Ухвала
від 01.05.2024 по справі 621/1559/24
ЗМІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 621/1559/24

Провадження № 2-з/621/2/24

Ухвала

Іменем України

01 травня 2024 року м. Зміїв

Суддя Зміївського районного суду Харківської області Вельможна І.В., розглянувши заяву представника Державного підприємства "Дослідне господарство "Пахомівське" Інституту овочівництва і баштанництва Національної академії аграрних наук України адвоката Танхельсона Сергія Леонідовича про забезпечення позову,

в с т а н о в и в:

01.05.2024від адвокатаТанхельсона С.Л. досуду,через підсистему"Електроннийсуд",надійшла заявапро забезпеченняпозову доподачі позовноїзаяви, в якій просить: 1. Вжити заходи забезпечення позову шляхом заборони усім державним реєстраторам та суб`єктам державної реєстрації, в - тому числі, державним реєстраторам будь-яких відділів чи управлінь юстиції, що входять до структури Міністерства юстиції України, нотаріусам, як спеціальним суб`єктам, на яких покладаються функції державних реєстраторів, вчиняти будь-які реєстраційні дії щодо Державного підприємства "Дослідне господарство "Пахомівське" Інституту овочівництва і баштанництва Національної академії аграрних наук України, в тому числі щодо внесення змін до установчих документів, а також вчиняти будь-які дії щодо змін до відомостей про Державне підприємство "Дослідне господарство "Пахомівське" Інституту овочівництва і баштанництва Національної академії аграрних наук України, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань; 2. Заборонити Комісії з питань, розгляду скарг у сфері державної реєстрації Міністерства юстиції України вчиняти будь-які дії по розгляду питань щодо зміни будь-яких, без виключення, відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо Державного підприємства "Дослідне господарство "Пахомівське" Інституту овочівництва і баштанництва Національної академії аграрних наук України.

Того ж дня, 01.05.2024 до канцелярії суду через підсистему "Електронний суд" від адвоката Танхельсона С.Л. надійшла заява відповідно до якої останні просив повернути заяву про забезпечення позову до подання позовної заяви у зв`язку з її помилковим поданням.

Норми Цивільного процесуального кодексу України не містять положень про повернення заяви про забезпечення позову

В той же час, статтями 43, 49 Цивільного процесуального кодексу України визначені права та обов`язки учасників справи, зокрема, права подавати заяви та клопотання, відмовитися від позову (заяви).

Відповідно до положень частини 1 статті 8 Цивільного кодексу України якщо цивільні відносини не врегульовані цим Кодексом, іншими актами цивільного законодавства або договором, вони регулюються тими правовими нормами цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, що регулюють подібні за змістом цивільні відносини (аналогія закону).

Відповідно до пункту 3 частини 4 статті 185 Цивільного процесуального кодексу України заява повертається у випадках, коли до постановлення ухвали про відкриття провадження у справі від позивача надійшла заява про врегулювання спору або заява про відкликання позовної заяви.

Згідно із частини 7 статті 185 Цивільного процесуального кодексу України повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

З огляду на вищевикладене, враховуючи можливість застосування аналогії закону, приймаючи до уваги той факт, що без згоди та волевиявлення заявника розгляд заяви є неможливим, вважаю за необхідне повернути заяву представника Державного підприємства "Дослідне господарство "Пахомівське" Інституту овочівництва і баштанництва Національної академії аграрних наук України адвоката Танхельсона Сергія Леонідовича про забезпечення позову

Керуючись ст. ст. 43, 49, 185 ЦПК України, суддя

у х в а л и в:

Заяву адвоката Танхельсона Сергія Леонідовича про повернення заяви задовольнити.

Заяву представника Державного підприємства "Дослідне господарство "Пахомівське" Інституту овочівництва і баштанництва Національної академії аграрних наук України адвоката Танхельсона Сергія Леонідовича про забезпечення позову повернути заявнику .

Роз`яснити позивачу, що повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі апеляційної скарги через Зміївський районний суд Харківської області до Харківського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена в день її складання має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому ухвали суду.

Суддя:

Дата ухвалення рішення01.05.2024
Оприлюднено02.05.2024
Номер документу118744377
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про забезпечення (скасування забезпечення) позову або доказів

Судовий реєстр по справі —621/1559/24

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Вельможна І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні