Ухвала
від 30.04.2024 по справі 362/2784/24
ВАСИЛЬКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 362/2784/24

Провадження № 1-кс/362/355/24

У Х В А Л А

І м е н е м У к р а ї н и

30 квітня 2024 року

слідчий суддя Васильківського міськрайонного суду Київської області ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю дізнавача ОСОБА_3 ,

розглянувши в судовому засіданні в залі суду № 3 у місті Василькові Обухівського району Київської області клопотання старшого дізнавача сектору дізнання відділу поліції № 1 Обухівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області капітана поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів,

В С Т А Н О В И В:

Дізнавач, за погодженням з прокурором, звернувся до суду із клопотанням про тимчасовий доступ до документів реєстраційної справи сільської ради для розслідування кримінального провадження №120241161400000 85 від 27.03.2024 року за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України.

Клопотання обґрунтовано тим, що поліцією здійснюється досудове розслідування за зверненням ОСОБА_4 стосовно підробки рішень місцевої ради.

У зв`язку із цим, дізнавач просить надати доступ до документів реєстраційної справи сільської ради, що на думку дізнавача надасть можливість отримати інформацію, яка б сприяла встановленню істини у даному кримінальному провадженні та отримати докази правової діяльності сільської ради.

Вислухавши пояснення дізнавача, який підтримав клопотання і просив задовольнити його вимоги з викладених у ньому підстав та дослідивши матеріали клопотання, приходжу до наступних висновків.

З Витягу з єдиного реєстру досудових розслідувань вбачається, що 27.03.2024 року відомості про вказане кримінальне діяння було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №120241161400000 85 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України.

Враховуючи встановлені обставини, вважаю, що документи, доступ до яких просить надати слідчий безумовно мають істотне значення для подальшого розслідування кримінального провадження, оскільки нададуть можливість встановити обставини правової діяльності сільської ради.

Отже, приходжу до висновку, що наявні достатні підстави вважати, що документи з такою інформацією можуть перебувати у володінні відповідної юридичної особи та мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а тому необхідно надати (забезпечити) дізнавачу тимчасовий доступ до зазначених документів.

Таким чином, під час розгляду клопотання дізнавачем доведено можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих документах та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів.

Крім того, в судовому засіданні дізнавачем доведено наявність достатніх підстав вважати, що таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів, а тому, на підставі частини сьомої статті 163 КПК України, слід дати розпорядження про надання можливості вилучення вказаних документів, оскільки вказані документи мають бути досліджені експертною установою.

За таких обставин, клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню в повному обсязі.

На підставі викладеного, керуючись статтями 159 166 КПК України,

У Х В А Л И В:

Задовольнити клопотання.

Надати (забезпечити) старшому дізнавачу сектору дізнання відділу поліції № 1 Обухівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області капітану поліції ОСОБА_3 тимчасовий доступ до матеріалів реєстраційної справи № 133900541798 юридичної особи ІНФОРМАЦІЯ_1 , які знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою: АДРЕСА_1 .

Надати старшому дізнавачу сектору дізнання відділу поліції № 1 Обухівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області капітану поліції ОСОБА_3 можливість вилучити оригінали зазначених документів.

Встановити строк дії ухвали до 29 червня 2024 року.

Роз`яснити, що відповідно до частини першої статті 166 КПК України, у разі невиконання ухвали, суд за клопотанням має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

СудВасильківський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення30.04.2024
Оприлюднено03.05.2024
Номер документу118754823
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —362/2784/24

Ухвала від 30.04.2024

Кримінальне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Марчук О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні