Ухвала
від 01.05.2024 по справі 683/1308/24
СТАРОКОСТЯНТИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 683/1308/24

2/683/701/2024

У Х В А Л А

26 квітня 2024 року м. Старокостянтинів

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області в складі судді Цішковського В.А., ознайомившись із позовною заявою виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради Хмельницької області орган опіки та піклування, в інтересах дітей ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , до ОСОБА_4 , про стягнення аліментів на дітей, з участю третьої особи Плужнянський ліцей Хмельницької обласної ради,

в с т а н о в и в:

23 квітня 2024 року виконавчий комітету Старокостянтинівської міської ради Хмельницької області орган опіки та піклування звернувся в суд з позовом, в інтересах дітей ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , до ОСОБА_4 про стягнення аліментів на дітей в розмірі 1/2 частки заробітку (доходу), але не менше 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку щомісячно, до досягнення дітьми повноліття, з участю третьої особи Плужнянський ліцей Хмельницької обласної ради.

Дослідивши матеріали справи, суд доходить наступного висновку.

Згідно з ч.1ст.185 ЦПК Українисуддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених устаттях 175і177цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Відповідно до п.2 ч.3 ст.175 ЦПК Українипозовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку та адреси електронної пошти,відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Відповідно до Положення «Про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи», затвердженого Рішенням Вищої ради правосуддя 17.08.2021 року № 1845/0/15-21, а саме пункт 10 розділу ІІІ передбачено, що адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої Електронні кабінети в ЄСІТС в обов`язковому порядку.

Інші особи реєструють свої Електронні кабінети в ЄСІТС у добровільному порядку.

Позовна заява, на порушення вимог п.2 ч.3 ст.175ЦПК України та вимог Положення «Про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи», не містить відомостей про наявність у позивача електронного кабінету в ЄСІТС, а також наявність або відсутність електронного кабінету інших учасників справи.

З огляду на викладене, позовну заяву виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради Хмельницької області органу опіки та піклування слід залишити без руху і надати строк в десять днів із дня отримання ними копії ухвали, шляхом, подання позовної заяви у новій редакції, у якій зазначити відомості про наявність або відсутність електронного кабінету позивача виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради Хмельницької області орган опіки та піклування, відповідача ОСОБА_4 та третьої особи Плужнянський ліцей Хмельницької обласної ради.

Керуючись ст.ст.177,185 ЦПК України,

п о с т а н о в и в:

Залишити без руху позовну заяву виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради Хмельницької області орган опіки та піклування, в інтересах дітей ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , до ОСОБА_4 , про стягнення аліментів на дітей, з участю третьої особи Плужнянський ліцей Хмельницької обласної ради.

Встановити позивачу строк у десять днів з дня вручення копії цієї ухвали для усунення недоліків позовної заяви шляхом подання позовної заяви у новій редакції, у якій зазначити відомості про наявність або відсутність електронного кабінету в ЄСІТС позивача виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради Хмельницької області орган опіки та піклування, відповідача ОСОБА_4 та третьої особи Плужнянський ліцей Хмельницької обласної ради.

Вказані документи направити на адресу Старокостянтинівського районного суду Хмельницької області (31100, Хмельницька область, м. Старокостянтинів, вул. Миру, 9).

У разі невиконання зазначених вимог у строк, встановлений судом, позовна заява буде повернута позивачеві.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудСтарокостянтинівський районний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення01.05.2024
Оприлюднено03.05.2024
Номер документу118760026
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —683/1308/24

Ухвала від 27.05.2024

Цивільне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Цішковський В. А.

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Цішковський В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні