Ухвала
від 01.05.2024 по справі 724/2365/23
ХОТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 724/2365/23 Провадження № 2-о/724/6/24

У Х В А Л А

про залишення заяви без розгляду

01 травня 2024 року м. Хотин

Хотинський районний суд Чернівецької області в складі:

головуючого судді: Скрипника С.М.,

за участю секретаря судового засідання: Писанюк Я.П.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у м. Хотині Чернівецької області цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Івасюк Ігор Георгійович, заінтересована особа: Служба у справах дітей Недобоївської територіальної громади Дністровського району Чернівецької області, ОСОБА_2 , про встановлення факту, що має юридичне значення,-

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Хотинського районного суду Чернівецької області знаходиться цивільна справа за заявою ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Івасюк Ігор Георгійович, заінтересована особа: Служба у справах дітей Недобоївської територіальної громади Дністровського району, Чернівецької області, ОСОБА_2 , про встановлення факту, що має юридичне значення.

Ухвалою Хотинського районного суду Чернівецької області від 20 листопада 2023 року зупинено провадження по справі №724/2365/23, до перегляду цивільної справи №201/5972/22 у касаційному порядку.

Ухвалою Хотинського районного суду Чернівецької області від 25 квітня 2024 року поновлено провадження в справі, розгляд справи призначено на 01 травня 2024 року.

23.04.2024 року на адресу Хотинського районного суду надійшло клопотання представника заявника ОСОБА_1 адвоката Івасюка Ігоря Георгійовича про залишення без розгляду вказаної заяви.

Сторони в судове засідання не з`явились, про час та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Згідно ч.2 ст.247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до ч. 3, 4 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Ст. 13 ЦПК України передбачає право позивача на власний розсуд розпоряджатись своїми правами щодо предмета спору, у зв`язку з чим виключно позивачу належить право вибору характеру своїх процесуальних дій: залишити позов без розгляду, чи закінчити судовий розгляд справи.

Оскільки заявник користуючись своїм правом на ініціювання заяви про залишення без розгляду заяви, просить залишити заяву без розгляду, що не суперечить чинному законодавству, суд знаходить, що заяву ОСОБА_1 слід залишити без розгляду.

Підстав для відмови в прийнятті заяви про залишення заяви без розгляду судом не встановлено.

За таких обставин, суд вважає, що заяву ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Івасюк Ігор Георгійович, заінтересована особа: Служба у справах дітей Недобоївської територіальної громади Дністровського району Чернівецької області, ОСОБА_2 , про встановлення факту, що має юридичне значення, слід залишити без розгляду.

На підставі викладеного, керуючись п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Заяву ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Івасюк Ігор Георгійович, заінтересована особа: Служба у справах дітей Недобоївської територіальної громади Дністровського району Чернівецької області, ОСОБА_2 , про встановлення факту, що має юридичне значення - залишити без розгляду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Чернівецького апеляційного суду або через Хотинський районний суд Чернівецької області.

Суддя: Сергій Миколайович СКРИПНИК

Дата ухвалення рішення01.05.2024
Оприлюднено02.05.2024
Номер документу118751086
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —724/2365/23

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Скрипник С. М.

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Скрипник С. М.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Скрипник С. М.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Скрипник С. М.

Ухвала від 24.10.2023

Цивільне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Скрипник С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні