Ухвала
від 30.04.2024 по справі 737/333/24
КУЛИКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер провадження 2/737/163/24

Справа № 737/333/24

Ухвала

про прийняття позовної заяви до розгляду та

відкриття провадження у справі

30 квітня 2024 року с-ще Куликівка

Суддя Куликівського районного суду Чернігівської області Рубаненко Н.Ю., розглянувши матеріали позовної заяви Куликівської селищної ради як органу опіки та піклування в інтересах малолітньої дитини ОСОБА_1 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , фактично проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 ,

до відповідача: ОСОБА_2 , зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 , фактично проживаючої за адресою: АДРЕСА_2 ,

треті особи на стороні позивача: Служба у справах дітей та сім`ї виконавчого комітету Куликівської селищної ради, Чернігівська область, Чернігівський район, селище. Куликівка, вул. Миру, буд. 67,

Центр соціальнихслужб Куликівськоїселищної ради, Чернігівська область, Чернігівський район, смт Куликівка, вул. Миру, буд. 67,

про позбавлення батьківських прав

ВСТАНОВИВ:

Куликівська селищна рада як орган опіки та піклування звернулася до суду із вказаним позовом, в якому просить:

-позбавити ОСОБА_2 батьківських прав по відношенню до її малолітнього сина ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

-cтягнути з ОСОБА_2 аліменти на утримання її малолітнього сина ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 в розмірі 1/4 частки всіх видів їх доходів щомісячно, але не менше 50 % від прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку на користь законного представника дітей або державної установи, де будуть перебувати діти, починаючи з дня пред`явлення позову і до досягнення дитиною повноліття;

-у разі позбавлення ОСОБА_2 батьківських прав передати ОСОБА_1 Куликівській селищній раді, як органу опіки та піклування для подальшого влаштування дитини.

Ухвалою судді від 10.04.2024 року позовну заяву було залишено без руху, надано час на усунення виявлених недоліків. Позивач виявлені недоліки позовної заяви усунув вчасно.

Дана справа підсудна Куликівському районному суду Чернігівської області, не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження в силу вимог п. 1 ч. 4 ст. 274 ЦПК України. Підстави для залишення позову без руху, відмови в його прийнятті відсутні.

При пред`явленні позову дотримано вимоги статей 175, 177 ЦПК України, позовна заява підлягає розгляду в судах в порядку цивільного судочинства.

Керуючись ст. 187 Цивільного процесуального кодексу України,

ПОСТАНОВИВ:

1. Прийняти заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Розгляд справи здійснювати суддею одноособово за правилами загального позовного провадження.

3. Призначити підготовче судове засідання у приміщенні Куликівського районного суду Чернігівської області 24 травня 2024 року о 10 годині 00 хвилин.

4. Запропонувати відповідачу у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення йому ухвали про відкриття провадження подати відзив.

5. Запропонувати третім особам у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали та протягом п`яти календарних днів з дня отримання відзиву надати письмові пояснення на позов та відзив відповідно.

6. Роз`яснити учасникам справи, що заяви по суті справи (відзив, відповідь на відзив, заперечення, пояснення третьої особи щодо позову або відзиву) повинні бути складені та подані за правилами, встановленими статтями 178-181 Цивільного процесуального кодексу України.

7. Учасникам справи до початку підготовчого судового засідання подати всі наявні у них докази.

8. Звернути увагу учасників справи, що подання доказів здійснюється у відповідності до статті 81 Цивільного процесуального кодексу України. Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

9.Учасникам справиписьмові доказипо справіподавати воригіналі абов належнимчином засвідченихкопіях (длядолучення доматеріалів справи)у порядку,визначеному ст.95ЦПК України.При цьомуорганам державноївлади України,органам місцевогосамоврядування,підприємствам,установам,організаціям таїх об`єднаннямусіх формвласності копіїписьмових доказівоформити відповіднодо вимогп.5.26Національного стандартуУкраїни ДСТУ4163:2020«Уніфікована системаорганізаційно-розпорядчоїдокументації.Вимоги дооформлення документів»,затвердженого НаказомДержспоживстандарту України№ 144від 01.07.2020року.

10. При направленні у судове засідання уповноважених представників, останнім мати оригінал та копію довіреності або ордер, виданий відповідно до Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», а також документ, що посвідчує особу; у разі явки керівника організації або члена виконавчого органу - належним чином завірену копію наказу про призначення на посаду, документ, що посвідчує особу (паспорт) та установчі документи.

11. Звернути увагу, що у випадку невиконання учасником справи його обов`язків суд відповідно до ч. 3 ст.43ЦПКУкраїни застосовує заходи процесуального примусу до такого учасника справи.

12. Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http:// kl.cn.court.gov.ua.

13.Копію ухвалита копіїпозовної заявиз додаткаминаправити учасникамсправи.

14. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Н. Ю. Рубаненко

Дата ухвалення рішення30.04.2024
Оприлюднено02.05.2024
Номер документу118749750
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —737/333/24

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Куликівський районний суд Чернігівської області

Рубаненко Н. Ю.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Куликівський районний суд Чернігівської області

Рубаненко Н. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні