Ухвала
від 02.05.2024 по справі 484/2257/24
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 484/2257/24

Провадження № 2-о/484/102/24

УХВАЛА

про залишення заяви без руху

02 травня 2024 року м. Первомайськ

Суддя Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області Маржина Т.В., вивчивши матеріали цивільної справи за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Первомайська міська рада Миколаївської області, про встановлення факту родинних відносин та встановлення факту постійного проживання зі спадкодавцем, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася до суду із заявою про встановлення факту родинних відносин та факту постійного проживання зі спадкодавцем ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ознайомившись із наданою заявою та доданими до неї документами, приходжу до висновку про те, що вона підлягає залишенню без руху з таких підстав.

Відповідно до ст. 294 ЦПК Українисправи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Згідно до ч.9 ст. 10 ЦПК України якщо спірні відносини не врегульовані законом, суд застосовує закон, що регулює подібні за змістом відносини (аналогія закону), а за відсутності такогосуд виходить із загальних засад законодавства (аналогія права).

Отже, заява про встановлення факту родинних відносин повинна відповідати, зокрема, вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України.

Згідно до п.5 ч.3ст. 175 ЦПК України, позовна заява, серед іншого, повинна містити: виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Однак, обґрунтування заяви з посиланням на докази фактично відсутнє.

Крім того, відповідно до ч.1 та ч.2 ст. 318 ЦПК України, у заяві про встановлення факту, що має юридичне значення, повинно бути зазначено: 1) який факт заявник просить встановити та з якою метою; 2) причини неможливості одержання або відновлення документів, що посвідчують цей факт; 3) докази, що підтверджують факт. До заяви додаються докази, що підтверджують викладені в заяві обставини, і довідка про неможливість відновлення втрачених документів.

Однак, до заяви не додано копію свідоцтва про народження або актовий запис про народження ОСОБА_3 для встановлення того факту, що вона має тих самих батьків, що і батько заявниці. Також не додано копію свідоцтва про шлюб чи копію актового запису про шлюб ОСОБА_3 , внаслідок якого вона змінила прізвище на ОСОБА_4 . Не додано до заяви довідку про місце проживання тітки на момент смерті та про осіб, які проживали з нею на момент її смерті.

Крім того, у заяві відсутня частина тексту, через що неможливо встановити її дійсний зміст

У зв`язку з вищевикладеним суддя позбавлений можливості вирішити питання про відкриття провадження по справі.

Відповідно дост. 185 ЦПК Українисуддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях175і177цьогоКодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, в якій зазначає підстави залишення позовної заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків.

За даних обставин заяву, подану в порядку окремого провадження, слід залишити без руху, а заявниці необхідно надати строк для виправлення недоліків заяви, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення заяви без руху.

Керуючись ст.ст. 175, 177, 185 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа: Первомайська міська рада Миколаївської області, про встановлення факту родинних відносин та встановлення факту постійного проживання зі спадкодавцем залишити без руху.

Надати заявниці десять днів з дня отримання копії ухвали для усунення недоліків, зазначених в ухвалі.

Роз`яснити заявниці, що у разі виконання вимог ухвали у встановлений строк, заява буде вважатися поданою в день первісного її подання до суду. Якщо заявниця не усуне недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява буде визнана неподаною і повернута.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання її суддею і оскарженню не підлягає.

СУДДЯ:

Дата ухвалення рішення02.05.2024
Оприлюднено03.05.2024
Номер документу118770672
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —484/2257/24

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Маржина Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні