748/1979/24

Ухвала від 30.05.2024

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Меженнікова С. П.

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Меженнікова С. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні