Ухвала
від 01.05.2024 по справі 635/4574/24
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 635/4574/24

Провадження № 2-о/635/109/2024

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

01 травня 2024 року смт. Покотилівка

Харківський районний суд Харківської області у складі судді Даниленко Т.П., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Заінтересовані особи: Служба у справах дітей та сім`ї Харківської районної військової адміністрації, Перший відділ Державної реєстрації актів цивільного стану у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про усиновлення,

учасники справи:

заявник: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , зареєстроване та фактичне місце проживання: АДРЕСА_1

заявник: ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_2 , зареєстроване та фактичне місце проживання: АДРЕСА_2

заінтересовані особи:

Служба у справах дітей Харківської районної державної адміністрації, адреса: індекс 61098, Григорівське шосе, будинок 52, кабінет 20, місто Харків

Перший відділ Державної реєстрації актів цивільного стану у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, адреса: м.Харків, вул.Сумська, 61

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 та ОСОБА_2 звернулася до суду з заявою про усиновлення, в якій просять постановити рішення про усиновлення ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 малолітньої дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ; Оголосити ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 усиновлювачами малолітньої дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ; Записати ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , батьками усиновленої малолітньої дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ; Внести зміни в актовий запис про народження дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 № 295 від 02 лютого 2021 року, виконаний Харківським міським відділом державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків): в графі «прізвище» - « ОСОБА_3 » залишити без змін, в графі «ім`я» - « ОСОБА_3 » залишити без змін, в графі «по-батькові» вказати - « ОСОБА_8 » замість « ОСОБА_3 », в графі «дата народження» - « ІНФОРМАЦІЯ_3 » залишити без змін, в графі «місце народження» - «місто Харків, Харківська область Україна» залишити без змін, в графі «батько» записати « ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянин України, уродженець с. Рогань, Харківського району, Харківської області», в графі «мати» записати « ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , громадянка України, уродженка селища міського типу Рогань, Харківського району, Харківської області, Україна». Першому відділу державної реєстрації актів цивільного стану у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції внести зміни до актового запису № 295 від 02 лютого 2021 року, виконаний Харківським міським відділом державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) та видати нове свідоцтво про народження дитини « ОСОБА_8 ».

Заява подана з додержанням вимог ст.ст. 177, 310, 311 ЦПК України, підсудна Харківському районному суду Харківської області, підстав для її повернення та відмови у відкритті провадження у справі не встановлено.

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Згідно ч. 3 ст. 313 ЦПК України для забезпечення таємниці усиновлення у випадках, встановлених Сімейним кодексом України, суд розглядає справи в закритому судовому засіданні.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 226 Сімейного кодексу України особа має право на таємницю перебування на обліку тих, хто бажає усиновити дитину, пошуку дитини для усиновлення, подання заяви про усиновлення та її розгляду, рішення суду про усиновлення. Дитина, яка усиновлена, має право на таємницю, в тому числі і від неї самої, факту її усиновлення.

За таких обставин вважаю, що вищевказану цивільну справу про усиновлення дитини належить розглядати в закритому судовому засіданні.

Тому заяву необхідно прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Керуючись ст.ст. 13, 187, 310 ЦПК України, -

П О С Т А Н О В И В :

Відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Заінтересовані особи: Служба у справах дітей та сім`ї Харківської районної військової адміністрації, Перший відділ Державної реєстрації актів цивільного стану у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про усиновлення.

Розгляд справи здійснювати за правилами окремого провадження.

Призначити справу до судового розгляду у закритому судовому засіданні судом у складі судді Харківського районного суду Харківської області Даниленко Т.П. і двох присяжних - Столбового О.М. та ОСОБА_9 на 24травня 2024 року о 14 годині 45 хвилин.

В судове засідання викликати учасників справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: hr.hr.court.gov.ua на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та окремому оскарженню не підлягає.

Суддя Т.П.Даниленко

СудХарківський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення01.05.2024
Оприлюднено02.05.2024
Номер документу118744569
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про усиновлення, з них: усиновлення громадянами України, що проживають на території України

Судовий реєстр по справі —635/4574/24

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Даниленко Т. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні