Ухвала
від 01.05.2024 по справі 284/342/24
НАРОДИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Народицький районний суд Житомирської області

Справа № 284/342/24

У Х В А Л А

01 травня 2024 року смт.Народичі

Народицький районний суд Житомирської області в складі: під головуванням судді Піщуліної І.С., з присяжними Чіпаком В.М., Бондар І.Ф., розглянувши заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа Народицька селищна рада Коростенського району Житомирської області, про визнання особи недієздатною та призначення опікуна,

В СТ АН ОВ ИВ:

ОСОБА_1 звернулась із зазначеною заявою та просить визнати ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатною, встановити опіку та призначити її опікуном останньої.

Заява відповідає вимогам статті 318 ЦПК України й підсудна районному суду.

Підстав для залишення даної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження не вбачається, а тому справу слід прийняти до розгляду та відкрити у ній провадження.

Дослідивши зміст заяви, суд приходить до висновку, що цю справу слід розглядати у порядку окремого провадження.

Окрім того, відповідно до частини п`ятої статті 293 ЦПК України у випадках, встановлених пунктами 1, 9 і 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Пунктом 1 частини другої статті 293 ЦПК України визначено, що суд розглядає в порядку окремого провадження справи, зокрема, про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи.

Згідно з положеннями пункту 24 частини першої статті 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» право на безоплатну вторинну правову допомогу згідно з цим Законом та іншими законами України мають особи, стосовно яких суд розглядає справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною; поновлення цивільної дієздатності недієздатних фізичних осіб та фізичних осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, звільнення від повноважень опікунів чи піклувальників таких осіб.

З огляду на викладене, й враховуючи те, що у матеріалах справи відсутні відомості про те, що особою, щодо якої розглядається справа, не залучено адвоката, суд дійшов висновку, що для здійснення представництва його інтересів слід залучити адвоката через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги.

Керуючись статтею 187, 293 ЦПК України, суд,

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти до розгляду й відкрити провадження у цивільній справі №286/1067/24 за заявою ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), заінтересована особа Народицька селищна рада Коростенського району Житомирської області (вул.Свято-Миколаївська,175, смт.Народичі Коростенського району Житомирської області) про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

Призначити цивільну справу до судового розгляду у приміщенні Народицького районного суду Житомирської області (вул.Житомирська, 214, смт.Народичі Коростенського району Житомирської області, зал №2) на 11:30 год. 13 травня 2024 року.

Розгляд цивільної справи здійснювати в порядку окремого провадження.

Доручити Північному міжрегіональному центру з надання безоплатної правничої допомоги призначити ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , адвоката для здійснення представництва інтересів під час розгляду цієї цивільної справи та забезпечити його прибуття для участі у судовому засіданні на 11 годину 30 хвилин 13 травня 2024 року.

Роз`яснити учасникам справи, що вони можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://nr.zt.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Ірина ПІЩУЛІНА

Присяжні: Ірина БОНДАР

Валентин ЧІПАК

СудНародицький районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення01.05.2024
Оприлюднено03.05.2024
Номер документу118754403
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи

Судовий реєстр по справі —284/342/24

Ухвала від 29.05.2024

Цивільне

Народицький районний суд Житомирської області

Піщуліна І. С.

Ухвала від 29.05.2024

Цивільне

Народицький районний суд Житомирської області

Піщуліна І. С.

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Народицький районний суд Житомирської області

Піщуліна І. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні