Ухвала
від 01.05.2024 по справі 153/501/24
ЯМПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

"01" травня 2024 р. Справа153/501/24

Провадження2/153/116/24-ц

Ямпільський районний суд Вінницької області

у складі головуючого судді Швеця Р.В.

за участю секретаря судового засідання Гуцол Т.Ю.

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в місті Ямпіль Вінницької області цивільну справу за позовом керівника Могилів-Подільської окружної прокуратури в інтересах держави в особі: Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю «АМГ МИРОНІВСЬКЕ», про припинення права власності на земельну ділянку шляхом конфіскації,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Ямпільського районного суду Вінницької області перебуває вказана вище цивільна справа.

Відповідно до ухвали Ямпільського районного суду Вінницької області від 08.04.2024 відкрито загальне позовне провадження у справі, залучено в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю «АМГ МИРОНІВСЬКЕ», та призначено підготовче засідання.

Прокурор Ямпільського відділу Могилів-Подільської окружної прокуратури в підготовче судове засідання не з`явився, надав до суду заяву, вх.№2813 від 01.05.2024, в якій просив провести підготовче судове засідання у його відсутність та призначити справу до судового розгляду по суті.

Представник позивача Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області в підготовче судове засідання не з`явився. Суду надані письмові пояснення у справі, вх.№2591 від 23.04.2024, в яких представник позивача просив судові засідання у справі провести без участі їх представника та задовольнити позовні вимоги.

Відповідач ОСОБА_1 в підготовче судове засідання не з`явилася, про день, час та місце проведення підготовчого судового засідання у справі повідомлялася належним чином - через оголошення, розміщеному 08.04.2024 на офіційному веб-сайті Ямпільського районного суду Вінницької області, тобто не пізніше ніж за десять днів до судового засідання. На адресу місця проживання відповідача, яка зазначена в позовній заяві направлялася судова повістка, яку відповідач ОСОБА_1 відповідно до відомостей із офіційного веб сайту Укрпошти отримала 23.04.2024 особисто.

Про причини неявки відповідач суд не повідомила, відзив суду не подала, клопотань про відкладення підготовчого засідання чи проведення підготовчого засідання в її відсутність до суду не надійшло.

Представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю «АМГ МИРОНІВСЬКЕ» - ОСОБА_2 в підготовче судове засідання не з`явився. Надав письмову заяву, вх.№2807 від 01.05.2024, в якій просив справу розглянути без його участі. Не заперечує проти задоволення позовних вимог.

Згідно з ч.2 ст.247 ЦПК України у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Неявка учасників справи не перешкоджає проведенню підготовчого засідання відповідно до ст.ст.198, 223 ЦПК України.

У ході підготовчого провадження у вказаній цивільній справі судом проведено підготовчі дії, передбачені ст.ст.189-199 ЦПК України, за результатом яких встановлено, що підстав для залишення позовної заяви без розгляду, зупинення провадження у справі чи закриття провадження у справі немає.

Під час підготовчого засідання у вказаній справі, суд виконав усі дії, передбачені ч.2 ст.197 ЦПК України, та необхідні для забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Питання про встановлення строків для подання позивачем відповіді на відзив, а відповідачем заперечень на відповідь на відзив згідно вимог п.12 ч.2 ст.197 ЦПК України судом в підготовчому засіданні не вирішується, оскільки відповідачем відзив на позов не подано.

Згідно п.3 ч.2 ст.200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

З урахуванням викладеного, враховуючи відсутність клопотань, що підлягають вирішенню в підготовчому засіданні згідно ст. 197 ЦПК України, підстав для відкладення підготовчого судового засідання немає, суд вважає можливим закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст.197, 198, 200 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О ВИ В:

Закрити підготовчепровадження вцивільній справіза позовомкерівника Могилів-Подільськоїокружної прокуратурив інтересахдержави вособі:Головного управлінняДержгеокадастру уВінницькій областідо ОСОБА_1 ,третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору,на сторонівідповідача:Товариство зобмеженою відповідальністю«АМГ МИРОНІВСЬКЕ»,про припиненняправа власностіна земельнуділянку шляхомконфіскації тапризначити справудо судовогорозгляду посуті на29травня 2024року о09годині 00хвилин в залі судових засідань Ямпільського районного суду Вінницької області за адресою вул.Свободи, 116 м.Ямпіль Вінницької області.

В судове засідання викликати учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Р.В. Швець

СудЯмпільський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення01.05.2024
Оприлюднено02.05.2024
Номер документу118746562
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: спори про припинення права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —153/501/24

Рішення від 12.08.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Швець Р. В.

Ухвала від 29.05.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Швець Р. В.

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Швець Р. В.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Швець Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні