Ухвала
від 30.04.2024 по справі 168/298/24
СТАРОВИЖІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 168/298/24

Провадження № 2/168/151/24

У Х В А Л А

про залучення третьої особи

30 квітня 2024 року смт.Стара Вижівка

Старовижівський районний суд Волинської області в складі:

головуючого - судді Сухоручко Ю.О.,

секретар с/з - Таксюк О.С.,

розглянувши в смт. Стара Вижівка в залі суду у відкритому підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом представника позивача адвоката Гайдашука Валентина Миколайовича в інтересах ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_2 до Смідинської сільської ради Ковельського району Волинської області, про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Старовижівського районного суду Волинської області перебуває на розгляді цивільна справа за позовом ОСОБА_1 , в якому вона просить визнати право власності на нерухоме майно в порядку спадкування за заповітом.

Сторони в підготовче судове засідання не з`явились, подали заяви, кожен зокрема про розгляд справи у їх відсутності.

Враховуючи, що особи, які беруть участь у справі, в судове засідання не з`явились, суд розглядає справу в порядку, встановленому частиною 2 статті 247ЦПК України без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Згідно із ч.3 ст. 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Суд, дослідивши матеріали цивільної справи, враховуючи наведені норми, а також те, що предметом спору в даній справі є визнання права власності на спадкове майно за заповітом, рішення суду у цій справі може вплинути на права та обов`язки спадкоємців ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , а тому суд вважає за доцільне залучити їх в якості третіх осіб до участі у справі.

Згідно з п. 2 ч. 2ст. 198 ЦПК Українисуд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

У зв`язку із вступом у справу третьої особи, підготовче засідання слід відкласти.

Керуючись ст.ст.197,198,200,258,260-261 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_3 , ОСОБА_4 .

Відкласти підготовче засідання у цивільній справі за позовом представника позивача адвоката Гайдашука Валентина Миколайовича в інтересах ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_2 до Смідинської сільської ради Ковельського району Волинської області, про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування на 13 год. 30 хв. 25 травня 2024 року.

В підготовче засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Направити ОСОБА_3 , ОСОБА_4 копію ухвали та позовної заяви та роз`яснити право на подання письмових пояснень щодо позову або відзиву, викладення своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову з дотриманням вимог, встановлених ч.ч.3-6ст.178 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://st.vl.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ю. О.Сухоручко

Дата ухвалення рішення30.04.2024
Оприлюднено03.05.2024
Номер документу118754145
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —168/298/24

Ухвала від 21.05.2024

Цивільне

Старовижівський районний суд Волинської області

Сухоручко Ю. О.

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Старовижівський районний суд Волинської області

Сухоручко Ю. О.

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Старовижівський районний суд Волинської області

Сухоручко Ю. О.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Старовижівський районний суд Волинської області

Сухоручко Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні