Ухвала
від 01.05.2024 по справі 643/4207/24
МОСКОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 643/4207/24

Провадження № 2-о/643/226/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про залишення заяви без руху

01.05.2024 м. Харків

Суддя Московського районного суду м. Харкова Тимош О. М., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 , заінтересована особа адміністрація Салтівського району Харківської міської ради про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна,

в с т а н о в и в:

Заявник ОСОБА_1 в особі свого представника звернувся до суду із заявою про визнання недієздатним ОСОБА_2 та призначення опікуном ОСОБА_2 . заявника ОСОБА_1 .

Подана заява підлягає залишенню без руху з таких підстав.

Відповідно до ч. 2 ст. 83 ЦПК України позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви.

Відповідно до п. 5 ч. 3 ст. 175 ЦПК України заява повинна містити зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Всупереч нормам п. 8 ч. 3 ст. 175 ЦПК України заявником не зазначено докази, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності).

Так, заявник посилається на проведення досудового розслідування стосовно ОСОБА_2 за вчинення злочину за ч. 2 ст. 121 КК України, в межах якого було проведено судово-психіатричну експертизу, якою ОСОБА_2 визнано неосудною особою; зазначає, що ОСОБА_2 перебуває на лікуванні в міській лікарні №3. Якими саме доказами підтверджуються зазначені обставини заявник не зазначає.

Заявник зазначає, що ОСОБА_2 не може повною мірою усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними, потребує медичного нагляду та лікування, постійної сторонньої допомоги і контролю. При цьому суду не надано документів на підтвердження психічного розладу здоров`я фізичної особи, що є обов`язковою підставою для призначення судово-психічної експертизи.

Крім того, звертаю увагу, що наданий суду витяг з Інформаційно-аналітичної системи «Облік відомостей про притягнення особи до кримінальної відповідальності та наявності судимості» він виданий на ОСОБА_3 в той час як дошлюбне прізвище заявника ОСОБА_4 .

Відповідно до ч.1 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

За таких обставин, відповідно до ст. 185 ЦПК України, заява підлягає залишенню без руху із зазначенням недоліків заяви та наданням строку для усунення недоліків.

Керуючись ст.175,177, 185 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа адміністрація Салтівського району Харківської міської ради про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна залишити без руху.

Встановити заявниці строк для усунення зазначених в ухвалі недоліків - 10 днів з дня вручення копії ухвали.

Роз`яснити заявнику, що якщо він не усуне зазначені в ухвалі недоліки у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною та повертається заявнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя О. М. Тимош

СудМосковський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення01.05.2024
Оприлюднено02.05.2024
Номер документу118749462
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —643/4207/24

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Тимош О. М.

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Тимош О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні