Ухвала
від 01.05.2024 по справі 717/1006/24
КЕЛЬМЕНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №717/1006/24

Номер провадження 2/717/224/24

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

01 травня 2024 року смт.Кельменці

Суддя Кельменецького районного суду Чернівецької області Телешман О.В. розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 (проживає(знаходиться) АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 (проживає(знаходиться) АДРЕСА_2 ), про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на неповнолітню дитину,-

ВСТАНОВИВ:

Законний представник позивача ОСОБА_3 подав до Кельменецького районного суду Чернівецької області позовну заяву, в якій просить:

Позбавити батьківських прав ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , відносно її дитини ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та стягнути із ОСОБА_2 , аліменти на утримання неповнолітньої дитини ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 у розмірі 1/4 частини з усіх видів її доходу (заробітку) щомісячно, але не менше 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи з дня подачі позовної заяви до суду і до досягненню дитини повноліття.

Підстави позову: позовзаявлений зтих підстав,що відповідачухиляється від виконаннябатьківських обов`язків щодовиховання дитинита її утримання.

Враховуючи наведене, вважаю, що за вищевказаною позовною заявою слід відкрити провадження у цивільній справі та розглядати справу за правилами загального позовного провадження.

Відповідно до ч.3 ст.53 ЦПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Відповідно до ч.5 ст. 53 ЦПК України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Також вважаю, що до участі в справі слід залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору орган опіки та піклування Кельменецької селищної ради Дністровського району Чернівецької області, оскільки рішення в даній справі може вплинути на її права та обов`язки.

Керуючись ст. ч.5 ст. 53, 187 ЦПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

1.Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на неповнолітню дитину.

2. Залучити до участі в справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору орган опіки і піклування Кельменецької селищної ради Дністровського району Чернівецької області, про що його повідомити.

3. Розглядати справу за правилами загального позовного провадження.

4.Призначитиіпровести підготовчесудовезасіданняпо данійцивільнійсправіоб 09годині30хвилин22травня 2024року в залі судових засідань Кельменецького районного суду Чернівецької області, який розташований в смт. Кельменці Дністровського району Чернівецької області, вул. Сагайдачного 39 А.

5. Запропонувати відповідачу ОСОБА_2 протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження, але не пізніше 09години30хвилин22травня 2024року подати:

до Кельменецького районного суду Чернівецької області відзив на позов та всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову;

позивачу, іншим відповідачам, а також третім особам копію відзиву та доданих до нього документів. У разі неподання відзиву на позов суд вирішуватиме справу за наявними матеріалами.

6.Запропонувати третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: орган опіки і піклування Кельменецької селищної ради Дністровського району Чернівецької області не пізніше09години30хвилин 22травня 2025року подати до суду висновок про доцільність позбавлення батьківських прав, пояснення щодо позову та відзиву.

7. Клопотання і заяви не надходили.

8. Повідомити про підготовче судове засідання:

Позивача: ОСОБА_1 .

Законного представника позивача: ОСОБА_3

Відповідача: ОСОБА_2 .

Третю особу, яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору: орган опіки та піклування Кельменецької селищної ради Дністровського району Чернівецької області.

9. Веб - адреса сторінки на офіційному веб - порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: kl.cv.court.gov.ua.

Учасники справимаютьправобрати участьусудовомузасіданні врежимі відеоконференції поза межами приміщення суду. В Кельменецькому районному суді Чернівецької області є відповідна технічна можливість проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

10.Апеляційнускаргуна ухвалущодопорушенняправил підсудностіможебутиподано доЧернівецькогоапеляційногосуду протягомп`ятнадцятиднівздня їїпроголошеннячерезКельменецький районнийсудЧернівецькоїобласті.Учасниксправи,якомуухвалане булаврученаудень їїпроголошенняабоскладення,маєправона поновленняпропущеногострокуна апеляційнеоскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому ухвали суду.

Суддя: Телешман О.В.

СудКельменецький районний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення01.05.2024
Оприлюднено02.05.2024
Номер документу118750986
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —717/1006/24

Ухвала від 18.06.2024

Цивільне

Кельменецький районний суд Чернівецької області

Телешман О. В.

Рішення від 29.05.2024

Цивільне

Кельменецький районний суд Чернівецької області

Телешман О. В.

Ухвала від 22.05.2024

Цивільне

Кельменецький районний суд Чернівецької області

Телешман О. В.

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Кельменецький районний суд Чернівецької області

Телешман О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні