Ухвала
від 30.04.2024 по справі 536/1130/24
КРЕМЕНЧУЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 536/1130/24

Провадження № 2/536/730/24

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження в цивільній справі

30 квітня 2024 року м. Кременчук

Суддя Кременчуцького районного суду Полтавської області Река А.С., розглянувши матеріали справи за позовною заявою ОСОБА_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 до Кам`янопотоківської селищної ради, місцезнаходження: Полтавська область, Кременчуцький район, вул.Миру, буд.19, третя особа: приватний нотаріус Кременчуцького районного нотаріального округу Полтавської області Ільїна Наталя Олексіївна, місцезнаходження: Полтавська область, м.Кременчук, вул. І.Сердюка, буд.37/18 про встановлення факту постійного проживання однією сім`єю із спадкодавцем та визнання права власності на майно,-

Встановив:

До провадження Кременчуцького районного суду Полтавської області надійшла цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Кам`янопотоківської селищної ради, третя особа: приватний нотаріус Кременчуцького районного нотаріального округу Полтавської області Ільїна Наталя Олексіївна про встановлення факту постійного проживання однією сім`єю із спадкодавцем та визнання права власності на майно.

Позовна заява відповідає вимогам статей 175,177 ЦПК України, відсутні підстави для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження, тому суддя дійшла висновку про можливість відкрити провадження у цій справі.

Справа підсудна Кременчуцькому районному суду Полтавської області. Будь-які клопотання чи заяви позивача, для їх вирішення судом на стадії відкриття провадження у справі, до позовної заяви не додані.

Підстав для залучення до участі у справі третіх осіб, при відкритті провадження у справі, судом не встановлено.

Згідно п. 2 ч. 4ст.274ЦПК Українив порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи щодо спадкування.

Частиною 4 ст.19ЦПК України передбачено, що для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні, призначене загальне позовне провадження.

Таким чином, дана справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження, з призначенням підготовчого засідання та повідомленням учасників справи.

Керуючись ст.ст. 4, 19, 175, 177, 187, 189-191, 259-261, 353 ЦПК України, суддя, -

Постановив:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Кам`янопотоківської селищної ради, третя особа: приватний нотаріус Кременчуцького районного нотаріального округу Полтавської області Ільїна Наталя Олексіївна про встановлення факту постійного проживання однією сім`єю із спадкодавцем та визнання права власності на майно.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Призначити і провести підготовче судове засідання по даній цивільній справі о 09-15год.13червня 2024року в залі судових засідань Кременчуцького районного суду Полтавської області, який розташований за адресою: вулиця Майора Борищака, 31, м. Кременчук, Полтавська область.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву - п`ятнадцять днів з дня вручення копії цієї ухвали. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст.178 ЦПК України. Відповідно до вимог ч. 4ст. 178 ЦПК України, водночас з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України). Відповідно до ч. 1ст. 193 ЦПК України, у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу строк три дні із дня отримання відзиву, протягом якого позивач має право подати відповідь на відзив, до якої застосовуються правила, встановлені частинами третьою-пятою ст. 178 ЦПК України. Копія відповіді на відзив та доданих до неї документів повинна бути надіслана (надана) відповідачеві справи одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

Встановити відповідачу строк три дні із дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, до якого застосовуються правила, встановлені частинами третьою - п`ятою ст.178 ЦПК України. Копія заперечення на відповідь на відзив та доданих до неї документів повинна бути надіслана (надана) позивачеві одночасно з надісланням (наданням) заперечення на відповідь на відзив до суду.

Встановити третім особам строк для подання пояснень до позову - п`ятнадцять днів з дня вручення копії цієї ухвали. Пояснення третьої особи повинні відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України.

Водночас з надісланням (наданням) пояснень третьої особи до суду, їх копії та додані до них документи повинні бути надіслані іншим учасникам справи (ч. 3 ст.181та ч. 4 ст.178 ЦПК України).

Повідомити учасників справи про можливість реєстрації в системі «Електронний суд» для отримання процесуальних документів в електронному вигляді, для чого потрібно:

- зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу, розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua;

- подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі.

Також повідомити, що всі документи (заяви, відзив на позов, відповідь на відзив, клопотання, тощо) можливо подавати до суду в електронному вигляді на електронну адресу суду (е-mail: inbox@km.pl.court.gov.ua) з використанням власного електронного цифрового підпису; через особистий кабінет в системі «Електронний суд» (https://cabinet.court.gov.ua/login); поштою (39600, Полтавська область, м. Кременчук, вулиця Майора Борищака, 31).

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://km.pl.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяА. С. Река

Дата ухвалення рішення30.04.2024
Оприлюднено03.05.2024
Номер документу118755323
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту постійного проживання однією сім`єю із спадкодавцем та визнання права власності на майно

Судовий реєстр по справі —536/1130/24

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Река А. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні