Ухвала
від 01.05.2024 по справі 760/22166/21
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

С О Л О М ' Я Н С Ь К И Й Р А Й О Н Н И Й С У Д М І С Т А К И Є В А

вул. Максима Кривоноса, 25, м. Київ, 03037; тел. (044) 249-79-26, факс:249-79-28;

вул. Грушецька, 1, м. Київ, 03113; тел.: (044) 456-51-65; факс: 456-93-08

e-mail:inbox@sl.ki.court.gov.ua, web: https://sl.ki.court.gov.ua

Код ЄДРПОУ: 02896762


Провадження 2/760/1705/24

В справі 760/22166/21

У Х В А Л А

І. Вступна частина

01 травня 2024 року Солом`янський районний суд міста Києва в складі:

головуючого судді Коробенка С.В.

за участю секретаря Левіцької Н.О.

представника Позивача - адвоката Павленка В.В.

у підготовчому засіданні розглянув клопотання представника Позивача про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства «Комерційний банк «Глобус», Треті особи: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу міста Києва Петренко Ярослав Володимирович, ОСОБА_2 , Товариство з обмеженою відповідальністю «Вікторія і К» та Всеукраїнська громадська організація «Фінансова грамота України» про визнання недійсним та скасування рішення державного реєстратора щодо реєстрації права власності.

ІІ. Описова частина

В серпні 2021 року ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до Публічного акціонерного товариства «Комерційний банк «Глобус», в якому заявила вимоги про визнання протиправним та скасування рішення про державну реєстрацію права власності на будинок АДРЕСА_1 за Публічного акціонерного товариства «Комерційний банк «Глобус».

У підготовчому засіданні представником Позивача уточнене заявлене раніше клопотання про витребування доказів, зокрема просив витребувати копії матеріалів справи щодо державної реєстрації права власності на зазначений об`єкт за ПАТ «КБ «Глобус» з Департаменту з питань реєстрації виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Інші учасники справи до суду не з`явилися.

ІІІ. Мотивувальна частина

Дослідивши матеріали справи та долучені докази, суд приходить до висновку про необхідність витребування інформації (документів) необхідних для всебічного розгляду справи.

Відповідно до ч.2 ст.77 ЦПК України предметом доказування є обставини, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Згідно з ч.1 ст.81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно з ч.1 ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Предметом оскарження в даній справі є рішення приватного нотаріуса КМНО Петренка Ярослава Володимировича як державного реєстратора щодо реєстрації права власності на об`єкт нерухомого майна, а тому дослідження судом матеріалів, на підставі яких було здійснено державну реєстрацію, є необхідним для забезпечення повного і об`єктивного розгляду справи.

Відтак, клопотання є обгрунтованим і підлягає задоволенню.

ІV. Резолютивна частина

Керуючись ст.84 ЦПК України, суд ухвалив:

1.Клопотання про витребування доказів задовольнити.

Витребувати в Департаменті з питань реєстрації виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)копію матеріалів реєстраційної справи щодо державної реєстрації права власності на будинок АДРЕСА_1 , реєстраційні номери об`єктів нерухомого майна: 1748930780000 та 1748881980000, на підставі рішення державного реєстратора Петренка Я.В., приватного нотаріуса КМНО, за №45180868 від 23.01.2019.

2.Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

3.Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення01.05.2024
Оприлюднено06.05.2024
Номер документу118758275
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі)

Судовий реєстр по справі —760/22166/21

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Коробенко С. В.

Ухвала від 25.08.2021

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Коробенко С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні